Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sennheiser MM 50 iP

• Zamknięty Temat jest zamknięty
31 odpowiedzi w tym temacie

#1 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 21:41

Witam. Przymierzam się do zakupu słuchawek do iPhone'a. Zainteresowały mnie tytułowe, ale mam kilka pytań do posiadaczy: 1. Widzę, że mikrofon i przycisk jest większy niż ten z oryginalnych słuchawek. Przeszkadza on w jakimś stopniu? 2. Zauważyłem także, że jest umieszczony gdzie indziej (poniżej rozdzielenia) i tutaj pytania: Jak to jest kiedy z kimś rozmawiamy, dobrze słychać, nie trzeba krzyczeć? Co w przypadku kiedy mamy kurtkę, zapiętą pod szyję? Nie ma wtedy możliwości przełączania piosenek i przeprowadzania rozmów? 3. To jest odpowiednik CX300 tylko, że z mikrofonem czy jakiegoś innego modelu? 4. Jak wypadają w porównaniu z EP-630 (dźwiękiem)? Pozdrawiam.

#2 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 01 marca 2009 - 22:52

Jako, ze mam te sluchawki i rowniez mialem obawy, ale raczej co do dzwieku a nie mikrofonu wiec Ci odpowiem tak: 1) NIE. nie przeszkadza to w zadnym stopniu. 2) Dbrze slychac. Podczas rozmowy nie ma jak przelyaczyc piosenek gdyz iPod jest wyciszony. Pewnie chodzilo ci o to czy jak dotkniesz niechcacy przycisku to sie przelaczy? Nie nei przelaczy, gdyz trzeba nacisnac w punkt a nawet jak by ci sie to udalo niechcacy to 1x zatrzymuje a 2x przelacza do przodu a 3x do tylu. 3) ? 4) ? Wiem natomiast, ze graja podobnie jak Sony EX-71, gdyz tych pchelek dotychczas uzywalem. Oczywiscie mowie o dousznych bo o takie tu chodzi. P.S Od jakichs 3 tygodni sa tez w kolorze bialym. (ktore ja posiadam)

#3 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 23:03

Dziękuję za odpowiedz :) W punkcie 3. chodziło mi głównie o to czy np. w zimie, kiedy mamy kurtkę zapieta pod szyję, to czy przycisk i mikrofon są "na wierzchu" czy raczej trzeba rozpinac kurtkę, żeby ich używać? Chociaż łatwiej mi będzie zadać pytanie: Kiedy mamy założone te słuchawki to na jakiej wysokości znajduje sie mikrofon? Jeszcze jedno: to są słuchawki asymetryczne?

#4 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 01 marca 2009 - 23:16

1. Trudno powiedziec na jakiej wysokosci. Moze to smiesznie zabrzmi, ale to zalezy jaka masz dluga szyje :-) Bedzie OK. Nie wiem jak mialbym Ci to napisac inaczej. Jesli tak sobie zrobisz aby mikrofon byl na wierzchu to bedzie. U mnie jest to ponizej brody. Nie przejmuj sie, slychac dobrze. 2. Tak, sluchawki sa asymetryczne.

#5 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 23:24

Wlasnie, są asymetryczny. To mi dużo wyjaśniło :) Mam jeszcze jedno pytanie: Mialem kiedyś podobny asymetryczny zestaw (do SE) z mikrofonem i pamiętam, że kiedy miałem słuchawki w uszach to ten pilot strasznie ciągnął je w dół, szczególnie ta słuchawka zawieszonaprzez szyje. Tutaj nie ma tego problemu, nic się nie zsuwa?:P

#6 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 01 marca 2009 - 23:28

No wlasnie, tez sie tego balem, ale nie czuc mikrofonu wogole. Dlatego nie kupilem wlasnie zadnych dopinanach mikrofonow gdyz ciagna w dol. Tutaj nie musisz sie niczego obawiac. Jeden tip ode mnie: zaloz dobre zatyczki bo od nich zalezy jakosc dzwieku. Ja mialem wieksze tzn srednie z 3 dostepnych a pozniej postanowilem wlozyc najmniejsze i bas sie zgubil. Po ponownym zalozeniu srednich wszystko wrocilo do normy. I paietaj, zeby dac im co najmniej 12 godzin aby sie wygrzaly. Mielgo uzytkowania.

#7 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 23:36

Dziękuję bardzo za wszelkie odpowiedzi i rady :) Plus dla Ciebie.

Znalazłem wersję białą za 280zl. W innym sklepie 230zl ale niestety tylko czarna. Będę sie musiał zastanowić czy opłaca się dołożyć to 50zl za białe, bo jednak biel to biel :P

Byłbym jeszcze wdzieczy komuś za porownanie dźwięku z EP-630, ponieważ jest wersja do iPhone'a, 100zl tańsza od Sennheiser'ow i chciałbym wiedzieć czy warto dokładać ;)

---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 19:06 ----
Napiszę może komuś się przyda :)

[...]Based loosely on the company's CX 300 in-ear set[...]

Także to po prostu CX300 przystosowane do iPhone'a

Źródło: Sennheiser MM 50 iP Headset For iPhone

---- Dodano 02-03-2009 o godzinie 19:38 ----
@Remik

Mam jeszcze jedno pytanie: Na ile jest gwarancja w Twoich słuchawkach?

Tutaj gdzie chce kupić jest 6 m-cy.
Na Allegro 3 m-ce. Kiedy się spytałem czemu tylko 3 m-ce otrzymałem odpowiedź: ponieważ słuchawki są z USA i nie opłaca się ich wysyłać na gwarancję, ponieważ koszt jest za duży.

Czy standardowa, polska gwarancja to tylko te 6 m-cy?

#8 SaS

SaS
  • 1 postów

Napisano 02 marca 2009 - 22:06

Pierwszy wpis na forum :)
Mam do was pytanie. Rowniez zaczalem myslec o zmianie oryginalnych sluchawek na sennheiser mm 50. Poszukiwania na ebay daly taki rezultat: [url=http://shop.ebay.pl/?_from=R40&_trksid=m38&_nkw=sennheiser+mm+50&_sacat=See-All-Categories]sennheiser mm 50, Telefony i Akcesoria za granicą taniej na eBay, sennheiser mm 50 największy wybór, niskie ceny.[/url] I w zwiazku z tym pytanie do Was. Co o tym sadzicie, warto? Nie wiem, gdzie produkowane za oryginalne. Jesli dobrze rozumiem sluchawki dostepne np z Wielkiej Brytanii, to sa te same sluchawki produkowane w Chinach, tyle ze w przypadku mojego zakupu trafilyby do Polski via Wielka Brytania (z odpowiednim narzutem). Gdzie kupowaliscie swoje? Z gory dziekuje za odpowiedzi.

#9 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 02 marca 2009 - 23:08

Ceny są bardzo zachęcające. Jednak nadal zastanawiam się nad gwarancją. Jeśli kupimy słuchawki poprzez eBay (np. z UK) to gdzie odsyłamy produkt na gwarancję? Do Polski (jakiś autoryzowana firma?)? Do UK? Czy może do producenta (Niemcy)?

---- Dodano 03-03-2009 o godzinie 18:41 ----
Dowiedziałem się jak wygląda sprawa gwarancji:

Witam.

Czemu gwarancja udzielana jest jedynie na 6 m-cy? Oryginalna gwarancja wynosi 24 m-ce: [...]\"Okres Gwarancji, liczony jest od daty sprzedaży i wynosi 24 miesiące.\"[...]

witam,

Oczywiście tak jak np w przypadku MM60 czy innych produktów Sennheisera tutaj również jest gwarancja 24 miesiące, do opisu wkradł się błąd. Dziękuję za info.

Dziękuję za informacje. Jeszcze jedno pytanie: w przypadku kiedy sluchawki przestaną działać to wysyłam je do naprawy/wymiany do Panstwa czy gdzieś indziej?

Jak narazie Sennheiser nie ma swojej "bezpośredniej" sieci serwisowej więc w razie czego oddaje Pan słuchawki do sklepu a sklep do dystrybucji Sennheisera. Przyznam szczerze, że jeszcze nie mieliśmy nigdy reklamacji produktu tej firmy...

Także z tymi zakupami na eBay bym przemyślał. Koszty przesyłki za granicę sam pokrywasz, a tutaj wystarczy 10zł i przesyłka do firmy, która już wszystko załatwi.

#10 oszty

oszty
  • 14 postów

Napisano 22 lipca 2009 - 14:22

sry ze odkopuje temat ale chcialbym sie dowiedziec jak te(Sennheiser MM 50) sluchawki sie spisuja

#11 Boryxs

Boryxs
  • 60 postów

Napisano 15 sierpnia 2009 - 12:24

Przymierzam sie do zakupu tych sluchawek i tutaj mam dylemat, a raczej pytanie, poniewaz na allegro widze aukcje z cenami 70-80zl i takie za 250zl. W jednych i drugich jest napisane 100% oryginal, a te tansze sa niby z USA. I nie wiem, czy ktores sa gosze/podrobki czy jedne i drugie beda grac i dzialac tak samo, tylko jedne sa sprowadzane z USA, a inne od oficjalnych dystrybutorow w Polsce i stad taka cena?

#12 Keinoom

Keinoom
  • 45 postów

Napisano 19 sierpnia 2009 - 15:03

na allegro widze aukcje z cenami 70-80zl i takie za 250zl. W jednych i drugich jest napisane 100% oryginal, a te tansze sa niby z USA.

Mnie również nurtuje to pytanie. Ktoś używa tych kupionych za 70-80 zł ? Jakie wrażenia ? A może ktoś miał porównanie tych kupionych oficjalnym kanałem dystrybucyjnym i tych sprowadzanych ? No bo cena jednych i drugich to niebo i ziemia i włącza mi się czerwona lampka z migającym napisem "To jest za tanie żeby było oryginalne". Tak wiem :) Długi ten napis :) Pomoże ktoś nam ?

#13 dexxxterek

dexxxterek
  • 3 postów

Napisano 20 sierpnia 2009 - 09:09

sam mialem problem z odroznieniem oryginalu od podrobki. Tutaj jest wszystko wyjasnione:
[url=http://sennheiser.rms.pl/podrobki.php]Sennheiser - informacje o podrabianych słuchawkach, podróbki, nieoryginalne[/url]

I pamietajcie - oryginal zawsze ma 24 miesiace gwarancji.

#14 esemoka

esemoka
  • 17 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 sierpnia 2009 - 16:02

Mam ten sam problem z cena tych sluchawek na allegro. Linki do tematow o podrobkach nie dotycza tego modelu, wiec wciaz nie wiemy jak odróżnić podrobe od oryginału.

#15 rucznoj

rucznoj
  • 74 postów

Napisano 21 sierpnia 2009 - 11:52

W sklepach w US cena jest od 30$-90$ z naciskiem na 90 w dobrych sklepach. Trudno powiedzieć. Ja mam SH cx300 za 140zł ze sklepu, ale teraz jak porównuję je do tych z alledrogo za 50zł to widać różnice w szczegółach np. jack nie jest "łamany" w kształcie "L" tylko prosty; ślad łączenia gąbek do uszu w innym miejscu; odwrócone logo producenta itp. Warto uważnie przyglądać się fotografią. Ja bym brał droższe na wszelki wypadek - co jak co, ale jeśli chodzi o jakość dzwięku, to nie można za bardzo oszczędzać. Pozdrawiam

#16 qura12

qura12
  • 467 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 25 sierpnia 2009 - 22:09

Ja mam CX300 i kupiłem je za ok. 130zł, jest to na 100% oryginał, a podróbki były za ok 50zł. Tak samo jest pewnie z MM50 za 50-60zł podróbki a za 200zł oryginały :P

#17 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 26 sierpnia 2009 - 12:57

Jak się te słuchawki mają do senków CX300?

#18 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 26 sierpnia 2009 - 13:10

Jak się te słuchawki mają do senków CX300?

Jeśli chodzi Ci o jakość dźwięku to jest taka sama. MM 50 iP to po prostu CX300 dla iPhone'a (z przyciskiem itd.)

#19 kramny

kramny
  • 2 postów

Napisano 30 sierpnia 2009 - 19:47

Jeśli chodzi Ci o jakość dźwięku to jest taka sama. MM 50 iP to po prostu CX300 dla iPhone'a (z przyciskiem itd.)

Na stronie Polskiego dystrybutora jest napisane, że są odpowiednikiem CX400
[url]http://www.garets.pl/files/1955142196/file/MM50_MM60.pdf[/url]

#20 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 14 września 2009 - 15:39

Mam te słuchawki od 3 tygodni (wersja biała) kupiona w ISpocie w Galerii Łódzkiej koszt (199 złotych). Najtańsza oferta w sklepie internetowym (wersja biała) 189 złotych (3kropki.pl) plus koszty kuriera zatem się nie opłacało. Na orginalny produkt udzielana jest 24 miesięczna gwarancja. Jak chodzi o brzmienie to są cudowne, głębokie (ale nie do przesady) basy, wysokie tony brzmią świetnie. Na firmowych słuchawkach dołączonych do mojego Ipoda Touch (32 GB, 2 gen) nie wytrzymałam miesiąca. Zastanawiałam się nad zakupem tych słuchawek na allegro ale liczba negatywnych komentarzy, od osób które kupiły podróbki skutecznie mnie zniechęciła. Mikrofon nie ciągnie słuchawek do dołu. Są bardzo wygodne, używam gąbek ( w wersji medium) i właściwy dobór odpowiedniego rozmiaru wpływa nie tylko na uzyskanie optymalnej jakości dźwięku ale także na komfort noszenia.

#21 Thomaszek

Thomaszek
  • 220 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 08 grudnia 2009 - 19:51

Szkoda, że w Częstochowie nie ma iSpotu, a do Katowic nie mam póki co kiedy pojechać. Może między świętami. Ewentualnie może ktoś ma możliwość zakupienia tego u siebie i przesłania dalej? Orientujecie się ile teraz czeka się na priorytet?

#22 malina

malina
  • 460 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 grudnia 2009 - 12:47

A ja mam pytanie z innej beczki jak te sennheiser izolują dźwięki zewnętrzne, ewentualnie porównianie z apple in-ear albo shure se115 bo nad tymi też się zastanawiam?

#23 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 grudnia 2009 - 14:13

Izolują dźwieki zewnętrzne dobrze, ale nie całkowcie, co do porównania to nie mogę się odnieść. Używam tych słuchawek od ponad 3 miesięcy i jestem bardziej niż zadowolona a cena (199zł) nie jest wygórowana.

#24 brzosa

brzosa
  • 4 postów

Napisano 21 grudnia 2009 - 16:42

Mam pytanie co do sluchawek.. Czy dziala na nich voice control oraz pause/next/back?Jesli nie to do czego mozna wykorzystac pilocik w tych sennheiserach??

#25 krl.krl

krl.krl
  • 522 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2009 - 16:50

Spisują się bardzo dobrze, dobry dźwięk, jest pilot i mikrofon. Ja kupiłem moje w iSpocie za 200zł. Białe :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych