Soft 3.0 - 17 marzec 2009
Posted 17 March 2009 - 21:19
Posted 17 March 2009 - 21:42

Posted 17 March 2009 - 21:51
Szkoda tych ludzi, którzy namęczyli się przy tworzenia aplikacji takich jak iByteSMS, Clippy, hClipboard, iBluetooth i innych z Cydii co dodają te rzeczy których Apple nie potrafiło dodać przy premierze 3G.
Co do Blutu, to rzeczywiście nie dadzą możliwości przesyłania wszystkiego, tylko np zdjęcia i kontakty. O przesyłaniu mp3 czy przeróżnych plików zapomnijcie aby wam ta firma dała !!
No właśnie ale w którymś pytaniu padła odpowiedź, że bedzie można swobodnie przesyłac pliki mp3 i że to będzie pełnosprawny BT.
Posted 17 March 2009 - 22:11
Posted 17 March 2009 - 22:15

Posted 17 March 2009 - 22:25
Posted 17 March 2009 - 22:31
Posted 17 March 2009 - 22:47
Posted 17 March 2009 - 22:47
a mnie zastanawia jedno , skoro za kilka godzin developerom ma zostać udostępniona wersja beta , to czy wycieknie do internetu ? Jeśli komuś by się udało to niech wrzuci na rapidshare i podeśle link. Zawsze można wybulić 99$ i mieć za chwilę ale wolałbym nie przepłacać skoro nie będę korzystał z tych funkcji które daje mi SDK
tez mi sie wydaje, ze lada moment beta pojawi sie na torrentach albo rapidshare..
Posted 17 March 2009 - 23:13
Posted 17 March 2009 - 23:35

Posted 18 March 2009 - 00:33
Coś prymitywnego i nie mające nic do rzeczy z nowy softem.iphone 3.0 first impressions -> YouTube - iPhone 3.0 -- first impressions sorry nie mogłem się powstrzymać, trafiłem przy okazji przeglądania yt pod względem tego eventu
Posted 18 March 2009 - 06:34
JEZELI NIE MACIE ZAREJESTROWANEGO TELEFONU W DEVELOPER PROGRAM TO NIE UPGRADUJECIE TELEFONU POWTARZAM TYLKO ZAREJESTROWANE TELEFONY W SYSTEMIE DEVELOPERSKIM MOZNA UPGREJDOWAC

---- Dodano 17-03-2009 o godzinie 23:53 ----
p.s. maktos moze jakis soft do iphone moze byc 2.0

Posted 18 March 2009 - 07:03
Posted 18 March 2009 - 07:40
Jak będzie z tą navigacją bo dla mnie jest to kwestia priorytetowa...bedzie dostęne navi offline np tomtom czy sygic???
Kiedy bedzie oficjalnie dostępny ten soft???
Na konferencji apple potwietdzilo mozliwosc dopuszczenia aplikacji firm trzecich
z nawigacja turn by turn o ile firmy te nie beda korzystaly z map google tylko swoich
Wiec nie ma juz zadnego problemu po stronie firmu apple aby np taki tomtom czy np polska automapa
powstala na iphone-a
Posted 18 March 2009 - 07:59
A Ja mam pytanie z konkretnie innej mańki.
Wiecie coś o Nike+ dla Iphone?
Czy bedzie już dostępny?
Biorąc pod uwagę możliwość powstawania akcesoriów w stylu diabetyk, ciśnieniomierz... to czemu nie nike+? Obstawiam, że będzie

Posted 18 March 2009 - 08:43
Posted 18 March 2009 - 08:51
Posted 18 March 2009 - 08:55
iPhone 3G OS 3 0 beta : Software > Mac - Mininova - jest już dmg , teraz trzeba ściągnąć i przerobić na ipsw , szkoda że nie mam maca ani pojęcia jak to zrobić
Posted 18 March 2009 - 09:03

Posted 18 March 2009 - 09:07
Posted 18 March 2009 - 09:07
nie rozpędzaj sięczyli jak JailBreak jest i działa
do JB jeszcze trochę brakuje
Posted 18 March 2009 - 09:09
Właśnie zainstalowalem soft 3.0 działa doskonale mimo ze to beta!
Ściągał się trochę z serwerów Apple, chyba kazdy chce sprawdzić nowa funkcjonalność
Czy można bezproblemowo wrócić do 2.x? Wg info od Apple nie można.
Co z aktywacją telefonu po upgrade? Trzeba być mieć konto w ADC?
Marcin
Posted 18 March 2009 - 09:10
Dev team juz potwierdziło jailbreak. Hura!!!!!!!!!!!!!
to działa czy nie ;p a może lepiej poczekać te pare miesięcy i nie bać się że coś sie spiepszy ;p
Posted 18 March 2009 - 09:19

Pytanie dlaczego MMS'y beda dotyczyc tylko 3G ? Czy to oznacza ze nie beda dostepne przez GPRS, EDGE ?
Troche to dziwne, no chyba ze jak wspomnialem w jednym z postow pierwsza generacja iP byla dostepna w stanach, gdzie nie byla zbyt wielkiej dyskusji na temat braku MMS'ow... wiec i nadal nie bedzie gdy ta opcja sie nie pojawi

W przypadku pierwszej generacji i tak trzeba bedzie zrobic JB, wiec i SwirlyMMS wystarczy zainstalowac by dzialalo wszystko jak nalezy... (zakladajac ze bedzie mozliwosc przeniesienia SwirlyMMS z 2.0 na 3.0)
Zastanawiam sie, co powiedza posiadacze 3G bez pakietow internetowych (jesli tacy sa ?!?), lub Ci ktorzy wylaczaja internet by telefon nie laczyl sie z internetem (heh, nawet jesli zostal do tego stworzony)... kiedy trzeba bedzie miec go caly czas w sieci by... w razie czego odebrac MMS'a

Nie sadze by to uszczesliwilo tych, ktorzy narzekali na brak MMS'ow

Na prezentacji pojawil sie Voice Recorder, ciekawe czy pierwsza generacja tez bedzie miala takie cudo... nawet jesli nie bedzie obslugiwac MMS'ow ?
Spotlight to tez fajna rzecz... ale znow nie dla tych, ktorzy nie maja pakietow internetowych... a jesli dobrze zrozumialem nowa opcje szukania, to wpierw przeszukiwany bedzie telefon a pozniej internet w odpowiedzi na nasze pytanie. Kto wie, czy nie wyswietli zasobow telefonu i internetu.
Bluetooth... hmm, co z tymi plikami, no i co z mp3, ktore iTunes widzi tylko przemielone przez niego, a dzwonki w postaci mp3 trzeba wczesniej przerobic do *.m4r ... nie sadze by w chwili wprowadzenia systemu 3.0 zmienili tez formaty swoich plikow. No chyba ze ustawiajac przeslany dzwonek, telefon bedzie przerabial go do formatu wlasciwego dla iPhone'a.
Jesli chodzi o BT, to nastawiam sie jedynie na mozliwosc odbierania i wysylania kontaktow, to dla mnie najwazniejsza rzecz. To ze BT nie bedzie hulal w stereo w przypadku iPhona pierwszej generacji, to chyba jakas wymowka ze strony Apple (jak w przypadku MMS'ow)
Czy rzeczywiscie iPhone i iPhone 3G tak bardzo roznia sie w bebechach ?!?
Kalendarz i Push... tu sie ucieszylem, tylko zeby zaproszenia dzialaly !!! Cholernie mi na tym zalezy !

Szkoda ze Notatki nie zostaly prezrobione na ToDo, wraz z synchronizacja ich z kalendarzem i zadaniami.
Pozostale opcje jak Copy/Paste a tym samym forwardowanie SMS'ow, jak i zalaczanie wiecej niz jednego elementu w e-mail'ach... to miod na moje uszy

Nie wspomne o trybie Landscape...

No i moze bedzie mozna w koncu podpiac radio

Wraz z 3.0 telefon ten bez pakietu internetowego straci jeszcze bardziej na funkcjonalnosci...

Hmm, troszke boje sie tego 3.0 pod wzgledem funkcjonalnosci.. pamietacie 2.0 ?!? Jak przesiadlismy sie z 1.1.4 ktore hulalo az milo, a 2.0 bylo zolwiem do tego pijanym.. dopiero 2.2.1 sprawilo ze system ten jest do przyjecia

UPDATE
Na stronie glownej, Apple mozna znalezc info o sofcie 3.0 a w nim miedzy innymi taka oto ciekawostke: "* MMS messaging is available only on iPhone 3G; fees may apply. MMS may not be available in all areas."

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users