Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iEmoji - emotikony na iphone'a

• Please log in to reply
35 replies to this topic

#1 areoqs

areoqs
  • 342 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 March 2009 - 15:16

Od 24 marca iEmoji jest bezplatna. Jest to zestaw ponad 450 emotikon roznego rodzaju. Aplikacja odblokowuje funkcje "widzenia" emotikon. Normalnie znajduja sie tylko w iPhonach sprzedawanych w Japoni. Kazdy iPhone je jednak posiada takze jak wyslemy "buzke" do innego uzytkownika iPhona ktory nie posiada tej aplikacji to i tak zobaczy grafike :)

Link do iTunes

iTunes Store

Dołączona grafika

#2 guumbass

guumbass
  • 168 posts

Posted 26 March 2009 - 15:23

łoł, fajnie. wczesniej trzeba było podmieniac jakis pliczek i dzialalo tylko na 2.2.1 Osobiscie nie jestem fanem emotikonek jednak kilka znakow przydalo mi sie do stworzenia przejrzystych notatek (np. te trzy kropy! :))

#3 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 posts
  • SkądLeszno, PL

Posted 26 March 2009 - 15:26

Można było z cydii sciagnac Emoji i działało na 2.2.

#4 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 26 March 2009 - 16:27

Ciekawa opcja. Na screenie te emoty sa pokazane przy pisaniu maila, czy w sms tez sa?

#5 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 26 March 2009 - 16:30

W SMS'ach i notatkach dzialaja, ale nie potrafie odpalic ich w e-mail'u.

#6 Dabman

Dabman
  • 197 posts

Posted 26 March 2009 - 17:39

sciagnolem aplikacje iemoi ale dalej ich nie mam:/

#7 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 posts
  • SkądLeszno, PL

Posted 26 March 2009 - 18:02

@ ptrq, tak w sms tak samo są pokazywane.

#8 areoqs

areoqs
  • 342 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 March 2009 - 18:14

sciagnolem aplikacje iemoi ale dalej ich nie mam:/

musisz wejsc do opcji, w ustawienia klawiatury, jezyk Japonski i wlaczyc Emoji :)

#9 MTM

MTM
  • 80 posts
  • SkądGiżycko

Posted 26 March 2009 - 18:32

u mnie nie ma Emoji tylko Kana i qwerty ;/ włączam Kana i dalej kicha ;/

#10 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 26 March 2009 - 20:52

trzeba wyłączyć i włączyć telefon. Potem Ustawienia - Ogólne - Narodowe - Japoński - Ikony Emoi.

#11 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 28 March 2009 - 05:59

u mnie nie ma Emoji tylko Kana i qwerty ;/ włączam Kana i dalej kicha ;/

Kurde kliknalem na linka autora i nie dosc ze aplikacja (1.1) jest platna to mimo ze ja kupilem nie mam nic oprocz jakis japonskich krzakow! O co chodzi?

#12 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 28 March 2009 - 07:01

Heh, to mialem szczescie, bo jeszcze wczoraj rano ta (marna) aplikacja byla za darmo :) Po zainstalowaniu aplikacji, proponuje restart telefonu. Nastepnie, w Ustawieniach, do naszej klawiatury dodac klawiature Japonska z ktorej wybrac nalezy EMOJI (czy jak sie to tam pisze) W jedym z telefonow zaskoczyl powyzszy moj opis, ale wczesniej musialem odpalic te aplikacje, wybrac pierwsza lepsza emotikonke, pacnac w dole ekranu w trzy kropki i wcisnac HELP, ktory zanim pojawil sie na ekranie... moglem spalic pol fajki. Moje pytanie brzmi... jak te durnowate emotikonki odpalic w aplikacji MAIL ?

#13 sick69

sick69
  • 21 posts

Posted 28 March 2009 - 09:19

Po pierwsze ta aplikacja jest troche do bani bo na nokie jak wysylam to zamiast buziek wychodza kwadraciki. :( a odp. na twoje pytanie to: podczas pisania maila na klaw masz taki klawisz jak by kula ziemska kliknij go tam masz buzki :)

#14 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 28 March 2009 - 10:00

sick69, gdyby odpowiedz byla taka latwa... to pewnie bym nie zadawal tego pytania, wiedzac, jak odpala sie te emotikony w SMS'ach czy Notatniku...

W moim przypadku po pacnieciu w ikonke "globus", w aplikacji MAIL, spacja zamienia sie "Polski" i tyle w temacie.

Hmm, dlaczego iEmoji mialoby dzialac z Nokia ?!? Wyraznie napisane jest ze korzystajac z tych ikonek, mozesz przesylac je z iPhone'a do iPhone'a, nawet jesli drugi iPhone nie ma zainstalowanego iEmoji. O Nokii nie znalazlem tam informacji...

#15 Bogdanus

Bogdanus
  • 166 posts
  • SkądSzczecin

Posted 28 March 2009 - 10:08

wszystko fajnie jeśli emotki działały by z innymi telefonami jak do nich wysyłasz albo odbierasz ...a jest lipa...mało kto posiada iP,,,

#16 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 28 March 2009 - 10:14

Kto normalny wysyla wiadomosc obrazkowa ?!? iEmoji jest aplikacja (czy mozliwoscia), ktora "warto" bylo przetestowac... a nie z niej korzystac na codzien. Nie zaliczam sie do grona jaskinowcow XXI wieku, zeby wysylac wiadomosci obrazkowe... moze jeszcze przydalaby sie aplikacja puszczania dymow z telefonu, taka dla Indian ?!?

#17 sick69

sick69
  • 21 posts

Posted 28 March 2009 - 10:20

"Kto normalny wysyla wiadomosc obrazkowa ?!?" Na temat normalności użytkowników forum na twoim miejscu bym sie nie wypowiadał ! A co chodzi o iEmoji to jesli ci nie jest potrzebna to po co te twoje testy ...I zainteresowanie tym tematem . mi e moty sie przydają i dlatego ubolewam nad tym ze chodza tylko na iP .A tobie nic do tego pzdr

#18 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 28 March 2009 - 10:30

sick69, nie wyrazam opinii o normalnosci uzytkownikow... a zadaje pytanie w jakim celu wysylac emoty do innych ?!?

Przede wszystkim, emoty byly w iPhone pierwnotnie dla Japonczykow, ktorzy maja troche inne upodobania niz my Europejczycy.

Wiadome bylo ze iEmoji bedzie chodzilo jedynie iPhone - iPhone, co nie powinno dziwic, ze nie chodzi np. iPhone -> Nokia czy Sony Erricson

testuje rozne aplikacje i mozliwosci... heh, bo lubie :)

#19 robalcfg

robalcfg
  • 495 posts

Posted 28 March 2009 - 10:31

Zacznijmy od tego, że w Japonii Emoji służą do zastąpienia słów, dzięki temu pisanie sms'ów trwa krócej. Po drugie, w niektórych sieciach komórkowych w Japonii Emoji to standard w każdym telefonie. U nas występuje to raczej jako ciekawostka. Co nie zmienia faktu, że w krajach w których iPhone jest bardziej popularny(vide USA), są one na pewno bardziej przydatne.

#20 le1t00

le1t00
  • 540 posts
  • SkądPiła

Posted 28 March 2009 - 10:32

// Kto normalny wysyla wiadomosc obrazkowa ?!? // Mi się wydaje, że tu nie chodzi o ich wysyłanie do poke-kolegów i być siupper cool, tylko one są po prostu praktyczne(Nie mówię tutaj o japończykach - bo to dla nich jak zbawienie) Piszę emotkę obok czegoś w notatniku i nie muszę tego czytać by wiedzieć wtf oraz są po prostu ładne.

#21 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 posts

Posted 28 March 2009 - 23:31

Nie chcę siać defetyzmu ale podłaczę się pod to narzekanie, tym bardzie,że zapłaciłem za aplikację i pomijam sprawę,że osoby do których wysłałem usmieszki nie dostaly nic innego jak krzaczki to najgorszą ściema jest to,że wysyłając je nawet na emaila nie dostaniecie "minek" o jakieś dziwne znaki! I to już jest skandal.Powinni informować o tym w opisie!Generalnie mogę sobie na własną pocztę powysyłać uśmiechy pod warunkiem,że otworzę wiadomość w iphonie i tylko w nim! Odradzam.

#22 ner0angel0

ner0angel0
  • 506 posts
  • SkądLeszno, PL

Posted 28 March 2009 - 23:34

Albo na innego iP z włączonymi Emoji, przecież to było mówione już na forum..

#23 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 29 March 2009 - 08:40

Wyraznie jesy napisane ze program jest kompatybilny z iPhone i iPod Touch.

"When I send an SMS or email with emojis, others can't see the characters properly. Why?

When you send an SMS/email with the emoji characters, the recipient too needs to have an iPhone (with OS 2.2 or higher) to see the emoji characters - otherwise the characters will be shown garbled. The emoji characters will also be shown as garbled when they are displayed on PC/Mac."

Takze zawarta jest informacja ze emotki sa wyswietlane na stronach i w e-mail'u pod warunkiem ze otwierasz strony czy listy wlasnie z ktoregos z wymienionego urzadzenia.

My web pages with emoji codes are not displayed properly outside the iPhone. Why?

Web pages built with iPhone specific emoji are displayed properly only when viewed with the Safari browser on an iPhone (or iPod Touch) with iPhone OS 2.2 or higher. When such pages are viewed outside an iPhone (e.g. on a pc or mac), garbled characters may be displayed instead of the emoji characters.

btw. druga osoba z Iphone'm nie musi miec iEmoji zeby odebrac emotki (warunkiem ich otrzymania jest soft 2.2).

Czytac, czytac.. i zagladac na strony producentow... inaczej, niestety zakupy to kupowanie kota w worku.

#24 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 29 March 2009 - 13:36

ee.. Po cholerę kupować tą aplikację? Przecież w Cydii też jest Emoji unlocker..

#25 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2009 - 13:37

Ależ ona jest darmowa. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users