Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bookshelf problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 19 marca 2009 - 18:34

Witam!
mam problem z tą aplikacją. Gdy ściągam ebooki ze strony ebook.pl z działu darmowych książek i potem chcę je odtworzyć przez program bookshelf wyskakuje taki oto komunikat:
Dołączona grafika
Czy ktoś ma jakiegoś pomysła co może być nie tak? Zależy mi na książkach właśnie z tej strony, bo jest tam najsensowniejsza biblioteka jaką dotychczas znalazłem. Dzięki za pomoc!

#2 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 19 marca 2009 - 19:40

Jak ci zależy to kup sobie oryginalny program. tu nikt Ci nie pomoże.

#3 straubus

straubus
  • 390 postów
  • SkądOpole/ Prudnik

Napisano 19 marca 2009 - 23:49

wiesz,wszystko byloby ok bez takich uwag. Akurat problem nie polega na tym czy mam legalna wersje aplikacji czy nie. Sęk tkwi w tym ze ebooki z tamtej strony nie dzialaja, jakby byly zabezpieczone. Jesli nic nie poradzicie to moze polecicie jakas alternatywna app do ebookow?

#4 VietnaMpl

VietnaMpl
  • 79 postów
  • SkądGniezno

Napisano 21 marca 2009 - 14:54

Aż zachciało mi się sprawdzić :-) Bookshelf nie obsługuje ebooków w formacie .prc z DRMem a zdaje się że takie są te z ebook.pl a przynajmniej te które pobrałeś. Co do jakiegoś innego readera, ja używam Stanzy. Jego niewątpliwym minusem jest to że nie potrafi wyświetlać grafik zawartych w ebookach, no i trochę skomplikowane dla niektórych wrzucanie książek na iPod/iPhone, ale za to można czytać książki w poziomie czego nie ma w Bookshelfie a to bardzo duży plus. No i jest darmowy :-D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych