Uaktualnienia obsługi iLife i uaktualnienia narzędzi AirPort
Napisano 04 marca 2009 - 15:12
Pojawiło się pięć nowych uaktualnień: "Uaktualnienie obsługi iLife", "Uaktualnienie iPhoto", "Uaktualnienie oprogramowania narzędzi AirPort" (również dla systemów Windows) oraz "Uaktualnienie Oprogramowania klienta AirPort".
Uaktualnienie obsługi iLife 9.0.1
Uaktualnienie poprawia ogólną stabilność oraz rozwiązuje kilka problemów mniejszej wagi. Jest zalecane dla wszystkich użytkowników oprogramowania Aperture, iLife ’09 oraz iWork ’09.
Uaktualnienie zajmuje 50.56MB.
Więcej na stronie iLife Support 9.0.1.
Uaktualnienie iPhoto 8.0.1
Uaktualnienie zwiększa ogólną stabilność i rozwiązuje kilka mniejszych problemów, m.in. połączenia z Internetem, importu słów kluczowych, eksportu pokazu slajdów.
Uaktualnienie zajmuje 11.9MB.
Więcej na stronie iPhoto 8.0.1 Update
Uaktualnienie oprogramowania narzędzia AirPort 2009-001 5.4.1
Uaktualnienie zawiera ogólne poprawki i uaktualnienia zgodności dla następujących programów: Narzędzie AirPort, Agent stacji bazowej AirPort oraz Narzędzie dyskowe AirPort dla systemu Mac OS X Tiger.
Uaktualnienie zajmuje 17.4MB.
Więcej na stronie AirPort Utility 5.4.1
Uaktualnienie oprogramowania klienta AirPort 2009-001 1.0
Uaktualnienie jest zalecane dla wszystkich komputerów Macintosh z procesorem Intel, pracujących z systemem Mac OS X 10.5.6. Rozwiązuje problemy związane z roamingiem oraz wyborem sieci w środowiskach dwuzakresowych.
Uaktualnienie zajmuje 2.0MB.
Więcej na stronie AirPort Client Update 2009-001.
Uaktualnienie oprogramowania narzędzia AirPort 5.4.1 dla systemów Windows
Narzędzie to służy do zarządzania stacjami bazowymi AirPort Express Base Station, AirPort Extreme Base Station oraz Time Capsule.
Zajmuje 10.92MB i jest dedykowane systemom Windows XP (Service Pack 2 lub nowszy) oraz Windows Vista.
Więcej na stronie AirPort Utility 5.4.1 Windows
Źródło: Apple.com
[newsindexhuge]http://farm4.static.flickr.com/3155/2963616719_9e935a0168_o.jpg[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm4.static.flickr.com/3269/2963617017_6d45bcf96f_o.jpg[/newsindexsmall]
Napisano 04 marca 2009 - 15:35
Napisano 04 marca 2009 - 16:02
Napisano 04 marca 2009 - 16:06
Napisano 04 marca 2009 - 17:50
Napisano 04 marca 2009 - 22:37
Przychylam się do tej opinii. też uważam, że myapple to świetny portal i nie mają sensu te negatywne wypowiedzi.Nie placzcie przesadzacie chlopaki i tak robia kawal dobrej roboty jaka krzywda sie wam stala ze dzisiaj a nie wczoraj wiedziales o tym z macrumors.
Czemu nie napisales wczoraj pod postami o nowym imacku super kolesie robicie to na zywo rowno z applestore.
Ludzie to tylko nazekac..Ja tam bardzo lubie myapple i szacunek dla calej grupy ktora tworzy ten portal!!!
Kawal dobrej roboty.
Napisano 05 marca 2009 - 01:21
Cytat:
Uaktualnienie oprogramowania narzędzia AirPort 2009-001 5.4.1
Uaktualnienie zawiera ogólne poprawki i uaktualnienia zgodności dla następujących programów: Narzędzie AirPort, Agent stacji bazowej AirPort oraz Narzędzie dyskowe AirPort dla systemu Mac OS X Tiger.
Uaktualnienie zajmuje 17.4MB.
Więcej na stronie AirPort Utility 5.4.1
I tyle się dowiedziałem ale co to robi, co poprawia ?? Dalej nie wiem.
Zamiast pisać: "Zainstalowane, restart działa" napiszcie co się zmieniło, co Wam to dało.
Apple czasami uszczęśliwia w taki sposób, że lepiej uważać co się ściąga.
Przykłady:
10.4.10 - zgłupiało USB, przestała działać kamerka internetowa marki "nonApple". Potem wydali poprawkę poprawki do poprawki i znów jest dobrze (prawie, bo kamerkę musiałem wyrzucić. Nie działała nadal)
Któryś Security Update uszczęśliwił sieć tak, że zwariowała a jakakolwiek próba zmiany w niej czegokolwiek skutkuje komunikatem "Inny program zmienił ustawienia sieci", czy jakoś tak i trzeba zabijać NetCFGTools, żeby cokolwiek zmienić w ustawieniach a kliknięcie w "zastosuj zmiany" skutkuje zwisem Preferencji. Pomijam zmarnowany czas na znalezienie rozwiązania. Kiedyś pięknie widziałem udostępnione dyski Windows na Maku a do Maka bez problemu logowałem się z Windows w mojej sieci (przez mapowanie dysku w Windows). Od dawna to nie działa a ja przestałem już się z tym użerać. Przenoszę pliki na Pendrive albo odpalam chociaż Windows ME w maszynie wirtualnej, żeby coś skopiować z innego komputera z Windows a potem przegrywam z pulpitu wirtualnego Windows na biurko.
Usługi w Preferencjach udostępniania od dawna są tylko dla wątpliwej ozdoby. Nic się tam nie da zaznaczyć i nawet iTunes czasem krzyczy, żeby mu włączyć usługę udostępniania ale nie mogę bo nie da się nic włączyć. Ot tak sobie to jest bo jest, chyba dla szpanu. Któryś SU mnie tak urządził.
Dobrze by było dokładniej opisywać co te poprawki mają na celu. Już parę razy u mnie się okazało, że poprawka wcale nie musi poprawiać a czasem wręcz pogarsza lub coś rozwala, zamiast poprawić. Potem jest zabawa w "kotka i myszkę", żeby obejść problem, gdyż cofnąć się tego nie da.
Te lakoniczne, tzw. opisy uaktualnień to jakiś bełkot, byle nie było pusto w rubryce "opis" pod poprawką.
Poza tym chłopaki z Myapple robią kawał dobrej roboty. Też pracują i też nie zawsze mają siłę i czas aby nadążać ze śledzeniem niusów ze świata Apple a nie każdy użytkownik śledzi wszystkie portale na ten temat. Jak się Myapple spóźni te dwa, trzy dni świat się nie zawali. Zamiast piętnować ludzi, którzy poświęcają swój czas, aby MA było ciekawe i robią to za darmo po prostu jak czegoś nie ma a uważacie, że powinno się znaleźć w niusach to wyślijcie linka redaktorom lub załóżcie temat i sami opiszcie.
Jak mi coś ciekawego wpadnie w oko w codziennych newsletterach też podsyłam jednemu z redaktorów. Kosztuje mnie to może 10 sekund czasu. Nie ważne, czy zostanie to wykorzystane, czy nie.
Napisano 05 marca 2009 - 09:08
Napisano 05 marca 2009 - 12:51
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych