Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari nie pobiera pilków

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 OskiKX85

OskiKX85
  • 193 postów
  • SkądSochaczew

Napisano 03 marca 2009 - 15:01

Witam ma taki problem, że safari w wersji 3.2.1 nie chce pobierać plików. Po naciśnieciu pobierz przekierowuje na strone pobierania i to koniec zostaje pusta strona i nic nie pobiera. O co może chodzić??

#2 jacektoja

jacektoja
  • 150 postów

Napisano 04 marca 2009 - 22:43

prawdopodobnie jest to wina strony a nie Safari, ale możesz wejść w ustawienia i sprawdzić pobieranie, być może masz jeszcze usunięty folder "pobrane pliki" i Safari nie ma gdzie pobierać :)

#3 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 04 marca 2009 - 22:48

Witam ma taki problem, że safari w wersji 3.2.1 nie chce pobierać plików. Po naciśnieciu pobierz przekierowuje na strone pobierania i to koniec zostaje pusta strona i nic nie pobiera. O co może chodzić??

A miales moze wczesniej zainstalowany Speed Download?

#4 OskiKX85

OskiKX85
  • 193 postów
  • SkądSochaczew

Napisano 05 marca 2009 - 09:29

Miałem zainstalowany speed download i dodam, że moge pobierać ale tylko klikajać prawym przyciskiem i pobierz wskazany plik, ale nie na wszystkich stronach to dziala. A w ustawieniach jest ok wszystko i folder pobrane też jest.

#5 leron

leron
  • 10 postów
  • Skądz Konopi

Napisano 20 marca 2009 - 16:10

też mam ten problem i zaczyna mnie to wkurzać, kilka miesiecy temu to samo mi sie dzialo ale system mialem tak padniety że go zainstalowalem na nowo i pozbylem sie przy okazji tego problemu a teraz jak go sie pozbć????? rok czasu jestem użytkownikiem mb i mac.os i co jakis czas mam ochote wylać sie na niego i powrucić do windy

---- Dodano 20-03-2009 o godzinie 15:14 ----

prawdopodobnie jest to wina strony a nie Safari, ale możesz wejść w ustawienia i sprawdzić pobieranie, być może masz jeszcze usunięty folder "pobrane pliki" i Safari nie ma gdzie pobierać :)

dodam przy okazji że to nie wina stron bo wcześniej z nich bobierało normalnie

#6 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 21 marca 2009 - 12:20

Takie problemy macie z Safari 3.2.1 tak? Mi na myśl przychodzi tylko jeden powód - akaś wtyczka 3rd party. Może ten speed download, którego już nie masz? Zrobiłbym 3 rzeczy: 1) sprawdził zawartość teczek /Library/Input Managers za równo wewnątrz domowego katalogu jak i głównego w poszukiwaniu pozostałości wtyczek 3cich do Safari, z których już nie korzystasz (jak speed download). 2) sprawdziłbym czy na świeżym nowym koncie użytkownika jest podobny problem. 3) ściągnął paczkę combo update ze strony apple i ją zaaplikował uprzednio sprawdzając przywileje systemu (po zainstalowaniu w sumie też bym sprawdził przywileje) za pomocą narzędzia dyskowego.

#7 leron

leron
  • 10 postów
  • Skądz Konopi

Napisano 22 marca 2009 - 01:18

pierwsza opcja pomogła:D ja nie miałem speed download tylko siakiś inny shit a i usunołem wtyczki z /Library/Internet Plug-Ins any way Dzięki Ziomek;]

#8 barox

barox
  • 14 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 15 grudnia 2010 - 11:24

Dokładnie tak samo zrobilem i pomogło. Dzieki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych