Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowany IMEI - Iphone 2G z Wlk. Brytanii czy będzie działał w Polsce?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nazwa_Użytkownika

Nazwa_Użytkownika
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2009 - 21:22

Witam serdecznie Bardzo proszę o pomoc w następującej kwestii: Czy jeżeli komuś sieć o2 zablokowała IMEI w tel. na przykład za niepłacenie rachunków czy zerwanie umowy czy z jakiegoś innego powodu to czy ten tel będzie działał w Polsce? Tzn blokada IMEI działa w kraju w którym została założona prawda:?: Jeżeli ktoś się orientuję to bardzo proszę o odpowiedź. Pytam bo mam możliwość zakupienia Iphona od kogoś kto wrócił z Wielkiej Brytanii tam używał Iphona przez pół roku bez problemu a w Polsce włożył kartę Plusa i tel się zablokował. (tzn zresetował i poprosił o aktywację) Ten ktoś twierdzi że tel trzeba tylko aktywować ale ludziom nie można wierzyć i dlatego chcę się zabezpieczyć żeby nie kupić jakiejś "Icegły" lub nie mieć problemów. Może jestem zbyt podejrzliwy i taka sytuacja w ogóle nie miała miejsca. :!: Przepraszam że powtarzam się trochę z mojego poprzedniego tematu ale tamten temat zupełnie źle sformułowałem. Teraz napisałem to trochę lepiej. :???: Dziękuję i pozdrawiam Mario

#2 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 22 marca 2009 - 21:38

na 100% będzie działać !!

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 22 marca 2009 - 21:44

jeśli robisz Jailbreak to telefon jest automatycznie aktywowany,nawet jak został poprzednio zablokowany wystarczy go przywrucić wgrywając odpowiednio przygotowany soft

#4 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 22 marca 2009 - 21:47

-tel mozesz sam odblokowac i aktywowac uzywajac QPWN.

#5 boloney

boloney
  • 315 postów
  • SkądWalthamstow Central, Bochnia, Krakow

Napisano 22 marca 2009 - 22:50

telefon musial zostac zgloszony jako kradziony/zagubiony dlatego zostal zablokowany.ktos kto go ma albo go ukradl, albo zglosil na ubezbieczenie i dostal drugi nowy.wiec nigdy juz nie bedzie dziala w uk. w polsce bedzie dzialal bo niestety sieci nie wymieniaja sie tymi danymi pomiedzy innymi krajami, moze kiedys do tego dojdzie :)

#6 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 22 marca 2009 - 22:54

Po co zakładasz drugi temat skoro już dostałeś w jednym odpowiedź?
http://www.myapple.p...ze-o-pomoc.html

#7 Nazwa_Użytkownika

Nazwa_Użytkownika
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2009 - 23:11

Bardzo dziękuję wszystkim za odpowiedź. No to się uspokoiłem bo tel jest już zamówiony. Mam nadzieję że takiej sytuacji nie było i że IMEI nie jest zablokowany. Jeżeli ktoś coś "skrzaczył programowo" to też mam nadzieję że się uda to naprawić.

Do "krakers09"

Przepraszam że powtarzam się trochę z mojego poprzedniego tematu ale tamten temat zupełnie źle sformułowałem. Teraz napisałem to trochę lepiej. :???:

Dziękuję wszystkim i pozdrawiam
Mario

#8 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 marca 2009 - 10:48

kradzione, nie tuczy... mam nadzieję,*że tak będzie i tym razem...

#9 Nazwa_Użytkownika

Nazwa_Użytkownika
  • 10 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 marca 2009 - 19:49

Witam ponownie Dostałem Iphonika i wszystko jest OK. Jednak IMEI nie był zablokowany dostałem od niego papiery oryginalne pudełko itd. Także NIE JEST KRADZIONY ani temu podobne. Mogę spać spokojnie :) No może prawie.... :sad: Ale o tym w innym temacie. Pozdrawiam

#10 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 26 marca 2009 - 02:18

Czy jeżeli komuś sieć o2 zablokowała IMEI w tel. na przykład za niepłacenie rachunków czy zerwanie umowy czy z jakiegoś innego powodu to czy ten tel będzie działał w Polsce? Tzn blokada IMEI działa w kraju w którym została założona prawda
(...)
Dostałem Iphonika i wszystko jest OK. Jednak IMEI nie był zablokowany dostałem od niego papiery oryginalne pudełko itd. Także NIE JEST KRADZIONY ani temu podobne.

Z przykrością muszę stwierdzić, że większość zablokowanych telefonów na terenie Wielkiej Brytanii, to tzw. telefony ubezpieczone - zgłaszane jako zagubione lub ukradzione. Owy, naganny proceder nie jest niczym nowym - jednak, niestety ciągle jest on modny.

Telefon, zostaje naturalnie zablokowany i nie ma możliwości używania go w całym kraju - lecz jednak, niejedna sprytna osoba, wywoziła go - z dumą wystawiając na Allegro.

#11 robertk572

robertk572
  • 1 109 postów
  • SkądNEW YORK

Napisano 26 marca 2009 - 02:28

-no tak to wyjasnia e-mail jaki dostalem od goscia z Manchesteru z pytaniem o program do zmiany IMEI w iP.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych