Pytanie moje jest bardzo proste. Czy touchapada mozna w jakis sposob czyscic? Z racji tego, ze mam bialego macbooka, to mialem lekkie przebarwienia w miescu gdzie trzymam nadgarstki oraz na powierzchni toouchpada.
Przebarwienia wyczyscilem delikatnie lekko nawilżoną szmatka z minimalna iloscia mleczka - efekt: po przebarwieniach ani sladu i miejsca te wygladaja jak w 1 dzien użytkowania mojego maca.
Nie ruszalem jednak touchpada z obawy, że nawet delikatnie wilgotna szmatka mogłaby mu zaszkodzic.
Tak wiec czy mozna w jakis sposob czyscic touchpad? Czy moje obawy o uszkodzenie touchpada sa uzasadnione czy tez nie?

Czyszczenie Touchpada - czy to mozliwe?
Rozpoczęty przez
G_U_M_A
, 02 mar 2009 14:18
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 marca 2009 - 14:18
Napisano 02 marca 2009 - 16:15
w Mbp gładzik czyszczę szmatką nasączoną płynem do mycia szyb z duża ilością alkoholu (szybko paruje) i jest ok . Może sie tak zdarzyć*ze u ciebie to nie bród a po prostu już lekko przetarty touchpad ...
Napisano 02 marca 2009 - 16:19
biorę taką możliwość, że jest przetarty. Nie jest to jakiś wielki problem. Chciałem się tylko dowiedzieć czy można czyścić gładzić, bo nie chciałbym go uszkodzić tylko dla tego, że chciałem go wyczyscic.
Napisano 02 marca 2009 - 17:19
Więc jeżeli mój czyszczę na mokro (nie żałuje płynu
) od bardzo dawna i dalej działa i wygląda jak nówka to twojemu tez nie zaszkodzi

Napisano 09 marca 2014 - 12:59
Odgrzeje kotleta
Ostatnio wylało mi się troszkę herbaty na touchpada w MBP.
Touchpada wytarłem i poczekałem aż wyschnie. Z początku wszystko dobrze działało ale nagle dzieją się jakieś jaja ze kursor świruje jak i sam wszystko klika. Niedługo chce wymontować i zobaczyć czy niemożna go wyczyścić. Ewentualnie wykąpać w wodzie destylowanej i odłożyć aż wyschnie.
A wy co o tym sądzicie ?

Napisano 09 marca 2014 - 16:41
Niczym nie ryzykujesz bo gładzik i tak nie działa prawidłowo. Rozbierz i wyczyść, w niektórych przypadkach da się przywrócić sprzęt do działania.
Napisano 09 marca 2014 - 16:55
Tak zrobię. Sprawa o tyle dziwne że raz działa wyśmienicie a czasami świruje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych