Moj problem wyglada tak, ze mam nagrane kilka filmikow z frapsa (programu do nagrywania obrazu z gry) i przenioslem je z windowsa na maca, ale gdy probuje zaimportowac je do Premiere Pro, wyskakuje blad, ze brakuje kodeka. Na windowsie tez mam Premiere Pro i wszystko dziala. Istnieje moze jakis konwersator do plikow .avi na pliki np. .mov? gdy otwieram je przez Quicktime, nie ma obrazu, tylko sama sciezka audio. Zainstalowalem VLC i chodzi, ale to nic nie zmienilo jesli chodzi o Premiere Pro. Z gory dzieki za wszelka pomoc.

Import pliku .avi do Adobe Premiere Pro
Started by
Spark3399
, 29 Mar 2009 17:24
7 replies to this topic
Posted 29 March 2009 - 17:24
Posted 29 March 2009 - 17:52
a nie możesz z PRO na win make movie w QT? Z tego co pamiętam?
Posted 29 March 2009 - 18:50
a nie możesz z PRO na win make movie w QT? Z tego co pamiętam?
Mozna co prawda, ale chodzi tez o to, ze mam tych filmikow kilkadziesiat i nie chcialem tego robic pojedynczo. Nie zaszkodzi zrobic to teraz, ale jednak nie chcialbym tego robic w przyszlosci, przy jeszcze wiekszych projektach

e: probowalem tez po prostu wrzucic te filmiki do jednego projektu na windowsie, i otworzyc je w macu, ale wtedy pyta o lokalizacje pojedynczych fragmentow i tez errory sa, lub caly program sie zawiesza
Posted 29 March 2009 - 18:57
ktoś w którymś z wątków pytał już o konwerter formatów video- poszukaj były odpowiedzi
Posted 29 March 2009 - 20:31
ktoś w którymś z wątków pytał już o konwerter formatów video- poszukaj były odpowiedzi
sprobowalem kilka. Chociazby Videora iPod Converter, ale nie udaje mu sie skonwertowac. Na windowsie tez sprobowalem z innym troche konwerterem i dalem do formatu .mov, ale gdy go odpalam na macu, to sama sciezka audio jest, bez obrazu
Posted 30 March 2009 - 07:57
Pewnie ci jakiegoś kodeka brakuje. A Periana waść masz? Jak nie, zainstaluj, wtedy pewnie pójdzie.
Posted 30 March 2009 - 18:10
Juz jest ok. Zainstalowalem Videora iPod Converter na windowsie i dziala wszystko. Dzieki z pomoc jeszcze raz

Posted 04 April 2009 - 08:16
Ja też mam taki problem i tak myśle ze musi się dać gdzieś w jakiś ustawieniach to zmienić bo jak wiem to na windowsie Premiere przyjmuje wiele formatów a na macu tylko można się bawić na MOV? to by było troszunie chore, wieć jak ktoś miał taki problem i to rozkminił to proszę o pomoc.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users