Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iEmoji - emotikony na iphone'a

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
35 odpowiedzi w tym temacie

#26 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 postów

Napisano 29 marca 2009 - 14:10

No coz, moja wina, ze nie doczytalem! A znacie jakas inna aplikacje w tym stylu, ktorej uzywajac , moje " usmieszki" beda widoczne na innych telefonach?

#27 Dabman

Dabman
  • 197 postów

Napisano 29 marca 2009 - 15:15

u mnie nie ma w japonskiej klawiaturze mozliwosci wlaczenia emoji, mimo iz mam zainstalowane iemoji :/

#28 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 marca 2009 - 16:51

Zacznijmy od tego, że w Japonii Emoji służą do zastąpienia słów, dzięki temu pisanie sms'ów trwa krócej. Po drugie, w niektórych sieciach komórkowych w Japonii Emoji to standard w każdym telefonie. U nas występuje to raczej jako ciekawostka. Co nie zmienia faktu, że w krajach w których iPhone jest bardziej popularny(vide USA), są one na pewno bardziej przydatne.

Emoji jak kolega slusznie zauwazyl sa glownie w Japoni i tam prawie kazda marka telefonu je posiada. Kazda buzka ma swoj kod, dlatego nawet inne telefony je odczytuja (tylko inna grafika - zaleznie od firmy). U nas to narazie iP<->iP i z tego co wiem Sony Ericsony maja je jeszcze ale tez wewnatrz marki.

#29 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 postów
  • SkądLeszno, PL

Napisano 29 marca 2009 - 17:14

Niektóre emotki dochodzą na inne telefony.

#30 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 29 marca 2009 - 19:42

Ja mam iEmoji w AppStore US za 0.99$ ;(

#31 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 29 marca 2009 - 20:01

Heh, to mialem szczescie, bo jeszcze wczoraj rano ta (marna) aplikacja byla za darmo :)

Po zainstalowaniu aplikacji, proponuje restart telefonu. Nastepnie, w Ustawieniach, do naszej klawiatury dodac klawiature Japonska z ktorej wybrac nalezy EMOJI (czy jak sie to tam pisze)

W jedym z telefonow zaskoczyl powyzszy moj opis, ale wczesniej musialem odpalic te aplikacje, wybrac pierwsza lepsza emotikonke, pacnac w dole ekranu w trzy kropki i wcisnac HELP, ktory zanim pojawil sie na ekranie... moglem spalic pol fajki.

Moje pytanie brzmi... jak te durnowate emotikonki odpalic w aplikacji MAIL ?

Zmień klawiaturę jak piszesz maila.

#32 Anita233

Anita233
  • 1 postów

Napisano 18 czerwca 2009 - 22:55

emoji witam Zrobiłam wszystko co tylko opisujecie, ale wciaz nie mam w ustawieniach klawiatury emoji. Co jeszcze moge zrobic?

#33 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 czerwca 2009 - 23:11

ściągnij darmową aplikację spell number, uruchom ją i wpisz kod 91929394.59 potem przechodzisz do ustawień klawiatury i wybierasz japońską emoji następnie gdy piszesz sms/mail klikasz na globus obok spacji i pojawiają ci się buźki cieszysz się jak diabeł*sprężynką :)

#34 klimsonpl

klimsonpl
  • 174 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 09:00

cos niesamowitego :) dziala i ciesze sie jak wyzej napisales @RiQ! dzieki i oby wiecej takich trickow.

#35 majonez

majonez
  • 372 postów

Napisano 20 czerwca 2009 - 11:46

a jak wyglada rozliczanie za takie emoji? ile znaków to zjada? i czy to działa tylko z iphone na iphone?

#36 wsciekly

wsciekly
  • 335 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 08 października 2009 - 18:30

Tylko iPhone na iPhone

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych