Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iWeb muzyka w tle

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Fakro

Fakro
  • 103 posts
  • SkądAustralia

Posted 25 March 2009 - 13:00

czesc wszystkim,

Ma problemik z muzyka w tle dla mojej strony zrobionej w iweb.
Mianowicie, wiem juz jak dodac utwor do iweb poprzez przeciagniecie i wrzucenie go poprostu na strone, otwiera sie wtedy okno QT ktore mozna zminimalizowac i ukryc na marginesie strony gdzie nie bedzie widoczne po opublikowaniu. Potem ustawic w inspektorze ciagle odtwarzanie i gra muzyczka . Wzorowalem sie na jedynym poscie ktory znalazlem tutaj :

iWeb dźwięk w tle, Wysłany 16-12-2007, 23:26

Muzyczka gra ale jak zrobic zeby gral ten sam kawalek w kolko nawet przy zmianie podstron, kolega Kubek w temacie "iWeb dźwięk w tle" opisal jak go dodac ale pytanie bylo jak dodac muzyke zeby grala dla calej strony czyli podczas zmieniania podstron takze ? a nie gra :(

Bardzo prosze o pomoc moze ktos wie jak to rozwiazac w inny sposob ?

Z gory dziekuje.

#2 KubaG

KubaG
  • 535 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 March 2009 - 20:57

Nie męcz wizytujących muzyczką w tle...

#3 Fakro

Fakro
  • 103 posts
  • SkądAustralia

Posted 25 March 2009 - 21:54

Tyle to juz przeczytalem gdzie indziej ze ludzie nie lubia muzyki na stronie i ja sam osobiscie tez nie, wolniej wczytuje po dluzszym czasie staje sie drazniaca i nudna ale nie wiesz co to ma byc za strona i akurat muzyka w nej to caly urok. Poza tym nie musisz wchodzic na nia to sie nie zanudzisz. Jest adresowana do tych ktorzy sie nie zmecza. Moje pytanie nie dotyczylo kto i jak bedzie sie meczyl tylko jak to wykonac. Nie prosilem cie o twoja personalna opinie, tylko o ewentualna pomoc jak to technicznie rozwiazac. dzieki

#4 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 25 March 2009 - 23:49

Dobra, ale zrób wyłącznik. Kuba ma rację, nic tak nie wp*** jak słucham sobie muzy wchodzę przypadkiem na jakąś super stronkę gdzie ktoś miał jakiś przebłysk geniuszu i zrobił taki kawał. Odnośnie pytania, zrób ramkę i tam wsadź ten nieszczęsny plik a reszta niech się zmienia po linkach normalnie w innej ramce i tyle. Albo jak chcesz gwizdki i bajery to załaduj jakiś odtwarzacz via applet javy i też spoko

#5 Fakro

Fakro
  • 103 posts
  • SkądAustralia

Posted 26 March 2009 - 00:57

huski, a czy mozesz bardziej obrazowo to wyjasnic z tymi ramkami zmieniajacymi sie po linkach w innych ramkach. Dobry pomysl z tym przyciskiem i napewno go zamontuje, ale czy mozesz jasniej wyjasnic jak to zrobic zeby muzyka grala na wszystkich podstronach bez rozpoczynania od poczatku, na ta chwile gra na glownej stronce i jak klikniesz na jakas podstrone natychmiast sie wylacza. Mozna ten sam utwor wkleic do innych podstron ale to nie o to chodzi bo muzyka sie zaczyna od poczatku na kazdej podstronce i to dopiero wkurza. Jak to sie uda zrobic, przetestuje i moze wogole wywale muzyke jak narazie chce sprobowac. Prosze o jakies sugestie.

#6 huski

huski
  • 1063 posts
  • SkądEU

Posted 26 March 2009 - 11:29

Robisz stronę w dwóch ramkach, w jednej jest odtwarzacz a w drugiej normalnie cała strona. Wszystkim linkom dajesz taregt na tą jedną ramkę. Po prostu ładujesz dwie ramki ale cała strona chodzi normalnie w jednej ramce a w drugiej ładujesz te media co chcesz, możesz ładny odtwarzacz zrobić albo dać jej 1px rozmiar żeby nie było widać.
HTML element - Wikipedia, the free encyclopedia
pełno jest w necie jakiś poradników jak zrobić frames, to jest dziecinnie prosta sprawa

#7 Fakro

Fakro
  • 103 posts
  • SkądAustralia

Posted 26 March 2009 - 23:41

OK, poczytalem i sprobuje, dzieki huski.

#8 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 26 March 2009 - 23:59

ja proponuje na stronę dawać wideo w Full HD 1080p tak żeby ważył około 10GB i odwiedzający stronę będzie na nią wchodził wieczorem po to aby zobaczyć co się zmieniło rano, a tak na serio jak dla mnie i nie wiem może i dla większości jak widzę że strona się ślimaczy podczas ładowania to natychmiast ją zamykam a łącze mam 6Mbit/s także nie wiem co na ten temat posiadacze słabszego łącza, jak dla mnie podłączanie kilku megowego pliku pod stronę to totalna bzdura i jak dla mnie odstrasza a nie umila przeglądanie.

#9 TTymek

TTymek
  • 556 posts
  • SkądWrocław/Kępno

Posted 27 March 2009 - 14:19

fakro: jak zrobisz strone to zapodaj linka :D

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users