Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wtorek, 12 września - It's showtime!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
159 odpowiedzi w tym temacie

#126 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 12 września 2006 - 22:43

BTW - We are pleased to announce that all CoverFlow technology and intellectual property was recently sold to Apple. It has been incorporated into the latest version of iTunes. :P

#127 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 12 września 2006 - 22:50

A tak na marginesie, nowe iPody, szufla i nano super. Zauważcie, że pełną game kolorów ma tylko model 4 GB, 2 GB jest biały, a 8 GB czarny. Nano 24 godziny słuchania muzyki, i kolorki, bardzo fajnie. Jednak iPody video... jakoś mnie nie przekonują, szczególnie 30 GB, jak dla mnie to "prawie" to smao, szczególnie czas na bateriach.

#128 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2006 - 22:55

Pod listą wizualizatorów jest opcja "options" ;)

Ale to tylko opcje ogólne, a w 6 niektóre vizualizacje miały własne opcje. Np iVisualize f-my BeComposed miał regulację odblasku, koloru, odbicia itd.
I do tego był ten guziczek. Stefan, oddaj guziczek... :-)

#129 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 12 września 2006 - 23:05

Ale to tylko opcje ogólne, a w 6 niektóre vizualizacje miały własne opcje. Np iVisualize f-my BeComposed miał regulację odblasku, koloru, odbicia itd.
I do tego był ten guziczek. Stefan, oddaj guziczek... :-)

Hmm..

No bo najpierw wybierasz wizualizer, pojawia przy nim ptaszek, a potem wybierasz "Options"

U mnie wyskakują wtedy opcje od wybranego wizualizera :D

#130 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 września 2006 - 23:15

A właśnie, sorki, dopiero teraz zauważyłem że opcje się zmieniają, ślepota ;) Ale guziczków szkoda...

#131 reRESERVEDFX

reRESERVEDFX

/////AMG

• 2 111 postów
  • SkądBurr Ridge, IL

Napisano 13 września 2006 - 00:22

Yahooo!!!!!!!!!! Nowe iPody!!!! No to wyplate szlak trafi :D Juz trafil :D

#132 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 13 września 2006 - 06:43

A mi nowy iT się podoba, szczególnie segregowanie piosenek.

#133 PavelM

PavelM
  • 1 535 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 września 2006 - 07:13

Ręczne dorzucanie okładek (na zasadzie przeciągnij i upuść) też nie skutkuje. Czyżby wypełnianie kolekcji okładkami było zarezerwowane dla użytkowników iTS?

#134 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 13 września 2006 - 07:15

A mi nowy iT się podoba, szczególnie segregowanie piosenek.

Zgodzę się z JSG. Po kilku godzinach mogę powiedzieć że nowy iTunes jest naprawdę fajny i jest jakimś tam kolejnym krokiem w rozwoju programu. Ja bym tam nie wrócił do wersji poprzedniej.

#135 tom_mac

tom_mac
  • 734 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2006 - 07:48

Ręczne dorzucanie okładek (na zasadzie przeciągnij i upuść) też nie skutkuje.
Czyżby wypełnianie kolekcji okładkami było zarezerwowane dla użytkowników iTS?

Spokojnie można dokładać okładki.... robiłem to poprzez wejście w "get info" w danym utworze i wsadzenie okładki do art works

Co do nowego iT - opcje segregacji oraz widoku - okładka płyty z lewej a utwory z prawej jest SUPER

Troche mi nie pasuje obsługa ipoda - ingerencja w utwory tylko przez update playlisty...

#136 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 13 września 2006 - 10:14

Hmm, to update'u notebooków nie będzie w najbliższej przyszłości? Czy będzie "po cichu"?

#137 MacTom

MacTom
  • 811 postów

Napisano 13 września 2006 - 10:15

Hmm, to update'u notebooków nie będzie w najbliższej przyszłości? Czy będzie "po cichu"?

Żeby ktoś to wiedział... :)

#138 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 13 września 2006 - 10:19

Jak na razie to mam konto ITunes a okladkach moge pomarzyc.Poza tym, wszystkie sciagniete video z IT, nie odpalaja mi sie :( Nie wiem co jest grane W poprzednim IT wszystko bylo OK.

#139 Maciej

Maciej
  • 696 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 września 2006 - 10:34

Jak na razie to mam konto ITunes a okladkach moge pomarzyc.Poza tym, wszystkie sciagniete video z IT, nie odpalaja mi sie :( Nie wiem co jest grane W poprzednim IT wszystko bylo OK.

A nowego QuickTime masz? Bo to jest warunek na poprawne odtwarzanie
video z iT Store.

#140 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 13 września 2006 - 10:45

nowy IT - kilka refleksji 1. wyglad - na paczatku zakrecilem nosem ale opcje ViEW (wyswietlanie listy, listy z okladka lub "karuzela plyt" zachwycily mnie.. polecam wrzucenie kilku playlist jednego wykonawcy (np. roznych albumow) do jednego folderu i sprawdzenie - niezle wrazenie ;) 2. niestety jest problem z okladkami (artwork) - nie kazda piosenka chce sie "zaokladkowac" wrrrr.... dashboradowy amazon art niejednokrotnie wypisuje, ze nie moze zastosowac okladki bo "itunes is not running"!!! mam nadzieje, ze to kwestia niecalkowitej kompatybilnosci z wersja 7.0 wlasnie mysle, czy nie wrocic do 6.0, zaimportowac okladki i upgradeowac do 7.0? ;)

#141 borzar

borzar
  • 534 postów

Napisano 13 września 2006 - 10:53

wlasnie mysle, czy nie wrocic do 6.0, zaimportowac okladki i upgradeowac do 7.0? ;)

Nie warto ...
Wybierasz płytę w iTunes, potem jabłko+A i zaznaczasz wszystkie utwory. Prawy klik myszy i get info. Otwiera się okno z danymi płyty, które można edytować. W Safari lub innej przegladarce internetowej wyszukujesz okładkę płyty na googlu lub w allmusic.com i nastepnie kopiujesz tą okładkę do pamięci podręcznej. Powrót do iTunes i w panelu z danymi płyty wklejasz (jabłko+V) obrazek. Już tylko OK i wszystkie utwory na zapisanym w ajTjunsie albumie mają przypisane okładki.

#142 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 13 września 2006 - 11:04

Te okładki się zmieniające to mi jakoś tak bardzo trącą programem
CoverFlow

Jak ustawisz przeglądanie albumów- to na środuk klikasz okładkę- zaznacza się pierwszy kawałem klikasz jabłko+i na końcu jest antwork gdzie wkładasz, wklejasz, czy jak ci się to podoba wygodny jest do tego iClip :) można najpier wyszukać 10okładek i potem dopiero powklejać :)

#143 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 13 września 2006 - 11:06

Te okładki się zmieniające to mi jakoś tak bardzo trącą programem
CoverFlow

Bo to jest CoverFlow. Apple kupiło to cudo.
http://www.steelskies.com/coverflow/

#144 egodste

egodste
  • 266 postów
  • SkądWarszawa/ Wien

Napisano 13 września 2006 - 12:08

nowe iTunes mnie do siebie nie przekonuje niestety :( po pierwsze, wolę starą ikonę w doku, po drugie nie podobają mi się suwaki, po trzecie podgląd okładek działa z bardzo wyraźnym opóźnieniem względem CoverFlow, po czwarte 'druga opcja' wyświetlania biblioteki muzycznej jaest jakby żywcem zaczerpnięta w WMP, po piąte zdecydowanie bardziej podobają mi się stare buttony prev/play-pause/next, po szóste jakoś mi generalnie nie pasi. Być może wraz z efektem ekspozycji moje zdanie ulegnie modyfikacjom ;) to co inplus to na pewno nowa zakładka iPoda, zacnie wygląda :) no i automatyczne ściagnie okładek z iTS. Trzeba wreszcie zmolestować tatę by założył sobie konto i niezwłocznie podał mi dane :D nowe iPody nano bardzo fajne, koncepcje nano a'la mini uważam, za dużo bardziej trafioną aniżeli nano a'la iPod. Swoje mini wspominam pod względem rysowania zdecydowanie lepiej niż dobrze. No i fajniutkie kolorki, może mama wymieni swoje różowe mini na różowe nano? ;) co do iPodów (tych dużych) to jakoś nie kręci mnie to co zostało przedstawione, chociażby dlatego, że nie jestem docelową grupą odbiorców i pewnie jeszcze długo nie bedę, więc generalnie nie ma to żadnego znaczenia i nic to nie zmienia w moim życiu, ale dobrze, że jest choć delikatny lifting :) Keynote'a ze stron Apple niestety nie mogę obejrzeć :/ pojawia się wywołany qt a potem cisza jak makiem zasiał :(

#145 KrucaBomba

KrucaBomba
  • 509 postów

Napisano 13 września 2006 - 13:03

Z tego co widzę to Apple już całkowicie odchodzi od Aqua. Co do iTunes 7.0 to mało on wnosi nowego dla osób mieszkających w Polsce. Za to zauważyłem że w QuickTime pojawiło się jeszcze więcej opcji dostępnych tylko w PRO.

#146 lukash9

lukash9
  • 52 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 września 2006 - 14:23

Z tego co widzę to Apple już całkowicie odchodzi od Aqua.

imho wielka szkoda, nowy wyglad iTunes nie przypadl mi do gustu, bajer z okladkami fajny, ale to tylko dodatek (nie ulatwia mi specjalnie korzystania z programu). Po testach wrocilem do wersji z zielona nutka w ikonie. Zaluje jedynie zakladki iPoda, bardzo fajna rzecz.

Kolorowe nano nie przemawiaja do mnie, chociaz aluminiowa obudowa to bardzo dobre posuniecie.

#147 db

db
  • 771 postów

Napisano 13 września 2006 - 14:41

Pozmieniało się troche , design ipodów jest fajny, nano wyglądają jak opakowania gum do rzucia ;) shuffle tez nie kiepski tylko szkoda ze jest szary, cały biały był by chyba lepszy. Najbardziej ździwił mnie jednak ten scroll w iTunes, Apple chyba przesadziło z tym nowym stylem, Aqua to Apple i Apple to Aqua, mam pewne wątpliwości co do wyglądu Leoparda :/

#148 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 13 września 2006 - 16:02

Nie warto ...
Wybierasz płytę w iTunes, potem jabłko+A i zaznaczasz wszystkie utwory. Prawy klik myszy i get info. Otwiera się okno z danymi płyty, które można edytować. W Safari lub innej przegladarce internetowej wyszukujesz okładkę płyty na googlu lub w allmusic.com i nastepnie kopiujesz tą okładkę do pamięci podręcznej. Powrót do iTunes i w panelu z danymi płyty wklejasz (jabłko+V) obrazek. Już tylko OK i wszystkie utwory na zapisanym w ajTjunsie albumie mają przypisane okładki.

no wlasnie nie we wszystkich przypadkach to dziala. czasami itunes na moment "pyknie i przystanie", kiedy wykonuje te procedure, a pozniej okazuje sie, ze zadnej okladki nie zaimportowal.. nie wchodza ani poprzez dashboardowego amazonalbum'a ani przez wykoanianie opisanej przez Ciebie procedury.. no coz.. choc mnie to nieco denerwuje - powoli sie z tym godze czekajac na latke czyli iTunes 7.1 ;)

#149 quaint

quaint
  • 250 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 13 września 2006 - 18:05

a dla mnie najwazniejsza zmiana jest sciaganie podcastow. otwieraja sie w nowej zakladce, pokazane jest ile do sciagniecia i ile sie sciagnelo i co najwazniejsze mozan wznawiac pobieranie.

#150 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 13 września 2006 - 18:08

hehe fajne :D szczegolnie nowa szufelka :D malutka i zgrabniutka :D i tunes daje rade, mi sie podoba :D itv - chialbym ten gadet miec u siebie :D domyslalem sie ze cos wymajstruja :) jakiegos multimedialnego zastepce airportu :D quaint masz racje podcasty fasjna sprawa dzis posciagalem happy tree friends :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych