Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bluetooth w iPod touch ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
37 odpowiedzi w tym temacie

#1 lukibalboa_

lukibalboa_
  • 59 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 15 marca 2009 - 11:47

Mam skromne pytanie, które nurtuje mnie od zakupupu iPoda touch czyli jakieś 2 miesiące. :D
Czy na iPodzie touch jest albo można dokupić jakiś moduł z bluetooth ? Szukałem na MyApple.pl Portal i Forum Apple i ogółem w internecie (nie mogłęm znaleść :( )...

Proszę o pomoc i mam nadzieję, że ludzie, którzy przeczytają w tym temacie czy jest bluetooth na iPoda nie będą musieli zakładać nowego ;)

#2 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 15 marca 2009 - 12:00

Nie mam pewności, ale wydaje mi się, że nie ma takiej możliwości. To by wymagało sporych zmian w sofcie.

#3 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 marca 2009 - 12:11

zależy też do czego ci ten BT
jeżeli tylko do słuchawek to AFAIK da się kupić słuchawki razem z doczepianym pudełeczkiem z BT
są chyba jakieś nawet specjalnie dla iPodów chyba
Amazon.com: Jabra Bluetooth Music Adaptor for Ipod: Cell Phones & Service

#4 picek

picek
  • 62 postów

Napisano 15 marca 2009 - 14:39

jemu chyba chodzi o taki żeby mógł się łączyć z innymi telefonami

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 marca 2009 - 14:46

o co jemu chodzi to możemy tylko zgadywać no i 'z innym' jest raczej nie na miejscu (bo touch telefonem nie jest przecież)

#6 lukibalboa_

lukibalboa_
  • 59 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 15 marca 2009 - 14:59

Chodzi mi o sprzesył danych: muzyka, filmy, pliki tekstowe itd...

#7 olo_109

olo_109
  • 141 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 marca 2009 - 15:19

ale między czym a czym? iPodem a Komputerem? Między iPodem i iPodem? Czy między iPodem a iPhonem? Czy między iPodem i telefonem komórkowym? Czy iPodem a ... Napisz konkretnie i nie każ zgadywać

#8 lukibalboa_

lukibalboa_
  • 59 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 15 marca 2009 - 15:25

To znaczy OGÓŁEM (albo tylko komputerem)

#9 Igor_g

Igor_g
  • 298 postów

Napisano 15 marca 2009 - 16:00

Od paru dni istnieje taka mozliwosc na iPhonie. Wąttpie, zeby juz moduly do iToucha powstaly ;)

#10 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 marca 2009 - 16:24

iPod Touch 2nd Generation First Look

zobaczcie na STEP 10... w ipodzie jest modul bluetooth...

''At the top of the picture above the battery is a metal cover. Underneath the cover is a Broadcom BCM4325 Wi- Fi and Bluetooth chip. Yes, that's right, Bluetooth! Apple has said nothing of this publicly.''

#11 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 marca 2009 - 19:08

suicide - ma z powodku Nike+ chyba

#12 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 marca 2009 - 19:34

wlasnie a jezeli laczy sie z Nike+ to czemu by nie mial z innym urzadzeniem ? cos w tym musi byc... niesety nie jestem programista, nie znam sie na tym, jednak mysle ze jakis japonczyk sie znajdzie i zrobi tak zeby dzialalo... :P

#13 olo_109

olo_109
  • 141 postów
  • SkądGdynia

Napisano 15 marca 2009 - 20:21

Nike + nie ma nic wspólnego z Bluetooth. iPod ma wbudowany nadajnik Nike + który daje zupełnie inny rodzaj fal niż Bluetooth(iPhone 3G ma "oficjalny" Bluetooth a Nike + z nim nie współpracuje). Swoją drogą ciekawe dlaczego nikt nie wspomniał o chipie Bluetooth w iTouch'u. Może to tylko atrapa żeby luzu nie było :)

#14 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 15 marca 2009 - 22:19

tak czytam ten komentarz przy tym zdieciu i mi sie wydaje ze to jest jeden element odpowiadajacy za wi-fi i bluetooth... moze chcieli zaoszczedzic miejsca... albo taka opcja byla tansza... tylko ze bluetootha zablokowali jakos albo nie jest podlaczony...

---- Dodano 16-03-2009 o godzinie 00:34 ----
chwilunia cos znalazlem...

'' Turns out the Nike Plus gear uses the same 2.4 GHz frequency as Bluetooth, so the Broadcom chip was probably an obvious and cheap choice to stuff into the iPod touch. ''

poza tym wyczytalem ze ten modul odpowiada jednak za nike+ jednak mimo ze jest to specjalnie na potrzeby wlasnie nike+ istnieje mozliwosc uzywania go jako bluetooth-a jak normalnego :D a wiec czekac tylko na jb ze zdieta blokada na bluetooth :D jest wielka szansa na to... :D jupiiii XD moze byc ciekawie w przyszlosci ;)

#15 olo_109

olo_109
  • 141 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 marca 2009 - 13:37

Ile razy trzeba będzie powtórzyć że NIKE+ nie ma nic wspólnego z Bluetooth? Gdyby tak było to ciekawe czemu iPhone 3G nie obsługuje NIKE+?

#16 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 17 marca 2009 - 21:14

to w takim razie powiedz mi przez co laczy sie nike+ z odbiornikiem ? czary mary ?! co do iphone-a... mnie sie nie pytaj... nie mam go... moze soft nie ma nike+ ? przrczytaj sobie powyzszy moj post... jest napisane ze nike+ korzysta z tej samej czestotliwosci co bluetooth... przypadek ?

#17 olo_109

olo_109
  • 141 postów
  • SkądGdynia

Napisano 17 marca 2009 - 23:07

Czary Mary to może nie. Po prostu zupełnie inny rodzaj fal. To tak jak byś powiedział że Nike+ działa przez fale GSM, rozumiesz? A to że gdzieś napisali że iPod ma moduł Bluetooth to może być w 100% nieprawdą. Ciekawe dlaczego Apple nic o tym nie mówił. Wiecie jaka to by była reklama? "Pierwszy iPod z Bluetooth. Wysyłaj muzykę i appy nie korzystając z komputera." Byli by debilami gdyby to trzymali w tajemnicy. P.S W Apple aż takie cuda się nie dzieją żeby przez przypadek nie wgrali softu z NIKE+ do iPhone 3G. Z resztą, gdyby to nawet była pomyłka to dodali by go w aktualizacji.

#18 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 marca 2009 - 23:14

A jednak ma Blog - iPod, iPhone, iPhone 3G - informacje … Bluetooth w iPod touch 2G !!!
Tak powiedział jeden z szefów Apple na pytanie dziennikarza

#19 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 18 marca 2009 - 06:49

“Q: Bluetooth on the iPod touch?
A: Bluetooth is a capability we can “unlock” on the latest-gen iPod touch.”

Mój angielski nie jest na wysokim poziomie, ale z tego co mi wiadomo to znaczy "w późniejszej/ostatecznej generacji"...

Więc ja prosto wnioskuję, że BT zostanie odblokowany ale w kolejnej generacji iPoda Touch a nie w 2G.

#20 OleekT

OleekT
  • 47 postów

Napisano 18 marca 2009 - 06:59

... Mollaka, mylisz sie. Pomyliles znaczenie słówka z next.

#21 Slider90

Slider90
  • 5 postów

Napisano 18 marca 2009 - 09:15

Skoro jest to dlaczego nie ma żadnych opcji chociażby do włączenia go?

#22 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 18 marca 2009 - 10:28

bo jest blokowany przez soft... a tak poza tym to poszperalem w moim ip touch-u 2g i znalazlem kilka plikow ciekawie nazwanych ''bluetooth'' nie wiem czy to jest tak przypadkiem tylko czy to jest iphone-a w kazdym badz razie cos tam takiego jest... a jeszcze jedno, kolega podal link do strony gdzie sie przyznaja do bluetootha... na dole wiadomosci jest napisane ze do sciagniecia jest soft 3.0... ciekawe czemu ? moze w nim juz dziala bluetooth...

#23 norbertcala

norbertcala
  • 1 148 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 marca 2009 - 10:35

Proszę tu zrzuty ekranowe z iPoda touch 2G z włączony Bluetooth
Blog - iPod, iPhone, iPhone 3G - informacje … iPod touch 2G z oprogramowaniem 3.0 - działa

#24 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 18 marca 2009 - 11:57

Zaczyna sie robić interesująco :D...

#25 suicide

suicide
  • 150 postów
  • SkądKomorów

Napisano 18 marca 2009 - 11:59

tak myslalem... a wiec bluetooth jest... ciekawe co powiedza teraz ci ktorzy nie dowierzali ? szkoda jednak ze ten soft jest platny :/ i jb puki co nie ma na niego... trzeba bedzie troszke poczekac cos mi sie wydaje...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych