Witam,
mam mały problem tzn. chciałbym skasować z pomieszczenia w którym pracuję starego PC-ta na którym mam zainstalowany windowsowski program magazynowo-księgowy SUBIEKT GT.
Chciałbym na iMaku MB324, czyli INTEL zainstalować paralells i windę XP i następnie SUBIEKTA GT, który wymaga tego środowiska. Jak do tego momentu wydaje mi się że wszystko pójdzie jak z płatka (wydaje mi się z uwagi że jest to jeszcze nie zrealizowane) ale pojawia się jeden problem.
Program Subiekt współpracuje z drukarką paragonów fiskalnych POSNET, która do PC była podłączona poprzez COM-a, którego nie ma w imaku.
Czy przejściówka z COM na USB załatwi sprawę?
Czy sprawdzać inaczej, gdyż drukarka jest teraz podłączona do PC-a kablem zakończonym końcówkami LAN-COM, ale próba podłączenia drukarki poprzez kabel LAN-LAN jest chyba absurdem.
Czy jest to w ogóle możliwe?
Będę bardzo wdzięczny za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi.:confused:

Program SUBIEKT GT i drukarka fiskalna pod Parallels-PROBLEM
Rozpoczęty przez
Pitson
, 21 mar 2009 19:48
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 marca 2009 - 19:48
Napisano 22 marca 2009 - 10:16
(...)
Czy przejściówka z COM na USB załatwi sprawę?(...)
Raczej nie. Ja miałem taki problem - starą, ale bardzo sprawną i wydajną drukarkę HP L4. Jak się przesiadłem na Maca usiłowałem dalej z niej korzystać. Ponieważ sterowniki na Maca nie istnieją, chciałem zrobić tak, jak Ty - Parallels, Win XP, drukowanie z pozomu Windy. Okazało się, że mimo przejściówki Mac po prostu tej drukarki nie widzi. Nie ma jej, czy kabelek USB jest wetkięty czy nie - zero reakcji...
Napisano 22 marca 2009 - 10:21
Zalatawia zalatwia, w firmie mamy mini z 10.4 i Virtual Box-em, XP, Symfonie i przejsciowke USB > COM i wszystko smiaga jak nalezy, dziala drukarka fiskalna...
Pozdrawiam, Michal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych