Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zmiana rozmiaru okna- Proszę o pomoc

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 bulan

bulan
  • 15 postów

Napisano 31 marca 2009 - 18:27

Witam. Mam problem... iTunes na moim MacBooku otwiera się na całym ekranie "zmaksymalizowany" tak że dolna krawędź jest poniżej brzegu ekranu- tzn prawy dolny róg jest niewidoczny i co za tym idzie NIE MOGĘ zmienić rozmiaru okna (zmniejszyć go), po naciśnięciu zielonego plusika iTunes przechodzi w wersję zminimalizowaną, ponowne naciśnięcie powraca do "za dużego" rozmiaru. W jaki sposób mogę zmienić wielkość okna (inny niż prawy dolny róg)??? Pozdrawiam

#2 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 31 marca 2009 - 20:51

Problem "za dużych okien" wynika z przełączenia się z wyższej rozdzielczości ekranu (rozmiaru) do niższej - wtedy okna się "powiększają" tak jak u Ciebie. Niestety - manualna zmiana obszaru okna w Mac OS X jest możliwa tylko z prawego dolnego rogu. Skoro metoda "zielonego plusika" zawodzi, to: O ile to możliwe - spróbuj przełączyć się na chwilę na wyższy rozmiar ekranu (resolution), potem zmiejsz okno iTunes "z rogu" i przełącz się na poprzedni rozmiar (resolution).

#3 wujek_zed

wujek_zed
  • 391 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 10:10

sprawdziłem u siebie, gdy przełączam sie z duzego monitora na macbookowy iTunes samo sie zmniejsza... moze popróbuj z rozdzielczosciami (nizszą i spowrotem wyzszą) jeśli nie masz dostępu do monitora z wyzszym res.

#4 bulan

bulan
  • 15 postów

Napisano 01 kwietnia 2009 - 17:31

Dzięki... Pomogło zmniejszenie rozdzielczości a następnie zwiększenie- iTunes automatycznie się zmniejszył. Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych