Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

FlightGear - Jak latać*?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#26 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 sierpnia 2009 - 20:05

spoko ale powiedz mi jak wystartować*samolotem:
Cessna Citation-X :D

Imageshack - przyroda10 kliknij na obrazek w Imageshack a potem na Lupą*powiększ i skopiuj na pulpit i sobie dalej poradzisz (dodajesz do obrazków) ;) mam ich dużo i co 1-2 tygodnie sobie zmieniam :P

a i jak się klapy hamulcowe podczas lotu wyciąga?? :D

Dzięki za tapetę. W tym przypadku sprawa jest dosyć prosta. Na początku ustaw sobie widok na kabinę pasażera(v się zmienia). Teraz włączasz silnik :arrow: S i po prawej( w kabinie) masz takie pokrętło i tam L R i BOTH (kontrola silników). Gdy trzymasz S kliknij na to i prawdopodobnie włączy się*prawy silnik, przełącz na obydwa (both). Ustaw lotki klikając strzałkę w dół. Teraz tylko PageUp dodajesz prędkości i powinieneś być w powietrzu. Czasami od razu masz silnik włączony, nie wiem od czego to zależy, ale czasami tak jest. No i też nie zawsze ale czasami musisz zwolnić hamulce(Shift + B). Klapy hamulcowe yyy nie wiem. Koła chowasz g a wyciągasz Shift + G,ale akurat w tym samolocie się nie chowają. To by było na tyle. Jak nie wyjdzie włącz sobie tutorial i poczytaj to co wcześniej wysłałem ja z tych 2 rzeczy się wszystkiego dowiedziałem,

I mam do was pytanie. Ściągaliście dodatkowe mapy ? Bo ja ściągnąłem taki pakiet i połowa to jest jakiś wielki LAG bo zaczynam ze środka morza , nic wokół i się nie da wystartować ... Jak to u was wygląda ?

#27 jacektoja

jacektoja
  • 150 postów

Napisano 17 sierpnia 2009 - 11:47

u mnie też tak jest :( jedno wielkie morze... działająmi napewno tylko 2 lotniska: Okęcie w Warszawie i Pearson w Toronto od czasu do czasu działa Rębiechowo w Gdańsku ale czasem jak nawet działa to budynki są powietrzu xD nie znam się na informatyce tak super a na samolotach i lotniskach ;) ale domyślam się że chodzi o grafikę ;) a te samoloty to mi nie działają :( trudno... tak na serio to tylko umiem sterować 777-300ER a resztą nie :P trudno xD kiedyś się nauczę :P

#28 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 sierpnia 2009 - 12:53

u mnie też tak jest :(
jedno wielkie morze... działająmi napewno tylko 2 lotniska:
Okęcie w Warszawie i Pearson w Toronto
od czasu do czasu działa Rębiechowo w Gdańsku ale czasem jak nawet działa to budynki są powietrzu xD
nie znam się na informatyce tak super a na samolotach i lotniskach ;)
ale domyślam się że chodzi o grafikę ;)

a te samoloty to mi nie działają :(
trudno... tak na serio to tylko umiem sterować 777-300ER a resztą nie :P trudno xD kiedyś się nauczę :P

4 In-flight: All about instruments, keystrokes and menus
Poczytaj to, powinno pomóc ...

#29 ademiu

ademiu
  • 984 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 sierpnia 2009 - 15:02

A pomoże ktoś wystartować z tej pozycji ?:lol: (obrazek z prawej ) I jeszcze jeden ciekawy pojazd ...

#30 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:39

No chłopaki, kiedy umówimy się na wspólny locik Multi Player? ;)

#31 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:50

Polecam pobrać sobie Boeinga 787 i nim polatać, aczkolwiek napisze wprost odpalenie tego samolotu to już jest wyzwanie nie mówiąc o samym locie, w każdym razie polecam wszystkim gorąco i czekam na opinie na jego temat.

BTW Boeing 777 domyślnie dostępny w FG to pestka w porównaniu z tym :D

#32 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 02 stycznia 2010 - 00:56

Musze się pochwalić moimi dokonaniami w tej grze.

Pozdrawiam

#33 iPod Touch Maniak

iPod Touch Maniak
  • 640 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 10:47

Moje sugestie: -Za duży kąt schodzenia w końcowej fazie lądowania -Nieźle poleciałeś nad pasem :) -Do prędkości bym się przyczepił ale ogólnie jest dobrze -Jak chce się wylądować idealnie na środku to trzeba dłuuugo przed pasem wyprostowywać, sprawdzić kurs pasa itp. Moja ocena 7.5/10

#34 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 stycznia 2010 - 11:17

jak to włączyć ? podczas ładowania gdy jest napis instalizing subsystems wyłącza sie...

#35 kamikadze22

kamikadze22
  • 177 postów
  • SkądPL,GORLICE

Napisano 18 stycznia 2011 - 17:12

Ja polecam zainstalować ponownie grę,miałem tak samo,pobrałem jeszcze raz i potem było już dobrze,najgorsze jest to że podczas grania w tę grę komputer się strasznie grzeje i czasami wyłącza miałem tak 3 razy,a temp podczas grania na MBP 15" i7 jest 63 stopnie,a zużycie CPU u mnie jest 29-35 %.

#36 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 20 stycznia 2011 - 15:27

JA zassałem wersje 2.0 na Maca,zajmowąła ponad 300mb i gra w ogóle nie chce się włączyć,klikam star flight i nic,.Zero komunikatu,nic.Moze ktos jest w stanie mi pomóc? Moje GG 4928042

#37 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 324 postów

Napisano 20 stycznia 2011 - 23:08

Z taką pisownią to się nie dziwię.

#38 alyo

alyo
  • 1 postów

Napisano 02 czerwca 2011 - 10:47

jak wystartowac boeinga?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1