Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Soft 3.0 - 17 marzec 2009

• Please log in to reply
279 replies to this topic

#251 Pati007

Pati007
  • 265 posts
  • SkądSuchy Las, PL

Posted 18 March 2009 - 11:10

Pytanie dlaczego MMS'y beda dotyczyc tylko 3G ?

Właśnie te MMSy mi cały czas spokoju też nie dają. Zawsze mi się wydawało, że to jest raczej kwestia softu a nie sprzętu. Więc dlaczego niby stare iPhone miałyby ich nie mieć? Być może to tylko zagranie marketingowe i w efekcie końcowym jak już oficjalnie wyjdzie soft 3.0 okaże się że stare iPhone też będą miały MMSy...
No i ciekawa jestem jak będzie wyglądała ich obsługa ;) Bo może jeszcze się okaże, że SwirlyMMS będzie lepszym rozwiazaniem ;)

#252 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 18 March 2009 - 11:34

Mapy sa zwykle googlowe, ciegnie je z netu, soft MAM Apple, to nie jest zadna nielagalna beta z torentow

#253 ostasz

ostasz
  • 36 posts

Posted 18 March 2009 - 11:40

@evilboy A czy mozna wrocic do 2.2.1? Czy juz na zawsze jest sie obdarzonym softem 3.0?

#254 Dabman

Dabman
  • 197 posts

Posted 18 March 2009 - 11:50

Może ktoś wrzucić na jakiś server 3.0 betę w wersji ipsw?

#255 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 18 March 2009 - 11:55

Mozna, wrocic przez tryb DFU,
Dabman, to nie jest kopia dla Ciebie, najwyrazniej nie masz konta developera, jezeli chcesz bete, zarejestruj sie i sciagnij z serwera apple

ciekaw jestem kiedy MODERATORZY zrobia porzadek z tymi wszystkimi torentami itd

---- Dodano 18-03-2009 o godzinie 11:56 ----
swietna sprawa jest to ze w 3.0 aplikacje maja dostep do biblioteki itunes na iphone

#256 ostasz

ostasz
  • 36 posts

Posted 18 March 2009 - 11:57

@Dabman trzeba byc zarejestrowanym devloperem aby uaktywnic telefon z nowym softem 3.0

#257 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 posts

Posted 18 March 2009 - 12:01

@Dabman trzeba byc zarejestrowanym devloperem aby uaktywnic telefon z nowym softem 3.0

Za 99$ :-)

#258 Teck

Teck
  • 237 posts

Posted 18 March 2009 - 13:54

Właśnie te MMSy mi cały czas spokoju też nie dają. Zawsze mi się wydawało, że to jest raczej kwestia softu a nie sprzętu. Więc dlaczego niby stare iPhone miałyby ich nie mieć? Być może to tylko zagranie marketingowe i w efekcie końcowym jak już oficjalnie wyjdzie soft 3.0 okaże się że stare iPhone też będą miały MMSy...
No i ciekawa jestem jak będzie wyglądała ich obsługa ;) Bo może jeszcze się okaże, że SwirlyMMS będzie lepszym rozwiazaniem ;)

Przedstawiciele apple odpowiadali na to pytanie po wczorajszej prezentacji.. bodajze na gizmodo albo engadget czytalem, cze pierwsza wersja iphona nie ma dostosowanego "radio" do obslugi mms. Wynika z tego jasno, ze to kwestia sprzetowa.

Obsluga mms w iphone bedzie prostsza.. ZNACZNIE prostsza, niz przez swirly. Przez swirly masz osobna aplikacja do wysylania/odbierania mms a w 3.0 masz jedna aplikacje do mms/sms i obydwa rodzaje wiadomosci pojawiaja sie jako konwersacja. Tu masz fajna galerie:
Engadget Polska

#259 M@riusz

M@riusz
  • 16 posts
  • SkądKatowice

Posted 18 March 2009 - 14:17

ehhh z ta nawigacja chyba nigdy nie dojda do ładu ... :/ wielka mi to rewolucja ze zrobili 3d skoro i tak przez neta dziala :/

#260 loly

loly
  • 961 posts

Posted 18 March 2009 - 14:26

UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!

JEZELI NIE MACIE ZAREJESTROWANEGO UDID W DEVELOPER PROGRAM TO NIE UPGRADUJECIE TELEFONU POWTARZAM TYLKO ZAREJESTROWANE UDID W SYSTEMIE DEVELOPERSKIM MOZNA UPGREJDOWAC

Posted Image

---- Dodano 17-03-2009 o godzinie 23:53 ----

#261 iPhone 25

iPhone 25
  • 1030 posts
  • SkądKielce

Posted 18 March 2009 - 15:22

to jak jest to bt???wysyłanie?

#262 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2009 - 15:23

@evilboy: wiesz może, czy oprogramowanie 3.0 wprowadza nowy baseband dla iPhone'a 2G? Przy okazji chciałbym prosić o zaraportowanie postów mówiących o torrentach - zajmę się tym. :)

#263 Damox

Damox
  • 28 posts

Posted 18 March 2009 - 15:25

edit: nielegalnym byloby zainstalowanie fw 3 jako niedev?

#264 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2009 - 15:27

Ale o iPhone 3G - a ja pytam o 2G. Chyba, że coś przeoczyłem - czytałem jedynie ich blog, ale to chyba jedyne źródło.

#265 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 18 March 2009 - 15:29

w 3.0 jest nowy baseband do 3G, nie sciaglaem 3.0 do 2G ale podejrzewam ze tak wiem ze wszyscy czekali na te funkcje, ale naprawde warto zaczekac jeszcze troche do oficjalnego darmowego releasu niz robic sobie problem z telefonem, 3.0 nie zainstalowalbym na swoim prywatnym glownym telefonie na 100%

#266 ostasz

ostasz
  • 36 posts

Posted 18 March 2009 - 15:35

@evilboy Czy 3.0 w tej wersji beta jest stabilny?

#267 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 18 March 2009 - 15:49

moim zdaniem nie jest, to jest soft jak masz dodatkowy iphone na ktorym chesz pisac i testowac aplikacje pod 3.0, np takie z push notification (chociaz u mnie te beta servery do tego od apple jeszcze nie dzialaja) , wlasnie zabieram sie za aplikacje ktora dzieki zmienimemu media framework bedzie miala dostep do itunes library lib. na iPhone - tak w ramach testow

---- Dodano 18-03-2009 o godzinie 15:50 ----
PS. aplikacje napisane w 3.0 nie da sie wysylac do AppStore (co jest logiczne oczywiscie)

#268 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 March 2009 - 16:11

w 3.0 jest nowy baseband do 3G, nie sciaglaem 3.0 do 2G ale podejrzewam ze tak

wiem ze wszyscy czekali na te funkcje, ale naprawde warto zaczekac jeszcze troche do oficjalnego darmowego releasu niz robic sobie problem z telefonem, 3.0 nie zainstalowalbym na swoim prywatnym glownym telefonie na 100%

Oczywiście ja też nie mam zamiaru instalować go na telefonie prywatnym. ;) Pytałem z ciekawości.

#269 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 18 March 2009 - 16:43

@evilboy

Czy 3.0 w tej wersji beta jest stabilny?

Jest bardzo niestabilny, działa powolnie.
Chyba już wiecie, ale nie da się go zsynchronizować z komputerem bo wyświetla w iTunes brak rejestracji w programie deweloperskim...

#270 g_mdj

g_mdj
  • 75 posts

Posted 18 March 2009 - 17:08

przydałby sie glukometr wbudowany w iphone :) niezle sie zapowiada ten soft 3.0 szkoda za dopiero w czerwcu

#271 CodeZero

CodeZero
  • 211 posts

Posted 18 March 2009 - 23:24

Zapomnieli dodać schowka do Kopiuj/Wklej ? I jak zwykle, zapomnieli dodać zliczania znaków smsie....

#272 Czepot

Czepot
  • 93 posts

Posted 19 March 2009 - 01:39

zaktualizował już ktoś z was na 3.0? ja już am na kompie 3.0.ipsw ale trochę dygam ;p niby piszą na i spazio ze tylko na z aktualizowaniem ip3g trzeba poczekać a ja na staruszku śmigam ale mimo to.. jak co to piszcie komu się udało albo coś ;p

#273 Opson

Opson
  • 4 posts

Posted 23 March 2009 - 11:50

Nie rozumiem dlaczego co poniekórzy sie tak jarają softem z numerkiem 3 . Jest mocno niestabilny z tego co wyczytałem no i jest to beta , więc chodzi o to aby wyłapywać błędy . Jaki jest sens testowania jeżeli ktoś nie został oficjalnie zaproszony do testowania i nie będzie raportował im błędów? Z tego forum raczej nie korzystam , bo doszukać sie tu czegoś to zgroza burdel jest ogromny. Raczej trudno znaleść jakieś konketne informacje więcej domysłów tu widze. Korzystam z amerykańskiego forum , że niejako forum mówi tez o pirackich ipa itp więc linka nie podam jako, że to forum piractwa nie popiera. Forum owe zawiera dużo informacji o sofcie 3.0. Po kilkudniowych testach wynika kilka ciekawych rzeczy. Po pierwsze lista tego co owy soft wprowadza. 1. Systemwide cut/copy/paste 2. Push notifications and/or background apps 3. Landscape mode in every Apple app 4. Improvements to Mail 5. Sync notes and to-dos 6. Better app organization 7. Customizable tones 8. Full Bluetooth support 9. MMS 10. Video capture 11. Turn-by-turn directions 12. Application data sharing and syncing 13. Spotlight for iPhone 14. Share Internet with a Mac or PC 15. Voice dialing Są jakieś dodatki jeszcze , ale nie chce mi sie wyszukiwać i doklejać pojedynczych rzeczy. Jak narazie soft ten działą niestabilnie wiesza sie , zwalnia telefon , a nawet go blokuje z niewyjasnionych przyczyn . Lista bugów jest długa. Najprawdopodobniej wiele aplikacji nie będzie kompatybilna z 3.0 będa wychodzić nowe niby lepsze , ale problem polega na tym co z aplikacjami za które zapłaciliśmy , kasy nikt nie zwróci . 3.0 nastawiony jest/ będzie bardziej na iTunes i walke z jailbrake . Niejako zabija to ten tel gdyż to uzytkownicy tworzą wiele programów , aby ulepszyć sobie to urządzenie , a ta możliwość ma wg appla zniknąć , czy im sie uda wątpie , ale fakt jest taki , że utrudniają sprawe. Soft nr 3 nastawiony jest jeszcze bardziej na interet i to ine 3G i Edge tylko wifi. W polsce Wifi leży i kwiczy , więc i my pokwiczymy. W stanach WiFi jest codziennośćią u nas o to cięzko nawet w dużych miastach. Operatorzy w PL jaą na tym koniku proponując nam pakiety interetowe , ale jest to poprostu złodziejstwo. Z iPhonami lezymy w karaju pod każdym względem support , serwis , iTunes ,WiFi . Nie będzie nam sie opłącało instalować nowego softu, zresztą po tym jak każdy na 2.2 sobię wszystko co chiał porobi , to wersja 3.0 prawie nic nowego nie proponuje , conajwyżej problemy z rachunkami za internet. Przykładowo opcja kopjuj / wklej osobiście nie testowałem oczywiście widze tylko co piszą. Applowaska z 3.0 zajmuje więcej czasu (kliknieć palcem) i ma braki w stosunku do appsa z 2.2. Brakuje backgroundera i to jeden z największych zawodów jeżeli chodzi o 3.0. Za 3 miesiące premiera darmowego softu 3.0 za kolejne 2 spodziewany jest pełny jailbrake. Zainteresowanie nowym softem spadło masakrycznie po pierwych dniach testów(przynajmniej w stanach) z porad tamtejszych użytkowników wynika , że niestety , ale to co teraz jest betą osiagnie pełną funkcjonalność najprawdopobniej dopiero w conajmniej drugiej poprawce po oficjalnej premierze, czyli najprawdopobniej około jesieni tego roku ze wskazniem na końcówke roku. Jak któs ma drugiego iPhona może sie bawić w 3.0 zwykłym klikaczą jest to nie wskazane.

#274 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 23 March 2009 - 11:53

Jaki jest sens testowania jeżeli ktoś nie został oficjalnie zaproszony do testowania i nie będzie raportował im błędów?

nie wiesz co to jest ciekawość ? jak by wszyscy tak rozumowali jak ty to by nawet jailbreaka nie było

#275 Opson

Opson
  • 4 posts

Posted 23 March 2009 - 12:36

Nie bardzo widze, zbierznośc jailbraka i testowania bety . Co innego gotowy produkt a co innego niedopracowana beta. Skoro tylko z ciekawości chcesz sie wkurzać i wykrywać błędy nie zgłaszając ich do producenta to spoko ja w tym sensu nie widze.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users