Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

adium- "kto jest dostepny??"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 kuba52

kuba52
  • 102 postów

Napisano 09 marca 2009 - 20:13

witam !! wiec tak przez dłuuuuu...uugi czas używałem GG i w adium brakuje mi jednej rzeczy tej małej animacji przy pasku narzędzi które pokazywało nowo dostępną osobę tzn. ktoś jest dostępny... tak jest piknięcie ale żeby to zobaczyć muszę wejść w listę kontaktów... i inne historie czy jest jakiś patch który pokazywałby to nad dockiem albo u góry ekranu... gdziekolwiek żeby tylko nie trzeba było wchodzić do listy kontaktów ? :D :P :D:???: z góry dzięki za pomoc :D

#2 emwu

emwu
  • 72 postów

Napisano 09 marca 2009 - 20:27

ImageShack - Image Hosting :: picture1cwj.png

#3 kuba52

kuba52
  • 102 postów

Napisano 09 marca 2009 - 20:37

dzieki nie wiem czemu ale nie mogłem tego znaleźć :D dzieki !!

#4 Shrek

Shrek
  • 1 337 postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:10

A wyczaił ktoś może jakiś plug do Adium, który pokazuje ukrytych? Tak jak w Konekcie czy Mirandzie? Fajna rzecz, wiadomo czy pisać, czasem (ja osobiście) jesteśmy celowo w ukryciu przed nadmiernym wykorzystywaniem naszej uprzejmości, a tak kto ma wiedzieć, ten wie :) Może ktoś wie o istnieniu dodatku, poproszę o informację.

#5 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 22:24

ten dodatek nazywa się 'przejdź na jabbera' ;) btw. takie wieczne ukrywanie się jest trochę bez sensu IMO ja np. jestem wiecznie dostępny prawie (kom działa jako źródło muzyki do wieży, która działa zawsze jak jestem w domu) i przez to ludzie mają tylko pewność kiedy mnie nie ma, bo tak to nie wiadomo w sumie czy przed kompem jestem czy nie ;) no i dopiero wtedy ukrywanie się ma sens

#6 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 23:46

100% poparcia dla przedmówcy. a autora tematu miałem zapytać czy ma growla, bo to jest domyślnie włączone

#7 kuba52

kuba52
  • 102 postów

Napisano 10 marca 2009 - 13:03

juz wszytsko pieknie zrobiłęm wgrałem growl i ustawiłem czytanie tekstu tzn np ktos jest dostepny to mi mówi "somebody is online" i pokazuje sie ikonka growl :D

#8 Shrek

Shrek
  • 1 337 postów

Napisano 10 marca 2009 - 18:55

Miło Roberto, że masz własne zdanie i je szanuje, ale bardziej niż na jego poznaniu, zależało mi na odpowiedzi, czy jest taka opcja do zrobienia w Adium czy nie, więc w dyskusję nie wchodzimy, prosiłbym o konkret, jeśli ktoś ma wiedzę, proszę o podpowiedź. ;)

#9 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 10 marca 2009 - 19:00

odp w ten sposób - w adium extras w pluginach nic takiego nie ma, a tam spodziewałbym się to właśnie znaleźć

#10 mateush90

mateush90
  • 170 postów
  • SkądPOZNAŃ

Napisano 18 grudnia 2010 - 20:38

witam, mam problem z animacją a dokładnie z powiadomieniem pojawiającym się w prawym górnym rogu ekranu jeśli ktoś się zaloguje lub kiedy otrzymuje wiadomość w poprzedniej wersji adium to miałem w ustawieniach niby jest " wyświetl powiadomienie growl" ale nie działa wie ktoś może w czym problem?

#11 equinoxe

equinoxe
  • 4 721 postów
Napisano 18 grudnia 2010 - 21:28

A w ustawieniach Growla masz odhaczone Adium?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych