Darmowa reklama Microsoft - Bydgoszcz
Rozpoczęty przez
Radziok13
, 25 mar 2009 16:27
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 marca 2009 - 16:27
Przed chwilą oglądałem Wydarzenia na Polsacie, mówili coś o tym że Bydgoszcz nakręciła sobie reklamówkę w której często pojawia sie Windows:-x itp. Co więcej, pod koniec filmiku przez jakiś czas pokazane jest jak ktośtam (ktoś ważny z Bydzi) zachwala Microsoft, Windowsa i Pakiet Office.
Pokazywane jest jak otwiera chyba Outlook, rozmawia z kimś przez Microsoft Messeneger, itd.
Microsoft Polska twierdzi że nie opłacali nic Bydgoszczy aby pojawił się w tej reklamie Windows i inne oprogramowanie Microsoft. Pod koniec reportażu jakiś koleś z jakiegos wydawnictwa czy coś(nie pamiętam dokładnie) który oczywiście ma Macbooka
(chyba air, oczywiście było widać jabłko:-D ) i mówił że w takiego typu filmikach nie powinny pojawiać się reklamy innych firm.
Co o tym sądzicie?

Napisano 25 marca 2009 - 17:00
Ale i tak na wiekszosci reklam pojawiaja sie sprzety Apple,wiec niby czemu Microsoft mialby nie byc widoczny?
Nie widze w tym nic zlego.
Napisano 25 marca 2009 - 17:09
Tak, dobrze o tym wiem, ale w reklamach w których pojawiają się maki nikt ich nie zachwala przez kilkadziesiąt sekund.
Napisano 25 marca 2009 - 21:07
Racja,ale wiele osob moze sobie pomyslec,ze Mac'ki sa fajne bo sa czesto w reklamach,a skoro raz na milion pojawil sie Windows to go zachwalali.
Tak,zeby proporcje zachowac

Napisano 25 marca 2009 - 22:25
Na nowej reklame Nike jest Apple.
Ciężko żeby go tam nie było
Teraz w wiadomościach pokazują polski oddział na uniwersytecie columiba w Nowym Yorku.
Jest chyba biblioteka.
I tak kamera przejeżdżają, a tam dwuch kolesi z MB. I nic innego xD

Napisano 26 marca 2009 - 06:57
Na nowej reklame Nike jest Apple.
Ciężko żeby go tam nie było
Teraz w wiadomościach pokazują polski oddział na uniwersytecie columiba w Nowym Yorku.
Jest chyba biblioteka.
I tak kamera przejeżdżają, a tam dwuch kolesi z MB. I nic innego xD
fakt, dosyć mocno jest pokazywany

co do tej reklamy to jej nie widziałem ( tej w wydarzeniach )
znalazłem :
Wiceprezydent Bydgoszczy i jego ludzie grają w filmie Microsoftu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych