Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3.0 software już w telefonach Polaków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
273 odpowiedzi w tym temacie

#176 xgrey

xgrey
  • 91 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 marca 2009 - 06:47

a tak to że nie trzeba , trzeba zrobić downgrade do 2.02 potem pojechać quickpwn rc2 potem uaktualnienie do 3.0 i jest już aktywny , więc żadne dopisywanie nie jest potrzebne

Szkoda, że nie informujesz, że ten sposób działa tylko na iPhone 2G, na 3G już nie.

#177 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 21 marca 2009 - 07:40

Na 3G podobno trzeba do 2.0 zamiast 2.0.2 i działa, na jakimś forum było, że gość tak zrobił i wuala :) Z tym ze nie mogę znaleźć WinPWN do 2.0 więc pewności nie mam.

#178 AxelVax

AxelVax
  • 354 postów

Napisano 21 marca 2009 - 12:06

Jak to nie trzeba? Ja już mam odblokowane 3.0 i chciałbym sprostować jedną rzecz: Youtube chodzi na 3.0, wpierw wywala błąd ale potem jest ok :)

U mnie cały czas jest komunikat 'Cannot connect to YouTube.' ;)

Dodatkowo dzisiaj mój budzik milczał i próbował obudzić mnie jedynie wibracjami..
Dlatego przestrzegam wszystkich, żeby nie instalowali tego softu, bo jest wiele braków i błędów.

#179 arsen

arsen
  • 798 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 21 marca 2009 - 12:31

pewnie wszyscy co mają problemy z youtube i innymi sprawami przywrócili backup z 2.x który NIE jest w pełni kompatybilny z nowym OS. Ja zrobiłem nowy profil i wszystko działa normalnie. Nawet słynne wchodzenie do ustawień sieci u mnie trwa ułamek sekundy.

#180 skupi

skupi
  • 15 postów

Napisano 21 marca 2009 - 14:03

witam
Również mam prośbę do kogoś z kontem developera o dodanie mnie.
Jeśli ktoś może to uczynić proszę o kontakt skupi20@o2.pl

#181 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 21 marca 2009 - 20:02

Moim zdaniem za takie dopisanie do isty developerskiej powinno się pobierać minimum tą równowartość 5$ jeśli nie 9$ bo w końcu ktoś musiał zapłacić 100 żeby mieć dev'a... Ja jestem gotów zapłacić równowartość 5$ za dopisanie. Pozdrawiam.

#182 Meo

Meo
  • 409 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2009 - 20:41

Ja również chętnie dopiszę się do listy. Płacenie to dość mądry pomysł, mogę również zapłacić rozsądną kwotę oczywiście.

#183 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 21 marca 2009 - 21:01

Wierzyc czy nie?

DOWNGRADE 3.0 -> 2.2 (COFNIECIE BB)

User: Jetthugo (komentarze)
Dev-Team Blog - Itchy update fingers
IntenseDebate - jetthugo

#184 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2009 - 21:06

(...) but if I were to go to the "ABOUT" on my iphone and go to "Modem Firmware", it says 04.20.01.....

#185 wakoman

wakoman
  • 962 postów
  • SkądMiami, Gdynia

Napisano 21 marca 2009 - 21:20

Pogłubiłem sie juz z tymi wersjami BB ale chyba to nadrobilem wlasnie..

2.2 - 2.28.00 (unlock-able by yellowsn0w, kolejne juz nie..)
2.2.1 - 2.30.03
3.0 - 4.20.01

?

sorry za pomylke ; )

#186 szamanusek1986

szamanusek1986
  • 81 postów
  • SkądGrójec/Warszawa

Napisano 21 marca 2009 - 22:30

A ja dzisiaj o mało co nie zaspałem na konferencję :) Podłaczyłem iPhona do ładowania pod macbooka, z iphona sluchalem muzyki i poszedłem spać.Rano okazało się że iphone się wyłączył, niechciał się*normalnie właczyć ( trzeba było nacisnąć home + power) a bateria miała tylko 20%. Dziwne.Pewnie jest jakiś błąd gdy iphone jest na kablu długi czas.

#187 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 21 marca 2009 - 22:50

mam JB, jestem na liście dev, czy przed upem powinienem zrobić restore żeby pozbyć się JB? i czy powinienem usunąć, jeżeli tak to jak, wsyzstkie pozostałości po JB na backupie, tzn. winterboardy itp.?

#188 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 21 marca 2009 - 23:15

Wraz z utratą JB (upgrade/restore) stracisz wszystko co z tym związane. Czyli, Cydie, winterboard'a, cycorder, dzwonki i tapety sciagniete z cydii itp itd.

#189 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 21 marca 2009 - 23:25

Od początku śledziłem ten wątek, oraz wszystkie inne dotyczące nowego oprogramowania i zwyczajnie nie mogę się nadziwić. To jest conajmniej temat na dobra pracę doktorską bo już nawet nie na magisterską z socjologii:). Mimo, że 3.0 będzie dostępne już za niespełna 3 miesiące i to bez żadnych dodatkowych opłat (iPhone), problemów itp. ludzie ściągają masowo betę, mimo iż nie jest ona kierowana do nich i i w większości nie mają pojęcia co z nią zrobić. Mija kilka godzin i te same osoby piszą posty z pytaniami jak wrócić do obecnej wersji softu, że budzik się nie włączył a telefon im nie dzwoni. Najlepsze jest w tym wszystkim to,że niektórzy są tak zdesperowani,że za całą tą "przygodę" chcą nawet zapłacić mimo,że i tak ani się obejżą a dostaną to za darmo.

#190 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 21 marca 2009 - 23:53

Od początku śledziłem ten wątek, oraz wszystkie inne dotyczące nowego oprogramowania i zwyczajnie nie mogę się nadziwić. To jest conajmniej temat na dobra pracę doktorską bo już nawet nie na magisterską z socjologii:). Mimo, że 3.0 będzie dostępne już za niespełna 3 miesiące i to bez żadnych dodatkowych opłat (iPhone), problemów itp. ludzie ściągają masowo betę, mimo iż nie jest ona kierowana do nich i i w większości nie mają pojęcia co z nią zrobić. Mija kilka godzin i te same osoby piszą posty z pytaniami jak wrócić do obecnej wersji softu, że budzik się nie włączył a telefon im nie dzwoni. Najlepsze jest w tym wszystkim to,że niektórzy są tak zdesperowani,że za całą tą "przygodę" chcą nawet zapłacić mimo,że i tak ani się obejżą a dostaną to za darmo.

Jak dla mnie też to podobnie wygląda, ale pamiętajmy że jedni wykorzystają iPhone'a do pracy a inni do zabawy. Ja 3.0 mam na iPodzie i nie narzekam na niego, zawsze lubiłem mieć coś wcześniej, a że posiada błędy to wiedziałem przed wgraniem

#191 szamanusek1986

szamanusek1986
  • 81 postów
  • SkądGrójec/Warszawa

Napisano 22 marca 2009 - 06:28

"że budzik się nie włączył a telefon im nie dzwoni"- pewnie czepiasz się mojego postu. to że budzik się nie włączył to nic się nie stało, wgrywając 3.0 iczyłem się z błędami itp ale chciałem i chce poprostu przetestowac betę.

#192 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 marca 2009 - 09:06

Lepiej piszcie o tych wszystkich napotkanych błędach do apple to na pewno będzie lepsze niż żalenie się tutaj, bo Oni przynajmniej coś z tym zrobią, bo może coś co odkryliście umknie ich uwadze. Nikt nie jest doskonały, nawet nowy soft ;p /Jeśli ktoś zechciałby dopisać mojego iPhone'a do listy dev jestem gotów zapłacić równowartość 5$. kontakt, priv.

#193 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2009 - 09:21

Ale fakt - chęć zapłacenia za coś co powinno być za darmo... Developer nie daje 99$ tak po prostu - on inwestuje. Instalacja 3.0 beta też po części dla niego jest inwestycja - daje możliwość pisania w SDK 3.0. A Wy? Co będziecie mieli z 3.0 beta? No właśnie... i jeszcze chcecie zapłacić.

#194 goly

goly
  • 658 postów
  • Skądhell

Napisano 22 marca 2009 - 09:23

Lepiej piszcie o tych wszystkich napotkanych błędach do apple to na pewno będzie lepsze niż żalenie się tutaj, bo Oni przynajmniej coś z tym zrobią, bo może coś co odkryliście umknie ich uwadze. Nikt nie jest doskonały, nawet nowy soft ;p

ciekawe jakby tak tyś Polaków wysłało meile do apple z poza programu dev:)
chyba by im szczeny opadły :rolleyes:

#195 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 22 marca 2009 - 11:09

ciekawe jakby tak tyś Polaków wysłało meile do apple z poza programu dev:)
chyba by im szczeny opadły :rolleyes:

dokładnie :D
"wtf, przecież było milion zabezpieczeń.... a tak, to Polacy..." xD

#196 Aryman

Aryman
  • 678 postów
  • SkądEdinburgh

Napisano 22 marca 2009 - 11:39

ja zainstalowałem 3.0 i powiem że wssystko mi działa (prawie) -.- ...
gdy do ipoda wchodze to pisze mi no content -.- teraz chyba zobie restore czy cos bo jak sciagam w iphonie w itunes to tez nie widzi tego ;/

---- Dodano 22-03-2009 o godzinie 11:40 ----
czy komuś jesszcze ipod nie działał?

---- Dodano 22-03-2009 o godzinie 11:47 ----
ok, wyczyściłem całą muzyke to mi została ta którą zakupiłem rzez iphona ale jest w podwojonej ilości ;/ i mi się aplikacja ipod sypoie na dodatek x/

#197 sedpatrick

sedpatrick
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 marca 2009 - 12:33

I to właśnie jest to o czym mówił simonek.

Po co to instalować? Też lubie mieć pewne rzeczy wcześniej, ale bez przesady. A później płacz... że to i to nie działa, że to i to trzeba było usunąć...

Ja obecnie rzeźbie w SDK, dla softu 2.2.1 i też jest ok. Wiadomo, że 3.0. będzie świetny, ale narazie trzeba poczekać :-)

Nie mówiąc już o tym, że soft 3.0. uczyni z iPhone'a naprawdę fajny (wreszcie) telefon.

#198 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 marca 2009 - 14:33

szamanusek1986 : Nie miałem na myśli akurat Twojego postu... jeśli przejrzysz inne wątki dotyczące 3.0 zobaczysz,że o ile się nie mylę conajmniej 2 inne osoby miały problem z działaniem alarmu, dlatego akurat o nim tu wspomniałem zwyczajnie dla przykładu.. tak więc to nic osobistego.

Proszę mnie nie zrozumieć źle, nikomu nie wypominam tego, że jest żądny nowości czy że poprawi mu to samopoczucie jeśli będzie miał w telefonie już teraz coś więcej niż reszta userów. To bardziej tylko takie moje spostrzeżenie z zakresu zjawisk w socjologii:)

Podobnie jak sedpatrick lubie mieć lub przynajmniej wiedzieć o pewnych rzeczach wcześniej. Zwłaszcza wtedy gdy chodzi o coś co może mi umilic i ułatwić jakieś tam codzienne zajęcia w tym wypadku związane z używaniem telefonu. Jednak przynajmniej dla mnie to, że obejrzałem wszystkie nowe funkcje w akcji i poznałem przybliżoną datę kiedy je otrzymam wyczerpuje już ten temat. Być może właśnie dlatego zdumiewa mnie choć odrobinę fakt,że niektórym zależy na becie tak bardzo,że nawet za darmowy soft chcą płacić tylko po to by w jeszcze dalekiej od doskonałej postaci już teraz się nim bawić i to mimo iż nie są developerami.

Miało by to przynajmniej jakieś pozytywne strony, gdyby każdy jeden z tych niecierpliwych wszystkie swoje negatywne doświadczenie przekazał jako feedback do Apple, jednak prawda jest taka, że mało kto to zrobi a koniec konców Apple i tak jeśli kogoś już posłucha to tylko i wyłącznie licencjonowanych developerów. No a już całkiem inną sprawą jest fakt, że jak słusznie zauważył sedpatrick 3.0 to naprawdę żaden cud świata, tylko coś co już dawno powinniśmy mieć, dlatego pewnie nie jeden z nas się zaśmiał kiedy funkcje takie jak copy/cut/paste i mms zgromadzeni na sali developerzy przywitali niemal owacją na stojąco. Swoją drogą takiego przyjęcia nie miały te odkrycia nawet podczas światowej ich premiery, jakieś 7-8 lat temu:)

#199 szamanusek1986

szamanusek1986
  • 81 postów
  • SkądGrójec/Warszawa

Napisano 22 marca 2009 - 14:44

Mnie troszkę przeszkadza to że gdy kliknie się na pole tekstowe to nie pokazuje sie kursor wpisywania tekstu.Nie ma tak naprawde graficznego potwierdzenia tego że można wpisywać jakiś tekst.

#200 Yurek90

Yurek90
  • 958 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 marca 2009 - 20:11

A mi przeszkadza, a raczej martwi to ze jeszcze devteam nie udostępnił nam jb do 3.0 ;p Bo bo paru próbach grzebania w sofcie, przypadkowo wyłączyłem moduł GSM którego teraz ni jak nie da sie włączyć... I z pięknie działającego 3.0 bez konta developerskiego am toutcha, bo "mój" sposób już 2gi raz nie zadziałał xP

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych