Witam. Mam problem...
iTunes na moim MacBooku otwiera się na całym ekranie "zmaksymalizowany" tak że dolna krawędź jest poniżej brzegu ekranu- tzn prawy dolny róg jest niewidoczny i co za tym idzie NIE MOGĘ zmienić rozmiaru okna (zmniejszyć go), po naciśnięciu zielonego plusika iTunes przechodzi w wersję zminimalizowaną, ponowne naciśnięcie powraca do "za dużego" rozmiaru.
W jaki sposób mogę zmienić wielkość okna (inny niż prawy dolny róg)???
Pozdrawiam

Zmiana rozmiaru okna- Proszę o pomoc
Started by
bulan
, 31 Mar 2009 18:27
3 replies to this topic
Posted 31 March 2009 - 18:27
Posted 31 March 2009 - 20:51
Problem "za dużych okien" wynika z przełączenia się z wyższej rozdzielczości ekranu (rozmiaru) do niższej - wtedy okna się "powiększają" tak jak u Ciebie.
Niestety - manualna zmiana obszaru okna w Mac OS X jest możliwa tylko z prawego dolnego rogu.
Skoro metoda "zielonego plusika" zawodzi, to:
O ile to możliwe - spróbuj przełączyć się na chwilę na wyższy rozmiar ekranu (resolution), potem zmiejsz okno iTunes "z rogu" i przełącz się na poprzedni rozmiar (resolution).
Posted 01 April 2009 - 10:10
sprawdziłem u siebie, gdy przełączam sie z duzego monitora na macbookowy iTunes samo sie zmniejsza...
moze popróbuj z rozdzielczosciami (nizszą i spowrotem wyzszą) jeśli nie masz dostępu do monitora z wyzszym res.
Posted 01 April 2009 - 17:31
Dzięki...
Pomogło zmniejszenie rozdzielczości a następnie zwiększenie- iTunes automatycznie się zmniejszył.
Pozdrawiam
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users