Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Pilot uniwersalny (nie Apple Remote) - pomoc w wyborze.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 01 marca 2009 - 18:18

Szukam uniwersalnego pilota z odbiornikiem na USB którego mógłbym używać z MacBookiem. Wiem, że jest Apple Remote, ale szukam czegoś innego. Proszę o pomoc w wyborze urządzenia, które będzie kompatybilne z OS X. Na alledrogo jest tego sporo, ale wszystko raczej do PC, nie wiem jak z obsługą pod Leopardem: Piloty PC - Aukcje internetowe Allegro

Wszelkie sugestie mile widziane.

#2 roslonp

roslonp
  • 295 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 marca 2009 - 23:32

Dlaczego nie oryginalny i co miał by ten pilot robić.

#3 mls

mls

• 1 313 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 marca 2009 - 00:53

A może od razu Logitech Harmony One - przyda się nie tylko do MacBooka... :)

#4 Jenot

Jenot
  • 2 204 postów
  • SkądChełm

Napisano 02 marca 2009 - 16:29

Masz już iPhone'a - może jego użyj jako pilota. Zaoszczędzoną kasę możesz wydać na piwo ;)

#5 Darrarski

Darrarski
  • 469 postów
  • SkądWarszawa / Piastów

Napisano 02 marca 2009 - 18:30

Dlaczego nie oryginalny i co miał by ten pilot robić.

Ponieważ go nie posiadam (nie były dołączane do MacBooków w USA na początku zeszłego roku), a szukam właśnie czegoś, co będzie działać również z PCtem. Nie wiem jak wygląda obsługa np. EyeTV apple remote'm, ale obawiam się że czegoś będzie mi brakować (np. przycisku REC, albo szybkiego przejścia do EPG).

Masz już iPhone'a - może jego użyj jako pilota. Zaoszczędzoną kasę możesz wydać na piwo ;)

Niestety takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Pilot, to pilot - musi mieć fizyczne przyciski :-P

A może od razu Logitech Harmony One - przyda się nie tylko do MacBooka... :)

To już wolałbym w kupić Apple Remote + jakiś Windows Media Center Remote. Tak na prawdę to bardzo mało czasu spędzam oglądając TV lub filmy, ale jak już to robię, to nie chcę wstawać z fotela. Harmony One to dla mnie za duży wydatek.

#6 rusinu

rusinu
  • 372 postów
  • Skądwa-wa

Napisano 03 marca 2009 - 11:23

Proponuję programik na komórkę salling clicker. Do odtwarzania filmów w sam raz. Można zdefiniować działanie przycisków samemu, oczywiście jeśli ktoś umie programować. Działa na bluetooth na tel z symbianem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych