Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy da się otworzyć załącznik (plik Excel) poczty poprzez MobileFiles Pro?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

Napisano 09 marca 2009 - 11:24

Mam te wszystkie programy do otwierania Excela, ale co z tego jak nie mogę otworzyć załącznika - pliku Excel z poziomu Mail, nie mogę też zapisać tego pliku w dowolnym miejscu na iPhonie, no i nie mogę (lub nie wiem jak) wyeksportować ten załącznik do programu, który otworzy mi ten załącznik (MS Offica). Czy ktoś ma rozwiązanie?

#2 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 09 marca 2009 - 11:26

Google oferuje cos takiego od niedawna, pisalem o tym kilka minut temu, poszukaj w newsach, bo bylo jakis czas temu. pozdro

#3 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

Napisano 09 marca 2009 - 11:28

Ale ja nie chce Googla, chcę po prostu otworzyć sobie załącznik - plik Excel na iPhonie z poziomu aplikacji pocztowej Mail.

#4 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 09 marca 2009 - 11:32

Jak narazie to jest niemozliwe ;] pozdro

#5 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 12:47

i nie zakładaj dwóch takich samych wątków

#6 Zabuza

Zabuza
  • 21 postów

Napisano 09 marca 2009 - 15:07

...to juz normalnie jest śmieszne, wychodzi program który ma poszerzyć ograniczone możliwości ip, po czym sam posiada irracjonalne ograniczenia. To forum pomogło mi sie przekonać do ip, te wszystkie programy poszerzające możliwości ip, jeszcze ta wiadomosc o nawigacji, nawet zrobienie jb zeby mieć jakis pożytek z ip juz mnie nie raz...i powiedzialem sobie nie sprzeda ip. Ale przepraszam bardzo takie informacje jak ta po prostu mnie rozpajeczają. Program do offica, który nie otwiera załaczników ....genialność twórcy/ów w czystej postaci. BEZ KOMENTARZA PS: jak ktoś chce kupic ip 3g 8GB to prosze o kontakt - telefon nówka sztuka z ery bez locka - bo ja niepelnosprawnego telefonu nie zamierzam posiadac i szukac programów (które i tak maja braki) zeby moc robic te wszystkie rzeczy co telefony za 400 zl.

#7 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 09 marca 2009 - 17:58

A wlasnie ze jest to mozliwe oczywiscie iP musi byc po JB. Jezeli taki masz bo nie podales to opisze jak to zrobic :).

#8 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 18:35

nie wiem jak u was ale na moim ipod touch otwiera excela. oczywiście bez edycji, ale przeglądać można.

Dołączona grafika

#9 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 09 marca 2009 - 18:50

No dokładnie . wystarczy zapisac przez Safari download plugin, przenieś do folderu documents programu MobileFiles Pro np. za pomoca Moblie Finder i po problemie :)

#10 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 18:52

ale mi otwiera bez niczego! odbieram maila, kilkam na załącznik u już!

#11 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 09 marca 2009 - 18:55

Tak wiem, ale mówię o możliwości edycji tego na telefonie.

---- Dodano 09-03-2009 o godzinie 20:56 ----
Tak wiem, ale ja mówię o możliwości edycje tego na telefonie.

#12 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:22

Haos, sory, że założyłem kilka wątków o tym samym temacie. Ale na tym forum z 50% odpowiedzi nie rozwiązuje postawionych problemów. Kupa tych mądralińskich - poczytaj duże watki, może na pierwszej stronie jeszcze jest dyskusja na temat, poczytaj dalej, a nie znajdziesz nic co tyczy się core tematu! A propos, kto ty kolego jesteś, że mnie pouczasz?

#13 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 21:35

nie pouczam cię, Kolego, tylko zwracam uwagę byś się nie zachowywał histerycznie i nie zaśmiecał forum tworząc co chwilę nowe wątki, bo się później burdel robi. to się nazywa współodpowiedzialność za środowisko w którym się przebywa, nie trzeba być moderatorem by porządku pilnować.

#14 MacAztek

MacAztek
  • 223 postów

Napisano 09 marca 2009 - 21:43

daj pokój Haosie, rozbawiłeś mnie :-) szczerze gratuluje

---- Dodano 09-03-2009 o godzinie 21:46 ----
Japek, telefon jest legal. Więc JB odpada. Napisz mi o jak to z tym Safari plug-in, krok po kroku... jak zapisać plik z Mail (załącznik) do folderu MobileFiles Pro. A wracając do twojej podpowiedzi, ja nie chcę robić kilku rzeczy, chcę zrobić jedą - otworzyć załącznik z poziomu Mail - that's all!

---- Dodano 09-03-2009 o godzinie 21:49 ----
Haos, ja to akurat mało zaśmiecam postami, jestem tu od kilku lat i mam 135 postów - zobacz na twoje wyniki. Zawsze nawet z najmądrzejszych postów (a mam nadzieję, że tylko takie piszesz) robi się śmietnisko :-) No ale już dość tej polemiki, sory taki mam dziś polemiczny ton.

#15 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 marca 2009 - 21:51

nawzajem. a jeśli chcesz go tylko otworzyć, nie edytować, to on się otwiera bezpośrednio w poczcie. edycja bez JB jest niemożliwa.

#16 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 09 marca 2009 - 22:46

Czyli tak bez JB nie zapiszemy pliku z safari, bo myslalem o przegladanou poczty z poziomu www. Odpada też przeniesienie pliku do podanego folderu poniewaz MobileFinder jest z Cydii. Także w takim wypadku sam nie znam sposobu.

#17 grzesgogo

grzesgogo
  • 1 postów

Napisano 30 marca 2009 - 22:12

Wielkość plików Zastanawiam się nad zakupem tego programu i mam związane z tym pytanko. Jaka jest maksymalna wielkość plików PDF i xls. Mam Air Sharing i xls 800 kb otwiera dobre 2 minuty a 12 Mb PDF otwiera 3 a przeglądanie pozostawia wiele do życzenia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych