Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

capture nx 2 kupno online

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 03 marca 2009 - 18:44

Znalazlem cos takiego

ImageMixer.net - Image Editing Products for Great Results

czy to jest wszystko legalne itp? wychodzi sporo taniej jak wersja pudelkowa ale wole sie upewnic....

pozdr. T.

#2 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 marca 2009 - 20:15

Na moje oko tak - zawsze możesz sprawdzić firmę po adresie + zamówić wersje cd za dopłatą 6$ ogółem sprzedaż oprogramowania bez pudełka, cd rośnie - ja kupiłem ostatnio kilka programów, dostałem maila z licencją na nazwisko z nr seryjnym + źródła z programem

#3 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 03 marca 2009 - 21:11

no niby tak ale wtedy dojdzie przesylka jakas, jakies cło i z 6 bagsow zrobi sie np 60 :| jak to jest? mam male doswiadczenie w tego typu klocki :|

#4 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 04 marca 2009 - 09:20

Hm... Ta strona jest dziwna - nie ma słowa o firmie, która ja prowadzi, poza copyrightem, który wskazuje tutaj: Digital-Relay.com - Successful eCommerce and Global Marketing Solutions! - jak widać strona firmy nigdy nie została skończona.
Na dodatek znalazłem taki wpis na blogu Nick's Blog: An Open Letter to Consumers and Pixela Partners About www.imagemixer.net, www.digital-relay.com and www.picture-package.com, Richard Yates and Digital Relay, Inc.
Wg mnie możesz skończyć płacąc za produkt piracki, ja bym się dwa razy zastanowił. Sprawdź w nik software, czy to aby nie jest pirat.

#5 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 04 marca 2009 - 23:53

no tez mi sie wydaje taka na szybkiego zrobiona, i dziwi mnie ze na stronie nikona nie mozna po prostu kupic klucza... na plyte to juz sobie sam moge nagrac ;)

#6 cizu

cizu
  • 943 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 marca 2009 - 00:47

Hm, mój znajomy kupował właśnie od producenta sam klucz (właśnie capture) tylko nie ma chyba sprzedaży online dla Polski, choć ciężko mi teraz powiedzieć.

#7 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 05 marca 2009 - 01:00

Znalazlem cos takiego

ImageMixer.net - Image Editing Products for Great Results

czy to jest wszystko legalne itp? wychodzi sporo taniej jak wersja pudelkowa ale wole sie upewnic....

pozdr. T.

Jest to jak najbardziej legalne. Producenci oferują sprzedawcom hurtowo klucze numerów seryjnych, same programy są dostępne w formie downladów w sieci. Wychodzi na pewno taniej niż wersja retail w pudełku.

#8 tomaszt81

tomaszt81
  • 553 postów
  • SkądKoszalin

Napisano 05 marca 2009 - 01:40

a moglbym prosic o adres sprawdzonego w 100% serwisu, w ktorym moge nabyc ten soft? Zaciagnalem dzis triala DxO i jednak capture bardziej mi pasi. Byc moze nie potrafie sie poslugiwac DxO, Lightroom z kolei za drogi i nawet nie testowalem jeszcze :) edit: widze, ze pomylilem dodatkowo photoshop elements z lightroom :| czasami zle jest miec wybor ;)

#9 adamouse

adamouse
  • 389 postów

Napisano 17 marca 2009 - 16:10

Poświęciłem 5 minut i napisałem maila do Nik Software, w odpowiedzi dostałem informację, że ww. strona sprzedaje tylko i wyłącznie pirackie kopie.
Ja raczej od nich bym już nic nie kupił po takiej informacji od producenta, równie dobrze można sobie kopie z torrenta zainstalować - skutek ten sam, ma się kopię piracką, co gorsza wydało się na nią kasę jak za oryginał :(

Imagemixer is not reseller of Nik Software products and sells only illegal copies. An overview of our official resellers you find on our hompage Nik Software, Inc. | Store . You can also order our software directly through our webshop.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych