Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Soft 3.0 - 17 marzec 2009

• Please log in to reply
279 replies to this topic

#226 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 posts
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Posted 17 March 2009 - 21:19

Dla mnie soft 3.0 ma wszystko czego brakowalo mi do tej pory - copy & paste - rozbudowany kalendarz o nowe opcje - mozliwosc wysylanie wielu zalacznikow w mailu - notyfikacja w roznego rodzaju aplikacjach - bt do komunikacji z innymi urzadzeniami - otwarcie gps dla nawigacji turn by turn moze tomtom sie do lata wyrobi - napewno dla wielu mms tez jest plusem Acha i dla mnie premiera nowego os w lato oznacza nowego iphone-a

#227 szpilman86

szpilman86
  • 40 posts
  • SkądPiaseczno, Poland

Posted 17 March 2009 - 21:42

a mnie zastanawia jedno , skoro za kilka godzin developerom ma zostać udostępniona wersja beta , to czy wycieknie do internetu ? Jeśli komuś by się udało to niech wrzuci na rapidshare i podeśle link. Zawsze można wybulić 99$ i mieć za chwilę ale wolałbym nie przepłacać skoro nie będę korzystał z tych funkcji które daje mi SDK :)

#228 wieczor79

wieczor79
  • 144 posts
  • SkądCz-wa

Posted 17 March 2009 - 21:51

Szkoda tych ludzi, którzy namęczyli się przy tworzenia aplikacji takich jak iByteSMS, Clippy, hClipboard, iBluetooth i innych z Cydii co dodają te rzeczy których Apple nie potrafiło dodać przy premierze 3G.

Co do Blutu, to rzeczywiście nie dadzą możliwości przesyłania wszystkiego, tylko np zdjęcia i kontakty. O przesyłaniu mp3 czy przeróżnych plików zapomnijcie aby wam ta firma dała !!

No właśnie ale w którymś pytaniu padła odpowiedź, że bedzie można swobodnie przesyłac pliki mp3 i że to będzie pełnosprawny BT.

#229 Zabuza

Zabuza
  • 21 posts

Posted 17 March 2009 - 22:11

Jak będzie z tą navigacją bo dla mnie jest to kwestia priorytetowa...bedzie dostęne navi offline np tomtom czy sygic??? Kiedy bedzie oficjalnie dostępny ten soft???

#230 nazgul06

nazgul06
  • 44 posts
  • SkądZabrze

Posted 17 March 2009 - 22:15

dołączam się do prośby szpilmana :)

#231 Zabuza

Zabuza
  • 21 posts

Posted 17 March 2009 - 22:25

a ja do pytania o nawigacje, bedzie w koncu navi z prawdziwego zdarzenia??

#232 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 17 March 2009 - 22:31

To będzie funkcjonalny bluetooth , czy nie? Bo pisze ze peer to peer jest dla komunikacji pomiędzy 2 iphonami. A w pytaniu czy działa z innymi irzadzeniami mówią ,że tak i , ze będzie wysyłał pliki. Możecie mi to wytłumaczyć ?

#233 Poxel

Poxel
  • 11 posts

Posted 17 March 2009 - 22:47

chłopaki powiem wam że apple dało radę dodając te wszystkie funkcję, ciekawe kiedy wyjdzie ostateczna wersja 3.0 jak sądzicie ja obstawiam 15 maja a wy?

#234 Teck

Teck
  • 237 posts

Posted 17 March 2009 - 22:47

a mnie zastanawia jedno , skoro za kilka godzin developerom ma zostać udostępniona wersja beta , to czy wycieknie do internetu ? Jeśli komuś by się udało to niech wrzuci na rapidshare i podeśle link. Zawsze można wybulić 99$ i mieć za chwilę ale wolałbym nie przepłacać skoro nie będę korzystał z tych funkcji które daje mi SDK :)

tez mi sie wydaje, ze lada moment beta pojawi sie na torrentach albo rapidshare..

#235 casti

casti
  • 437 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 March 2009 - 23:13

A Ja mam pytanie z konkretnie innej mańki. Wiecie coś o Nike+ dla Iphone? Czy bedzie już dostępny?

#236 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 posts
  • SkądSiemianowice Śląskie

Posted 17 March 2009 - 23:35

iphone 3.0 first impressions -> YouTube - iPhone 3.0 -- first impressions sorry nie mogłem się powstrzymać, trafiłem przy okazji przeglądania yt pod względem tego eventu :D

#237 mirmaxel

mirmaxel
  • 66 posts
  • SkądMazury

Posted 18 March 2009 - 00:33

iphone 3.0 first impressions -> YouTube - iPhone 3.0 -- first impressions sorry nie mogłem się powstrzymać, trafiłem przy okazji przeglądania yt pod względem tego eventu :D

Coś prymitywnego i nie mające nic do rzeczy z nowy softem.

#238 loly

loly
  • 961 posts

Posted 18 March 2009 - 06:34

UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!!UWAGA!!!!!!

JEZELI NIE MACIE ZAREJESTROWANEGO TELEFONU W DEVELOPER PROGRAM TO NIE UPGRADUJECIE TELEFONU POWTARZAM TYLKO ZAREJESTROWANE TELEFONY W SYSTEMIE DEVELOPERSKIM MOZNA UPGREJDOWAC

Dołączona grafika

---- Dodano 17-03-2009 o godzinie 23:53 ----
p.s. maktos moze jakis soft do iphone moze byc 2.0 :D

#239 MTM

MTM
  • 80 posts
  • SkądGiżycko

Posted 18 March 2009 - 07:03

podejrzewam, ze premiera nowego softu wypadnie razem z premiera nowego iphone, czyli zapewne lipiec. Tylko czekac :/

#240 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 posts
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Posted 18 March 2009 - 07:40

Jak będzie z tą navigacją bo dla mnie jest to kwestia priorytetowa...bedzie dostęne navi offline np tomtom czy sygic???

Kiedy bedzie oficjalnie dostępny ten soft???

Na konferencji apple potwietdzilo mozliwosc dopuszczenia aplikacji firm trzecich
z nawigacja turn by turn o ile firmy te nie beda korzystaly z map google tylko swoich
Wiec nie ma juz zadnego problemu po stronie firmu apple aby np taki tomtom czy np polska automapa
powstala na iphone-a

#241 wotd

wotd
  • 115 posts

Posted 18 March 2009 - 07:59

A Ja mam pytanie z konkretnie innej mańki.

Wiecie coś o Nike+ dla Iphone?
Czy bedzie już dostępny?

Biorąc pod uwagę możliwość powstawania akcesoriów w stylu diabetyk, ciśnieniomierz... to czemu nie nike+? Obstawiam, że będzie ;) Ale... nie lepiej użyć runkeeper? :)

#242 danio12340

danio12340
  • 383 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 18 March 2009 - 08:43

Dev team juz potwierdziło jailbreak. Hura!!!!!!!!!!!!!

#243 evilboy

evilboy
  • 885 posts
  • SkądTokyo/Japan

Posted 18 March 2009 - 08:51

Właśnie zainstalowalem soft 3.0 działa doskonale mimo ze to beta! Ściągał się trochę z serwerów Apple, chyba kazdy chce sprawdzić nowa funkcjonalność

#244 szpilman86

szpilman86
  • 40 posts
  • SkądPiaseczno, Poland

Posted 18 March 2009 - 08:55

jeżeli masz 3.0 to się podziel bo jakoś nie chce mi się wierzyć że go masz ??

iPhone 3G OS 3 0 beta : Software > Mac - Mininova - jest już dmg , teraz trzeba ściągnąć i przerobić na ipsw , szkoda że nie mam maca ani pojęcia jak to zrobić

#245 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 18 March 2009 - 09:03

czyli jak JailBreak jest i działa to może niech by się ktoś zabrał za to oprogramowanie żeby każdy mógł sobie wgrać :P

#246 behamod

behamod
  • 103 posts
  • SkądBiałystok

Posted 18 March 2009 - 09:07

evilboy mozesz cos napisac o nowej nawigacji, dalej dziala na mapach google, prowadzenie tras wymagane jest dostepu do netu?

#247 goly

goly
  • 658 posts
  • Skądhell

Posted 18 March 2009 - 09:07

czyli jak JailBreak jest i działa

nie rozpędzaj się
do JB jeszcze trochę brakuje

#248 fuzzyland

fuzzyland
  • 193 posts

Posted 18 March 2009 - 09:09

Właśnie zainstalowalem soft 3.0 działa doskonale mimo ze to beta!

Ściągał się trochę z serwerów Apple, chyba kazdy chce sprawdzić nowa funkcjonalność

Czy można bezproblemowo wrócić do 2.x? Wg info od Apple nie można.
Co z aktywacją telefonu po upgrade? Trzeba być mieć konto w ADC?

Marcin

#249 thmkr

thmkr
  • 293 posts
  • SkądLubatowa, Poland

Posted 18 March 2009 - 09:10

Dev team juz potwierdziło jailbreak. Hura!!!!!!!!!!!!!

to działa czy nie ;p a może lepiej poczekać te pare miesięcy i nie bać się że coś sie spiepszy ;p

#250 eR

eR
  • 971 posts
  • SkądEuropa

Posted 18 March 2009 - 09:19

Hmm, Apple i ich soft 3.0 wprowadzilo bardzo duzo zmian... bardzo duzo pozytywnych zmian :)
Pytanie dlaczego MMS'y beda dotyczyc tylko 3G ? Czy to oznacza ze nie beda dostepne przez GPRS, EDGE ?
Troche to dziwne, no chyba ze jak wspomnialem w jednym z postow pierwsza generacja iP byla dostepna w stanach, gdzie nie byla zbyt wielkiej dyskusji na temat braku MMS'ow... wiec i nadal nie bedzie gdy ta opcja sie nie pojawi :)
W przypadku pierwszej generacji i tak trzeba bedzie zrobic JB, wiec i SwirlyMMS wystarczy zainstalowac by dzialalo wszystko jak nalezy... (zakladajac ze bedzie mozliwosc przeniesienia SwirlyMMS z 2.0 na 3.0)

Zastanawiam sie, co powiedza posiadacze 3G bez pakietow internetowych (jesli tacy sa ?!?), lub Ci ktorzy wylaczaja internet by telefon nie laczyl sie z internetem (heh, nawet jesli zostal do tego stworzony)... kiedy trzeba bedzie miec go caly czas w sieci by... w razie czego odebrac MMS'a :D
Nie sadze by to uszczesliwilo tych, ktorzy narzekali na brak MMS'ow :)

Na prezentacji pojawil sie Voice Recorder, ciekawe czy pierwsza generacja tez bedzie miala takie cudo... nawet jesli nie bedzie obslugiwac MMS'ow ?

Spotlight to tez fajna rzecz... ale znow nie dla tych, ktorzy nie maja pakietow internetowych... a jesli dobrze zrozumialem nowa opcje szukania, to wpierw przeszukiwany bedzie telefon a pozniej internet w odpowiedzi na nasze pytanie. Kto wie, czy nie wyswietli zasobow telefonu i internetu.

Bluetooth... hmm, co z tymi plikami, no i co z mp3, ktore iTunes widzi tylko przemielone przez niego, a dzwonki w postaci mp3 trzeba wczesniej przerobic do *.m4r ... nie sadze by w chwili wprowadzenia systemu 3.0 zmienili tez formaty swoich plikow. No chyba ze ustawiajac przeslany dzwonek, telefon bedzie przerabial go do formatu wlasciwego dla iPhone'a.
Jesli chodzi o BT, to nastawiam sie jedynie na mozliwosc odbierania i wysylania kontaktow, to dla mnie najwazniejsza rzecz. To ze BT nie bedzie hulal w stereo w przypadku iPhona pierwszej generacji, to chyba jakas wymowka ze strony Apple (jak w przypadku MMS'ow)

Czy rzeczywiscie iPhone i iPhone 3G tak bardzo roznia sie w bebechach ?!?

Kalendarz i Push... tu sie ucieszylem, tylko zeby zaproszenia dzialaly !!! Cholernie mi na tym zalezy ! :)
Szkoda ze Notatki nie zostaly prezrobione na ToDo, wraz z synchronizacja ich z kalendarzem i zadaniami.

Pozostale opcje jak Copy/Paste a tym samym forwardowanie SMS'ow, jak i zalaczanie wiecej niz jednego elementu w e-mail'ach... to miod na moje uszy :)

Nie wspomne o trybie Landscape... :)

No i moze bedzie mozna w koncu podpiac radio :)

Wraz z 3.0 telefon ten bez pakietu internetowego straci jeszcze bardziej na funkcjonalnosci... :)

Hmm, troszke boje sie tego 3.0 pod wzgledem funkcjonalnosci.. pamietacie 2.0 ?!? Jak przesiadlismy sie z 1.1.4 ktore hulalo az milo, a 2.0 bylo zolwiem do tego pijanym.. dopiero 2.2.1 sprawilo ze system ten jest do przyjecia :) Pewnie bedzie tak w przypadku 3.0, ze numerek kolejny sprawi ze nie bedzie wieszac sie to czy tamto :)

UPDATE

Na stronie glownej, Apple mozna znalezc info o sofcie 3.0 a w nim miedzy innymi taka oto ciekawostke: "* MMS messaging is available only on iPhone 3G; fees may apply. MMS may not be available in all areas." :) Pytanie, do ktorego "Areas" nalezy Polska ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users