Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Klawiatura Apple do zwykłego PC.

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 C1REX

C1REX
  • 16 posts
  • SkądLondyn

Posted 12 March 2009 - 01:24

Chcę kupić znajomemu klawiaturę przewodową z klawiszami numerycznymi od Apple. Czy taka klawiatura działa normalnie z Windowsem? Nie brakuje żadnych klawiszy? Nic nie jest poprzestawiane?

#2 misioslaw

misioslaw
  • 1595 posts
  • SkądTychy

Posted 12 March 2009 - 02:31

Wszystko cacy, używam białej od 3 lat :) z różnic: nie akywne Eject, F13,F14/15/16(printscreen,pause,scroll lock) i = na numerycznej. Brakuje jedynie klawiszy tych co są obok windows, do wyświetlania menu kontekstowego.

#3 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 March 2009 - 08:18

no i są zamienione, tak jak widać - alt ze znaczkiem cmd/windows

#4 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 12 March 2009 - 10:21

Chcę kupić znajomemu klawiaturę przewodową z klawiszami numerycznymi od Apple.
Czy taka klawiatura działa normalnie z Windowsem? Nie brakuje żadnych klawiszy? Nic nie jest poprzestawiane?

Gdyby była taka wersja pod windows, to można by było się zastanowić nad tym.
Klawiatura jest na prawdę świetna.
Ale dla kogoś, kto od lat "siedzi" na Windows, to będzie męczarnia!
Sporo klawiszy jest w innym miejscu.
W dodatku brakuje oznaczeń tych, które niby są.

#5 jackeill

jackeill
  • 640 posts
  • SkądWroclaw

Posted 12 March 2009 - 11:20

programem keytweak mozna dowolnie skonfigurowac ta klawiature, przestawic alta z klawiszem win (oczywiscie oznaczenie na klawiaturze pozostanie cmd i alt, ale zatwardzialy windowsowiec po takim zabiegu bedzie trafiac idealnie). ponadto, niedzialajacy klawisz printscreen (chyba f13) mozna takze tym programem uruchomic! tak wiec mamy praktycznie pelna funkcjonalnosc (mi nie dzialaja tylko te "efy" nad klawiatura numeryczna i eject).

#6 misioslaw

misioslaw
  • 1595 posts
  • SkądTychy

Posted 12 March 2009 - 13:18

no i są zamienione, tak jak widać - alt ze znaczkiem cmd/windows

Nie są, alt pozostaje altem (przynajmniej na białej)
Zamiany dokonuje driver klawiatury z BootCampa. Przy okazji niestety mapując układ dla klawiatury maszynistki.

#7 xdcam

xdcam
  • 51 posts

Posted 12 March 2009 - 22:30

Od dłuższego czasu używam z PC białej klawiatury od MACA i z wyjątkiem niewielkich różnic w oznaczeniach klawiszy opisanych wyżej wszystko jest OK. Klawiatura podłączona jest do PC przez USB, a do niej nawet mighty mouse i zestaw robi elegancko. Próbowałem podłączyc natomiast klawiaturę nowego typu (plaską aluminiową) i niestety zaskoczenie - u mnie NIE DZIAŁA. Gdy PC startuje i odpala się BIOS - wyskakuje komunikat o braku klawiatury. Gdy odpalę kompa z podłączoną inną klawiaturą i po odpaleniu przepnę na tą od Maca - dzieją się różne herezje. Niektóre klawisze nie działają, a te które działają wyświetlają nie te znaki, co trzeba. Po jakimś czasie PeCet się zawiesza. Dodam, że klawiatura jest na pewno dobra, bo i z Macbookiem i z Macem Pro działa prawidłowo. Pozdrawiam.

#8 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 March 2009 - 22:40

misioslaw - zamienione w sensie fizycznym miejscami na klawiaturze :) w normalnej PC jest (od lewej) - ctrl, windows, alt a na Makowej - ctrl, alt, cmd

#9 virgin71

virgin71

• 12562 posts
  • SkądWrocław

Posted 13 March 2009 - 10:29

misioslaw - zamienione w sensie fizycznym miejscami na klawiaturze

właśnie to;)
keytweak wyżej wspomniany załatwia sprawę

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users