Jak w temacie w jaki sposób zdjąć obudowe ???? możecie jakieś filmiki z neta dawać jak to zrobić albo sami wytłumaczcie

jak zdjąć tylną obudowe z ipod touch.
Rozpoczęty przez
krk0072
, 23 mar 2009 20:59
11 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 marca 2009 - 20:59
Napisano 23 marca 2009 - 21:04
też się przyłączam do pytania. i dodam od siebie jeszcze jedno a mianowicie czy można to zdjąć jakimś "domowym sposobem" czy trzeba mieć te specjalnie "klucze"( nie wiem jak to nazwać) żeby otworzyć toucha
Napisano 24 marca 2009 - 11:10
Żeby było jasne: toucha 1G (nie wiem jak z 2G) NIE DA się otworzyć bez żadnych odkształceń obudowy, więc potem może odpadać. Chyba, że postaracie się o te "iPod opening tools", może z nimi jakoś się uda nie poodginać obudowy...
Napisano 24 marca 2009 - 16:46
na jutubie widziałem jak koleś otwierł obudowe touch'a nożem ;\
Napisano 24 marca 2009 - 16:53
Nie próbowałem ale myślę że spokojnie się da to zrobić rozmaitymi plasitkowymi kartami. Bardzo dobrze zastępują te plastikowe "łopatki".
Napisano 24 marca 2009 - 17:35
przecież nie da się zdjąć całej tylniej obudowy bez całkowitego rozkręcenia ipoda... bo to jest cały szkielet... i są jeszcze te odkształcenia obudowy xDD
Napisano 24 marca 2009 - 17:38
Obudowę otworzysz tylko specjalnymi narzędziami. Oczywiście jeśli chcesz nie mieć uszkodzonego panelu, rzecz jasna ;-).
Napisano 25 marca 2009 - 23:04
Sorry, ale nie wiecie co mówicie. Mam przed sobą rozłożonego Toucha 1G, bez żadnych uszkodzeń obudowy czy odkształceń. Zrobiłem to zwykłym nożem kuchennym
Napisano 25 marca 2009 - 23:29
lol, perfekcja xD
a swoja droga to ipoda toucha 2g to tez sie da tym sposobem otworzyc? bo on ma takie jakby zaokraglone rogi i nie mozna wlozyc zadnego "noza kuczennego" czy innego toolsa tam gdzie sie wklada by otworzyc 1g
Napisano 28 marca 2009 - 18:55
oczywiscie ze domowym sposobem da sie otworzyc toucha, ja swojego bez problemu otworzylem cienkim scyzorykiem, posiadam tez te "specjalne" narzędzia do otwierania ipodów, które warte są tyle co gó..no, po próbie podważenia panelu całe się starły. Wazne, aby przy otwieraniu nie odginac obudowy, poniewaz takim sposobem nie puści. trzeba podwazyc w o ile pamietam 4 miejscach z każdej strony, tam znajdują sie zaczepy:)
na górze i dole także znajdziemy po jednym albo po dwa:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych