Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co nowego w iPodzie shuffle 3g

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#26 Adrian4

Adrian4
  • 200 postów
  • SkądCanterbury

Napisano 13 marca 2009 - 18:34

Mam lepszy pomysł. W ciągu dwóch godzin (tyle mam dzisiaj czasu) postaram się stworzyć poradnik na ten temat. Wrzucę link do tamtego topicu. Przy okazji zdobędę jakiś punkt do konkursu. Przyjemne z pożytecznym. :D

#27 karolek

karolek
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 13 marca 2009 - 19:04

Więcej warte a słuchawki niż sama szufla :D Cena śmieszna, brak regulacji głośności czy też pauzy śmieszny, ale jak to Apple z designem dupska nie dali. Jeżeli kupować to z USA . Sam wolę dopłacić do komfortu wyświetlacza i wymiennych słuchawek ( jak to brzmi w ogóle :D ) i kupić nano 4G .

#28 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 19:07

brak regulacji głośności czy też pauzy śmieszny

Masz na myśli to że w nowej Shuffle'ce nie można pauzować ani regulować głośności? Skąd takowe informacje?

#29 pineapple

pineapple
  • 106 postów

Napisano 13 marca 2009 - 19:12

Czy to jakaś pikseloza, czy na serio cena to powyżej 400 pln? oO Za POPIELNICZKĘ? Radykalnie, ale to największe dno. Dno dna i to jeszcze z logiem Apple. Gdyby nie ono, uznałbym go za kolejny odtwarzacz no name za 30 pln (choć i tyle nie jest to warte). Szufelka w swoim poprzednim wcieleniu była najfajnieszym ujęciem tematu.

#30 gocur

gocur
  • 573 postów

Napisano 13 marca 2009 - 20:52

Mam lepszy pomysł. W ciągu dwóch godzin (tyle mam dzisiaj czasu) postaram się stworzyć poradnik na ten temat. Wrzucę link do tamtego topicu.
Przy okazji zdobędę jakiś punkt do konkursu. Przyjemne z pożytecznym. :D

Czekamy :-P

#31 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 13 marca 2009 - 21:32

gdyby ten odtwarzacz był np od Sony już widze jakie by były opinie na jego temat. hahah :D gówno a nie ipod

#32 lupowilk-4d485847d8

lupowilk-4d485847d8
  • 606 postów

Napisano 13 marca 2009 - 23:12

400 PLn jest stanowczo za duzo, skoro ja kupilem za 159 PLN moja szufle 2G w ISPOT....

#33 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 14 marca 2009 - 01:00

Zanim zdecydowałem się napisać w tym wątku, przeczytałem go raz, przeczytałem go drugi raz, pomyślałem... pomyślałem inaczej, a przynajmniej spróbowałem i jedno wiem na pewno. Również jestem wizjonerem! Nie tylko wielki SJ - ale też ja, skromny "zjadacz iPhone" jestem wizjonerem.

24 grudnia 2008 roku wypowiadając się ironicznie na temat przyszłości iPhone Nano wyraziłem własne przypuszczenia co do nowego modelu:

12. Również koszty zostały zredukowane dzięki rezygnacji nie tylko ze stacji dokującej, ale też ładowarki. Na szczęście, otrzymujemy kabel USB o długości 6 cm.

I co się okazuje? Mój projekt został doceniony, co prawda nie w iPhone Nano, ale w najnowszym iPod'zie.

Posted Image

Po chwili zachwytu... nadeszła chwila refleksji... no tak, cena! Postanowiłem przyjrzeć się temu bliżej... i co dostrzegam? Cena wahająca się pomiędzy 400 - 450 złotych? Wspaniała wiadomość jak mniemam. Zbadałem swój lokalny rynek i cena owego urządzenia to 59 funtów - dająca w przeliczeniu (według kursu NBP z dnia 13.03.2009 roku) 287 złotych. Różnicy w cenie - komentować nie zamierzam. Poproszę tylko o minutę milczenia... ... ... ... dziękuję.

Bardzo zaciekawił mnie opis brzmienia iPod'a:

Dla mnie szkoła grania sprzętu Apple od zawsze się podobała. Zimny, jasny, szczegółowy dźwięk. Bardzo klarowny, nieprzebarwiony. Każdy zakres tonalny gra na tym samym poziomie.

Dla mnie szkoła grania sprzętu Apple nie podobała się nigdy. Miałem nieprzyjemność słuchać iPod'a w różnych wersjach i jego brzmienie "nie ustępowało" bezmarkowym produktom "Made in China". Wiadomym jest, że iPod'a / iPhone nie można przebarwić z prostej przyczyny, zaczynają pojawiać się zniekształcenia, które są nie do zniesienia.
Sformułowanie, końcowe - o grze na tym samym poziomie przywołuje na myśl płaską charakterystykę, doskonałą w czasach, kiedy słuchało się fal średnich używając do tego radioodbiornika marki Unitra, oczywiście mono.

Nie umiem odnaleźć w tym urządzeniu niczego, co mogłoby chociaż odrobinę zaciekawić, zachęcić. Zeszyt w kratkę z logiem jabłka może być bardziej wartościowym prezentem niż owy odtwarzacz.

Na pocieszenie - kilka innych odtwarzaczy, obowiązkowo bez wyświetlacza... i zakładam, że każdy zakres tonalny ... gra na tym samym poziomie.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

a może... z bałwankiem?

Posted Image

#34 karolek

karolek
  • 171 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 marca 2009 - 01:31

Masz na myśli to że w nowej Shuffle'ce nie można pauzować ani regulować głośności? Skąd takowe informacje?

Mam na myśli że nie ma regulacji na urządzeniu.

#35 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 14 marca 2009 - 08:44

a jak podlącze normalne słuchawki bez tego magicznego pilocika to co ? będzie grało i grało :D ?

#36 itamasek

itamasek
  • 45 postów

Napisano 14 marca 2009 - 11:16

Mam takie pytanie... Czy voiceover dziala tez w innych ipodach?? Moze moj angielski nie jest taki najlepszy, ale Apple - Accessibility - iPod + iTunes - Vision jest napisane chyba , ze dziala

#37 jarrek

jarrek
  • 70 postów
  • SkądKatowice

Napisano 14 marca 2009 - 14:37

Działa, ale z tego co wiem, to tylko same menu, nie podaje tytułów i tylko w nowym Nano.

#38 Gringo997

Gringo997
  • 779 postów
  • Skądnieznana

Napisano 14 marca 2009 - 14:59

słuchałem muzyki na touchu 1gen słuchałem na nano 3g i szufli 2gen i choć na żadnym z nich nie jest rewelacyjnie to najlepiej grał touch a potem exe-quo nano i shuffle... ja uważam że marketingowo pomysł jest super ekstra za*** ale gdy popatrzymy z perspektywy nawet kompletnego nooba to jednak słuchawki apple do niezniszczalnych nie należą, a nowe w PL to ogromny koszt (kompletnie nie są warte swojej ceny - nawet tych 29$) wiec krótko mowiac o kant d** mozna rozbic tego ipoda choc wiem i tak ze znajdzie sie rzesza ludzi ktora bedzie zadowolona...

#39 hbrodaty

hbrodaty
  • 26 postów

Napisano 14 marca 2009 - 15:04

apple zaczyna zjadać własny ogon. Nikt mi nie wmówi że sterowanie w tym shuffle jest prostsze i bardziej ergonomiczne niż w poprzedniej generacji. Kliknij 3 razy żeby zrobić to, 5 razy szybko i 2 razy długo żeby tamto - co to jest, jakieś kombosy z mortal combat? Ale największą pomyłką jest bateria. Ja używam swojego nano przede wszystkim w podróżach, wycieczkach itp i cenię go sobie za to że mogę go przez kilka dni bez problemów używać. A za te niespełna 10 godz. które pogra najnowszy shuffle to żal byłoby mi zapłacić więcej niż 15 zeta, bo to po prostu zwykła zabawka. A jeszcze co do jakości dźwięku - z mojego punktu widzenia kij ze słuchawkami (fakt nie najlepszymi) - i tak w warunkach jakich używam playera pewnych muzycznych niuansów nigdy nie usłyszę. Te ipodowe mi wystarczą i bardziej niż nad jakością odtwarzania ubolewam nad niewygodą ich noszenia.

#40 xanael

xanael
  • 387 postów
  • SkądPL

Napisano 14 marca 2009 - 15:26

widze ze redaktorska korekta nie dziala, bo nielogiczne zdanie jak bylo tak jest w newsie

#41 m.bolechowski

m.bolechowski

• 970 postów

Napisano 14 marca 2009 - 16:33

xanael: a które zdanie uznałeś nielogicznym?

#42 lesotho

lesotho
  • 42 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 14 marca 2009 - 17:14

- cena - szufla powinna być stosunkowo tania, bo jedyny sens jej używania to umilanie uprawiania sportów albo latania po mieście. Ot taki sprzęcik dodatkowy, zamienny z mp3 posiadającą wyświetlacz, - 4 giga pamięci - to też jakaś pomyłka, bo nikt nie będzie "pykał" kilkadziesiąt/kilkaset razy, żeby dotrzeć do konkretnej piosenki, - sterowanie za pomocą słuchawek - powinno być opcjonalną możliwością, a nie jedyną! - wygląd - też ma średnio atrakcyjny. imho - to dużo słabsza szufelka niż poprzednie 2 generacje.

#43 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 14 marca 2009 - 22:00

Ten iPod to po prostu produkt z odpadków po ostatnich MacBookach... ;)

#44 lupowilk-4d485847d8

lupowilk-4d485847d8
  • 606 postów

Napisano 14 marca 2009 - 22:11

Ten iPod to po prostu produkt z odpadków po ostatnich MacBookach... ;)

heheheh genialny post, genialna uwaga :)

#45 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 marca 2009 - 22:14

Jakub Nowaczyk świetne spostrzeżenie.:D

#46 Nasedo

Nasedo
  • 1 743 postów
  • SkądLondyn

Napisano 15 marca 2009 - 11:31

W ubiegłym roku kupowałem kosmetyki firmy Hugo Boss i otrzymałem wraz z nimi m.in. odtwarzacz MP3. Był to odtwarzacz w kolorze białym, z białymi słuchawkami (jak wszyscy lubimy), bez wyświetlacza - jak zapewne też wszyscy lubimy, z trzema przyciskami na obudowie: 1. Włącz/wyłącz (dłuższe przytrzymanie przycisku), Play/Stop (krótkie wciśnięcie przycisku), 2. Głośniej (dłuższe przytrzymanie przycisku), przewijanie o jeden utwór do przodu (krótkie wciśnięcie przycisku) 3. Ciszej (dłuższe przytrzymanie przycisku), przewijanie o jeden utwór wstecz (krótkie wciśnięcie przycisku). Urządzenie posiada doskonale widoczną, zieloną diodę i zasilane jest baterią typu AAA. Posiada doskonałą wielkość pamięci (jak na urządzenie bez wyświetlacza) 128 MB (aby nie trzeba było klikać na przewijanie 1735 razy aby znaleźć ulubiony utwór) oraz wyposażone jest w DŁUGI kabel USB. Widziane jest oczywiście jako dysk wymienny. Oczywiście POSIADA logo Hugo Boss :lol: Co chcę udowodnić przez swoją wypowiedź? Urządzenie takowe może być bezpłatnym dodatkiem, nie zaś produktem samym w sobie kosztującym fortunę. A dla tych, którzy się ze mną nie zgadzają, życzę pod choinkę iPhone Shuffle. Wesołych Świąt!

#47 Zephi

Zephi
  • 192 postów

Napisano 15 marca 2009 - 13:17

Smiesza mnie wypowiedzi niektorych uzytkownikow narzekajacych na 4gb pamieci... Ludzie, kaze wam ktos wrzucac na shuffle 4gb muzyki? Moje odczucia wizualne oraz przemyslenia na temat Szufli 3 generacji - fail. Ni to funkcjonalne, ni to szpanerskie, nawet iPodowego designu jakos nie widac... Nad cena sie nie rozpisuje, Apple zawsze bylo drogie, a ludzie nadal lubia placic za logo na przyslowiowej metce. Najwieksza glupota jest oczywiscie brak przyciskow na obudowie i ciagle dazenie Apple do zmniejszania wymiarow tego 'najtanszego odtwarzacza z jablkiem'.

#48 5k18a

5k18a
  • 122 postów
  • SkądNadworny krytyk

Napisano 15 marca 2009 - 23:23

Moim skromnym zdaniem apple powinno wypuścić takiego playera, który w ogóle nie będzie miał opcji sterowania nim. Zero zmiany głośności brak przewijania itd... wkońcu to tylko bezużyteczne bajery. Nawet jak nie będzie grał to i tak stado baranów kupi tego bubla za 1000 zł Jedyne co im na prawde wyszło to touch ale wyjątki potwierdzają regułę.

#49 lesotho

lesotho
  • 42 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 16 marca 2009 - 13:53

Smiesza mnie wypowiedzi niektorych uzytkownikow narzekajacych na 4gb pamieci... Ludzie, kaze wam ktos wrzucac na shuffle 4gb muzyki?

A mnie śmieszy bezsensowne podkręcanie parametrów, które nie są przydatne w danym sprzęcie - np. matryca 10 mln pikseli w zwykłych kompaktówkach.

Jaki jest sens posiadania pojemności 4 giga, skoro się i tak nie będzie z niej korzystać? (to już nie te czasy gdy ipoda można było traktować jako pamięć przenośną. za 400 pln to można mieć dysk zewnętrzny minimum 320 giga).

Irytujące jest to "zwiększanie cyferek" żeby ciemny lud się cieszył.

#50 MSQ.

MSQ.
  • 187 postów

Napisano 16 marca 2009 - 14:28

Third-party iPod shuffle headphones will require Apple-licensed authentication chip To już totalnie przegięli, żeby tak zepsuć szufelkę :?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych