Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

m-audio profire 610 ..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 remover21

remover21
  • 83 postów

Napisano 24 marca 2009 - 23:58

Posiadam kartę m-audio profire 610 i używam ją z MacBookiem i mam 2 problemy... 1. Problem z uziemieniem.. Przy nagrywaniu np. gitary słychać caly czas szum, który znika w momencie kiedy dotykam profire, lub jacków w kablu.. Najprawdopodobniej jest to problem z uziemieniem.. Próbowałem już podłączać oddzielne zasilanie do profire, próbowałem zostawić wszystko na baterii ale szum cały czas jest. Niestety u siebie w pokoju najwyraźniej nie mam uziemienia w kontaktach. Jak mogę się z tym uporać?? 2. Kiedy nagrywam ów gitarę akustyczną to na nagraniu słyszalnę są wszystkie dotknięcia palcami o struny, progi dużo bardziej niż jeżeli gitara jest podłaczona np. do jakiegoś miksera i na głośniki.. Czemu tak jest? To jest kwestia gitary, czy profire? Można jakoś tą czułość*na te uderzenia zmniejszyć? z góry dziękuje za pomoc.

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 25 marca 2009 - 11:17

1. Najprawdopodobniej masz uszkodzony ekran w kablu gitarowym. Zmień kabel. Albo ekran uszkodzony jest w gitarze. 2. Gitarę akustyczną nagrywaj akustycznie (przez mikrofon), albo po nagraniu filtruj, albo zmień przystawkę.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych