Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Serwis Appla w Warszawie?

• This topic is locked This topic is locked
21 replies to this topic

#1 harfatraw

harfatraw
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2009 - 14:47

Witam, Czy ktoś mógłby mi polecić dobry serwis komputerów Appla w Warszawie? Mam PowerBooka, który nie chce się odpalić. Wiem, że jest jeden na Naddnieprzańskiej, ale pracują tylko do godz. 15 :(

#2 Czarny Iwan

Czarny Iwan
  • 42 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2009 - 14:59

To w sumie reseller, ale naprawy też robią --> Ul. Ateńska 15 (Gocław). Tam pracują pasjonaci, nie raz siedziałem u nich do ok 20 :D

#3 harfatraw

harfatraw
  • 8 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 March 2009 - 15:12

Dzwoniłam tam Nawet sympatyczny facet odebrał. Zobaczym ile policzą i czy uratują co trzeba. Dzięki za info!!! :)

#4 nomind

nomind
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 April 2009 - 10:19

Wlasnie mam problem z moim MBP i tez tam sie wybiore dzis. Chcialem zabierac go do naprawy do iSource kolo lotniska (juz jestem po gwarancji :( ), ale opinia tutaj i gadka przez telefon mnie przekonaly zeby sprobowac z ta firma na Atenskiej (to sie miesci na atenskiej 10, a nie 15? mam nadzieje ze to to [url]http://www.cezkom.com.pl[/url] bo nikt linka nie dal).

Chodzi glownie o to ze chce odzyskac dane z dysku przed oddaniem do naprawy - serwis oficjalny mowi ze g**** ich to obchodzi, a pan z tej firmy na atenskiej mowi ze nie ma problemu. Zobaczymy jak to bedzie, dzieki za cynk.

Jesli ktos ma b zle doswiadczenia z nimi to prosze piszcie, bo popoludniu sie wybieram zawiezc im zepsutego jabcoka.

#5 nomind

nomind
  • 3 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 April 2009 - 12:13

Bylem wczoraj w tym Cezkomie i doznalem szoku. Przez pare godzin ktore tam spedzilem czulem sie jakby mnie ktos przeniosl z Polskiej rzeczywistosci do normalnego swiata gdzie ludzie w serwisie na prawde chca mi pomoc, sa otwarci i do tego maja swietne, angielskie poczucie humoru. Wiem ze to brzmi jakbym tam pracowal i robil tu niewiadomo jaka reklame, ale na prawde bylem maksymalnie pozytywnie zaskoczony i szczerze zdumiony. Suma sumarum Macbook pojechal do iSource na wymiane karty graficznej (dziekuje Panu z Cezkomu za podwiezienie mnie w obie strony (sic!) i diagnoze + wszelkie inne rady), wczesniej skopiowalem sobie pare giga danych ktorych potrzebowalem do biezacej pracy z zepsutego MBP na maca w Cezkomie a potem na moj pendrive (pare godzin kopiowania, wybierania co skopiowac - posiedzialem, pogawedzilismy, mimo stresu zwiazanego z zesputym MBP milo spedzony czas). W miedzyczasie do serwisu przychodzili klienci oraz rozni dziwni autochtoni (typu starsza pani: "czy macie tu lakier do wlosow?") i za kazdym razem byli witani fala szczerego pozytywnego cynizmu ze strony panow z Cezkomu wiec ubaw mialem setny. Jakby ktos do serialu "Przystanek Alaska" wstawil serwis Apple'a to wlasnie tak by to wygladalo :). Do tej pory nie moge wyjsc z podziwu i szczerze ich polecam kazdemu kto ma klopot z zepsutym kompem.

#6 p0lish

p0lish
  • 18 posts

Posted 06 October 2010 - 13:45

Odgrzeję kotleta jako, że chciałbym dodać trochę pamięci do mojego maca. Chciałbym zrobić 2gb na 4gb i hdd do 500gb lub 1000gb. Naturalną sprawą dla mnie było skierowanie się do firmy ProNet z zapytaniem o taką usługę. Niestety w firmie pracuje banda bezużytecznych ludzi, którym tydzień zajęła wycena części+serwis a teraz 3 dzień czekam na umówienie z serwisantem. Nawet osobista interwencja w siedzibie nic nie dała. Mają 5 serwisantów i żaden nie ma czasu na 2h popracować z moim kompem i skasować mnie na 1000pln [w/g wyceny]. Także czy ktokolwiek z Was robił taki upgrade na terenie Warszawy? [okolice żolobiorza, centrum najchętniej] pzdr

#7 Laupheer

Laupheer
  • 1034 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 06 October 2010 - 15:11

Jakiego masz laptopa? Np. w serii unibody wymiana i dysku i RAM-u jest po prostu banalna i nie opłaca się oddawać do serwisu.

#8 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 07 October 2010 - 21:14

Odbierz komputer i zapytaj o wycene w MacLife - przynajmniej czują to co robią

#9 p0lish

p0lish
  • 18 posts

Posted 08 October 2010 - 10:35

Sprawa załatwiona. Mam MacBook Pro a1278. Firma Pronet po osobistej interwencji załatwiła sprawę w 2 dni i to w bardzo przyzwoitych pieniądzach. Jako, że mam u nich wykupioną przedłużona gwarancję na 24mce to chciałem żeby sprzęt pozostał w ich rękach. Obecnie mam 4gb i 500gb, w sam raz na instalację BootCampa. Dzięki all za pomoc

#10 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 08 October 2010 - 23:20

Można wiedzieć ile cie to wyniosło?

#11 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 21 October 2010 - 15:18

Właśnie po waszej rekomendacji oddałem tam do serwisu grzejącego się Quicksilvera 2X 1GHz i lampkę 800MHz. Do lampki może być ciężko znależć MoBo, ale o G4 QS jestem spokojny, bo serwis zakupił 300 G4 na części. W sklepie jest parę Cube'ów dla kolekcjonerów :)

#12 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 21 October 2010 - 22:22

Właśnie na fejsbuku MacLife umieścił wpis o nowej promocji. Wydaje mi się że jest ciekawa. [url=http://www.facebook.com/pages/MacLife/127997323887120]MacLife | Facebook[/url]

Gdyby ktoś skorzystał to proszę o informacje jak to wyglądało

#13 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 25 October 2010 - 16:59

Hahahahaaaa aaa aa. Rozmowa telefoniczna: Piątek - Cezkom do mnie: Komputer zdiagnozowany, do wymiany zasilacz i wiatrak, koszt taki a taki. Ja: Przyjadę w Poniedziałek. Poniedziałek. Ja do Cezkomu: Czy komputer gotowy C: Tak Ja: Czy mogę zapłacić kartą? C: Nie tylko gotówka. Ja: Ok, trudno przyjade zaraz z gotówką. C: Ok Przyjeżdżam do C na Ateńską. Ja: Dzień dobry, ja po komputer. 3 osoby w sklepie. TOTALNA konstenacja. Pan z C: ale ja jeszcze nie zrobiłem bo bla, bla, bla i potrzebuję jeszcze pół godziny. Ja: grrrrrr rrrrr rrrrrrr :lol: Pan z C: To ja jutro przywiozę komputer i fakturę do Pana firmy. Gdzie to jest? Ja: Na ulicy .... . Pan z C: A gdzie to jest? Ja: w Warszawie. Itd. itp. Zobaczymy co bedzie jutro. 1.Trzeba uważać. Punkt NIE wydaje pokwitowań za przyjęcie sprzętu do naprawy. :shock:

#14 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 25 October 2010 - 19:20

Fajna strona :D [url=http://www.cezkom.com.pl/Serwis.html]Serwis[/url]

Skąd żeś ich wytrzasnął?

#15 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 25 October 2010 - 19:26

Rekomendacja w tym wątku skłoniła mnie do eksperymentowania. :lol:

#16 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 09 November 2010 - 15:43

I wszystko już jest pięknie. Następnego dnia po moim ostatnim wpisie pan z Cezkom przywiózł mi sprawną G4 do studia. Rozliczyliśmy się w gotówce i po kłopocie. Mój wierny Quicksilver działa sprawnie po wymianie wentylatora i zasilacza, stoi już drugi tydzień na chodzie jako serwer plików. Lampka czeka na transplantacje MoBo. Myślę, że jakiś czas poczeka, ale mi się nie spieszy, bo traktuję tego kompa jako obiekt kolekcjonerski i wierzę, że za 10-20 lat ten sprawny iMac będzie dumą mojej kolekcji zaczynającej sie od LC475 "Pizza Box". Tak więc moja przygoda z serwisem Cezkom ma pozytywną kontynuację. Jestem przekonany, że moje kompy trafiły we właściwe ręce.

#17 wreduch

wreduch
  • 2 posts

Posted 12 November 2010 - 14:18

wiecie przypadkiem ile może kosztować wymiana pękniętej obudowy matrycy w macbooku pro 13"?

#18 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 12 November 2010 - 19:23

obudowy matrycy?

#19 tapster

tapster
  • 60 posts
  • SkądŁódź

Posted 12 November 2010 - 19:51

obudowy matrycy?

A co w tym dziwnego??
Płyta główna i inne elementy mają swoją obudowę (np unibody w mbp) to i matryca sama ci nie sterczy?? jest osłonięta tzw obudową.

#20 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 12 November 2010 - 20:21

A co w tym dziwnego??
Płyta główna i inne elementy mają swoją obudowę (np unibody w mbp) to i matryca sama ci nie sterczy?? jest osłonięta tzw obudową.

no tak, ale ona jest aluminiowa więc jak może pękać?

#21 wreduch

wreduch
  • 2 posts

Posted 13 November 2010 - 08:04

no tak, ale ona jest aluminiowa więc jak może pękać?

Może źle się wyraziłem, nie chodzi mi o obudowę aluminiową, ale o osłaniającą matrycę szybkę.

#22 lebowsky

lebowsky
  • 101 posts

Posted 13 November 2010 - 13:13

Może źle się wyraziłem, nie chodzi mi o obudowę aluminiową, ale o osłaniającą matrycę szybkę.

Na pewno źle :) Szybke bez problemu się wymienia. Podzwoń po serwisach i popytaj o ceny.

[url=http://www.iclinic.pl]iClinic - serwis iPhone, iPod, iPad & Apple Macintosh.[/url]
[url=http://www.maclife.pl]MacLife - serwis iPhone, iPad, iPod, komputerów Apple Macintosh, szkolenia, umowy serwisowe...[/url]
[url=http://www.isense.pl]iSense.pl - Sklep, Serwis naprawa, diagnoza iPhone Warszawa, Polska, Akcesoria do iPhone, iPod, MacBook, naprawa iPad[/url]
[url=http://www.cortland.pl]Cortland - systemy graficzne[/url]

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users