Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G/2.2.1] Blokada sim, telefon zablokowany "na amen"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 bart6

bart6
  • 2 postów

Napisano 13 marca 2009 - 18:43

Witajcie Mam bardzo poważny problem z moim iphone'm. Postanowiłem dzisiaj wyłączyć i włączyć telefon, ponieważ nie łączył mi się z internetem. Byłem przekonany co do kodu PIN, jednak z perspektywy czasu muszę się przyznać, że byłem w błędzie. Po kilku próbach, miałem nadzieje, że iphone zażąda kodu PUK. Cały czas żądał jednak kodu PIN i miałem możliwość wprowadzenia tylko 4 cyfr (kod PUK ma 8). Doszło do tego, że pojawił mi się komunikat Blokada SIM i w tej chwili nawet nie mogę w telefonie uruchomić żadnej z kart SIM, których kody PIN znam dokładnie. Karta, na której próbowałem uruchomić iphone, w innym telefonie działa (nie zablokował mi zatem karty SIM, tylko "sam się zablokował"). Podsumowując: iPhone'a nie mogę uruchomić pod żadną z kart SIM. Wpisując kod PIN otrzymuję komunikat "Zły kod". W Erze polecili mi oddać na gwarancję, jednak być może jest jakiś sposób rozwiązania tego problemu? Z góry wszystkim dziękuję

#2 Br0k3R

Br0k3R
  • 120 postów

Napisano 13 marca 2009 - 18:58

próbowałeś restore?

#3 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 13 marca 2009 - 20:02

Sprobuj wlozyc karte sim do innego telefonu i wylączyc opcje zabezpieczenia pinem (czyt.Poprostu wylonczyc blokade PIN)

#4 bart6

bart6
  • 2 postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:25

Br0k3R Twoje pytanie okazało się kluczowe :-D zrobiłem restore i działa :-) dziękuje.

#5 Br0k3R

Br0k3R
  • 120 postów

Napisano 14 marca 2009 - 12:20

restore pomaga na wszystko co związane z sw iphona :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych