Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone Remote - jak skonfigurować?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 colinQ

colinQ
  • 182 postów
  • SkądLębork

Napisano 11 marca 2009 - 19:19

Witajcie, Zainstalowałem sobie na Mac'u iPhone Remote (nie mylić z Apple Remote do obsługi iTunes'a). Ale gdy jestem podpięty pod WiFi i próbuję wpisać ten adres serwera dla iPhRe czyli według wzoru (mój ip) :5010 to nie łączy się*Mac'iem natomiast jak z poziomu komputera to działa. Czy muszę coś jeszcze oprócz WiFi skonfgurować? Jakieś VPN? Próbowałem, ale nie wiem co z czym... Wytłumaczcie ewentualnie co wpisać do komórek VPN na Mac'u i co na iPhonie. Co ma bīć tym serwerem dla VPN, mój router, czy wpisać*tam ip Mac'a?

#2 colinQ

colinQ
  • 182 postów
  • SkądLębork

Napisano 13 marca 2009 - 15:09

To może inaczej... Powiedzcie jak skonfigurować/założyć VPN? Co gdzie wpisać, bo nic z tego nie kumam.

#3 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 marca 2009 - 16:42

w telefonie i w komputerze ustaw stałe IP w programie do połączenia wpisz adres ten jaki nadałeś stałe IP komputera xxx.xxx.xxx.xxx:5010

#4 colinQ

colinQ
  • 182 postów
  • SkądLębork

Napisano 16 marca 2009 - 20:06

A gdzie to ustawić zarówno w iPhone'ie jak i Mac'u?

#5 sebik

sebik
  • 463 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 16 marca 2009 - 22:38

system 10.5.6 w ustawieniach sieci MAC System Preferences -> Internet & Network -> Network klikasz na kartę jaka jesteś podłączony do sieci przycisk Adwnced tam wchodzisz na TCP/IP w opcji Configure IPv4 klikasz Using DHCP With manual adress pojawia się opcja wpisania adresu wiec wpisujesz xxx.xxx.xxx.100 gdzie xxx to numery z twojej klasy IP w starszych systemach podobnie W iPhone ustawienia Wi-Fi na połączeniu klikasz w niebieska strzałeczkę klikasz na statyczny i w adresie IP wpisujesz analogicznie xxx.xxx.xxx.101 wychodzisz i masz

#6 colinQ

colinQ
  • 182 postów
  • SkądLębork

Napisano 17 marca 2009 - 16:48

Dzięki sebik. Nadal na komputerze 192.xxx.x.100:5010 chodzi, a na iPhone'ie nie.

#7 tomeklempart

tomeklempart
  • 85 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 10 maja 2010 - 16:39

poruszam ponownie temat bo przy konfiguracji mam problem. kiedy jestem w podłączony do swojej sieci lokalnej to wszystko śmiga bardzo dobrze. niestety kiedy chce się podłączyć do Maca z innej sieci niema juz takiej mozliwosci. postąpilem zgodnie z powyższą instrukcją - próbojąc zmienić ip Maca ale niestety kiedy to robię odrazu rozłącza net i niechce powrocić. niemam pojęcia co w tym wypadku zrobić.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych