Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G 2.2] iPhone nie reaguje i robi sam zdjęcia - miał ktoś tak?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 20 marca 2009 - 14:00

Zdarzyła mi się dziś ciekawa rzecz, jak w temacie - zadzwoniłem do znajomego, po czym zablokowałem i włożyłem do kieszeni.
Jakies 10 min później chciałem zadzwonić ponownie, telefon nie reagował ani na Home ani Power. Trzymanie Power nie dawało rezultatu. Podłączyłęm telefon do ładowarki, sprawdziłem czy zareaguje tak i zareagował - włączeniem wyświetlacza i.. zrobieniem zdjęcia ;) Nie mam programu do zrzutów ekranu, a to zdjęcie właśnie wykonalo taką funkcje ;)
Zablokowałem go ponownie by sprawdzić co teraz i znowu to samo, ale nagle zareagował bez ładowarki, lecz zdjęcie zrobił poraz drugi. Kumpel, który próbował do mnie zadzwonić miał sygnał jakbym zajętości (co widać na drugim screenie dostał Sms o tym, że dzwonił, gdy ja rzekomo rozmawiałem).
Po tym drugim razie już przeładowalem telefon i póki co jest ok. Ale ciekawa sprawa. Spotkał się ktoś z tym? Na forum nie znalazłem.
PS. Poniżej znajdują sie screeny (kolejno z pierwszego i 2go razu). Jeszcze wspomnę, że w folderze zdjęć utworzył się (chyba, bo nie widziałem wcześniej) katalog 999APPLE i tam są te dziwne zrzuty ekranu nie w JPG, ale w PNG ;) Telefon jest po JB i ma standardowe aplikacje, żadnych szaleństw, Winterboard, SBSettings itd.
Dołączona grafika Dołączona grafika

#2 quzo

quzo
  • 1 239 postów
  • Skądwawa

Napisano 20 marca 2009 - 14:08

jak się wciśnie home i power to robi zrzut ekranu żadna nowość , a co do zajętości może twój telefon łączył się przez edge i dlatego

#3 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 20 marca 2009 - 14:24

Wow, nie wiedzialem o tym zrzucie ekranu, faktycznie. Także jedno zdziwienie z głowy ;) Nie łączył się przez Edge, bo mam wyłączone w SBSettings. Wyjełem telefon z kieszeni i chciałem go włączyć, a za pierwszym razem, jak już wspomniałem, zareagował dopiero na ładowarkę.

#4 Maku

Maku
  • 322 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 marca 2009 - 14:59

Sprzęt Apple, używa png jako natywnego formatu plików graficznych ponieważ jest bezstratny w przeciwieństwie do jpg i przenosi więcej informacji niż GIF PNG - Wikipedia, wolna encyklopedia To tak na marginesie ;)

#5 loop_digga

loop_digga
  • 83 postów

Napisano 20 marca 2009 - 15:51

Ano możliwe, mi chodziło o pokazanie różnicy formatu tych zrzutów w stosunku do zdjęć, nie wiedziałem o tej "ukrytej" funkcji ;)

#6 koniu

koniu
  • 362 postów
  • SkądSe

Napisano 21 marca 2009 - 06:07

mialem to samo tyle ze moj robil zrzuty przy odblokowywaniu go teraz mam lepsza jazde zrobilem restore i caly czas mi sie dzwonek podglasza dojedzie na maxa i nie znika z ekranu , przycisze i sam poleci do góry znowu ciekawe czy padl guzik czy co

#7 EmotiCon

EmotiCon
  • 355 postów
  • Skądmam wziąć kasę na iPad'a?

Napisano 22 marca 2009 - 14:26

Ja miałem to samo na 2.2.1. Chciałem se bograć a tu co? ekran nie działa? podłączyłem na ładowarkę zapalił się ekran odłączyłem znowu to samo. Przytrzymałem home + power i to pomogło

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych