Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co nowego w iPodzie shuffle 3g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#51 locsi

locsi
  • 374 postów

Napisano 16 marca 2009 - 15:01

Third-party iPod shuffle headphones will require Apple-licensed authentication chip To już totalnie przegięli, żeby tak zepsuć szufelkę :?

dokladnie, przegiecia na calego.

#52 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 marca 2009 - 15:28

Wystarczylo zrobic to samo , co robili kiedys przy walkmanach. Sluchawki byly na krotkim kablu , drugi dluzszy przewod mial pilota , do ktorego moglismy podpiac wszystko co mialo Jacka,a 2 strone kabla do walkmana- tutaj to samo i mieli by kolejny hit ;]

#53 QDS

QDS
  • 45 postów
  • SkądPoznań

Napisano 21 marca 2009 - 20:02

Chciałbym sprostować autora tekstu. Opisywany Shuffle jest wersją 4 - czyli 4G a nie 3G. Fakt że konstrukcyjnie mało się różniła wersja druga od trzeciej (jedynie kolorami i pojemnościami do wyboru), ale aktualna wersja jest to 4G. Co do dostępności w polsce - ten ipod był*do kupienia po niespełna tygodniu od premiery, z tego co słyszałem w ispotach z pierwszej dostawy sprzedały się wszystkie praktycznie w jednym dniu, tak więc pomimo bardzo kontrowersyjnych rozwiązań cieszy się*dużym zainteresowaniem. Ciekawe co dalej... ipod shuffle wbudowany w słuchawki tak więc będzie tylko kabelek między lewą a prawą*słuchawką? :)

#54 mikro123

mikro123
  • 1 274 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2009 - 22:24

BEST iPod EVER :D Bardzo fajny i malutki...co prawda najłądniejszy jest iPod nano 4G Blue

#55 gucorek

gucorek
  • 596 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 21 marca 2009 - 22:32

BEST iPod EVER :D
Bardzo fajny i malutki...co prawda najłądniejszy jest iPod nano 4G Blue

Chociaż mam wersje niebieską nano to jednak uważam że ładniejsza jest czerwona

#56 home theatre

home theatre
  • 91 postów

Napisano 22 marca 2009 - 06:20

Doprawdy nie wiem jak można tak spartolić....i to jeszcze zadeklarowany audiofil Jobs do takich rzeczy dopuszca.... Po 1. - słuchawki absolutnie nie nadaja sie do sluchania, sa to jedne z najgorzej brzmiacych sluchawek dodawanych do odtwarzacza (biorac pod uwage nawet wynalazki z bliskiego wschodu). I niby nic w tym strasznego gdyby nie to ze jestesmy nań skazani. Po 2. słuchawki wypadaja z ucha. Ten problem spotyka znaczna czesc użytkowników. I jak w nich trenowac ? Po 3. cena. 79 dolarow ? 30 ledwo co.... Po 4. Wielkość. Po co takie małe ? wielkości gumy mamby :) już widze, jak raz zapomne w ktorej kieszeni go zostawiłem :) sto lat bym szukał, moze jakies rozwiazanie ze moglby mowic ciepło-zimno :) Po 5 eeeee nie ma sensu tego ciagnac. Jeden z najgorszych prodoktow firmy Apple. Odnosnie jakosci dzwieku Ipodow. Moim zdaniem dzwiek skonczyl sie po tym jak producent mikroprosesorow Wolfson stracil umowe z Apple. Weszlo nowe Cirrusowate tanie gowno, i teraz Ipody tylko szumia i krzycza....smutne....ale kasa liczy sie przede wszystkim.

#57 B2TF

B2TF
  • 7 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 24 marca 2009 - 16:38

na allegro ktos juz sprzedaje nową szufle za 400 stówki :S

#58 Gregory

Gregory

• 2 737 postów
  • Skądᴧ̊

Napisano 24 marca 2009 - 17:06

na allegro ktos juz sprzedaje nową szufle za 400 stówki :S

Na Allegro za 400 zł, a w iSpocie za 379. No tak, zawsze jest szansa, że ktoś nie zauważy i kliknie
w „Kup teraz”. ;)

#59 Plastik

Plastik
  • 539 postów
  • SkądŁódzkie

Napisano 24 marca 2009 - 21:14

Odnosnie jakosci dzwieku Ipodow. Moim zdaniem dzwiek skonczyl sie po tym jak producent mikroprosesorow Wolfson stracil umowe z Apple. Weszlo nowe Cirrusowate tanie gowno, i teraz Ipody tylko szumia i krzycza....smutne....ale kasa liczy sie przede wszystkim.

Wolfson robi kodeki C/A a nie chipy SOC. Poza tym zgadzam się w 100%, dzisiejsze iPody brzmią jak tania chińszczyzna.
Nie wierzę że w obudowie tej wielkości można zmieścić coś brzmiącego co najmniej zadowalająco. Nie mówię że ma być to od razu Rio Karma, ale chociaż zbliżone do szufli 1gen. Słabo się starasz, Apple...

#60 macendrju

macendrju
  • 358 postów

Napisano 25 marca 2009 - 00:50

dzis na otwarciu nowego sklepu iSpot w Galeri Malta w Poznaniu, zjawilem sie jako pierwszy klient i otrzymałem takowego w prezencie. Wersja 4 Gb. Wiem, farta mam ;) Zastanawiam sie czy go sprzedac, czy zatrzymac. Mam shuffle pierwszej generacji i iphone, wiec przenośnych odtwarzaczy full. Mówicie, ze za prawie 4 stówki latają. Czyli za 360 zł ktos by go łyknął? ;)

#61 home theatre

home theatre
  • 91 postów

Napisano 25 marca 2009 - 23:36

Macendrju Naprawdę ? byłeś pierwszy ? bożesz....dzisiaj właśnie lalismy w pracy z tych wszystkich nieszczęsnych biedaków chodzących na otwarcie wszelakich galerii. Nie wiem jakies spoleczne uniesienie sie wtedy pojawia ? kolejki w cholere przepychanki wystepy pseudo gwiazd, balony, muzyka, korki słowem wiejski festyn przykościelny dla mieszczuchów :D Przepraszam za OT ale tak mi się jakoś mile skojarzyło z dzisiejsza rozmową. Ps. a szufle 4 powinienes sobie powiesic w ramach trofeum...

#62 luck1985

luck1985
  • 924 postów
  • SkądPoznań

Napisano 28 marca 2009 - 15:22

Ty sie smiejesz a on ma za frajer playera wartego 370zl - tylko dlatego ze przekroczyl prog sklepu jako 1 ;] I co , bedziemy pisac dalej o tym jaki to gowniany player ? Co za roznica , dostal go za darmo , wystarczylo wejsc do sklepu o 10 rano ;]

#63 miqs99

miqs99
  • 88 postów
  • SkądPoznań

Napisano 13 maja 2009 - 19:05

Dokładnie. Zarobił w kilka godzin 400 zł, jak dla mnie rewelacja. Niektórzy muszą pół miesiąca zasuwać ze szpadlem.

#64 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 13 maja 2009 - 19:26

Już jest znana oficjalna cena. iSource ustalił cene nowego ipoda na (uwaga) 399 zł !!!! Jak zauwaZyl _ZwS_ za tą cene mamy już Nano 4G z wyswietlaczem :D

Cena nie odpowiednia do rozmiarów ;D

Hehe,na Allegro spokojnie w tej cenie można dostać starsze modele z dyskami twardymi 20GB albo i większe:P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych