Szukam uniwersalnego pilota z odbiornikiem na USB którego mógłbym używać z MacBookiem. Wiem, że jest Apple Remote, ale szukam czegoś innego. Proszę o pomoc w wyborze urządzenia, które będzie kompatybilne z OS X. Na alledrogo jest tego sporo, ale wszystko raczej do PC, nie wiem jak z obsługą pod Leopardem: Piloty PC - Aukcje internetowe Allegro
Wszelkie sugestie mile widziane.

Pilot uniwersalny (nie Apple Remote) - pomoc w wyborze.
Rozpoczęty przez
Darrarski
, 01 mar 2009 18:18
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 marca 2009 - 18:18
Napisano 01 marca 2009 - 23:32
Dlaczego nie oryginalny i co miał by ten pilot robić.
Napisano 02 marca 2009 - 00:53
A może od razu Logitech Harmony One - przyda się nie tylko do MacBooka...

Napisano 02 marca 2009 - 16:29
Masz już iPhone'a - może jego użyj jako pilota. Zaoszczędzoną kasę możesz wydać na piwo

Napisano 02 marca 2009 - 18:30
Ponieważ go nie posiadam (nie były dołączane do MacBooków w USA na początku zeszłego roku), a szukam właśnie czegoś, co będzie działać również z PCtem. Nie wiem jak wygląda obsługa np. EyeTV apple remote'm, ale obawiam się że czegoś będzie mi brakować (np. przycisku REC, albo szybkiego przejścia do EPG).Dlaczego nie oryginalny i co miał by ten pilot robić.
Niestety takie rozwiązanie nie wchodzi w grę. Pilot, to pilot - musi mieć fizyczne przyciski :-PMasz już iPhone'a - może jego użyj jako pilota. Zaoszczędzoną kasę możesz wydać na piwo
To już wolałbym w kupić Apple Remote + jakiś Windows Media Center Remote. Tak na prawdę to bardzo mało czasu spędzam oglądając TV lub filmy, ale jak już to robię, to nie chcę wstawać z fotela. Harmony One to dla mnie za duży wydatek.A może od razu Logitech Harmony One - przyda się nie tylko do MacBooka...
Napisano 03 marca 2009 - 11:23
Proponuję programik na komórkę salling clicker. Do odtwarzania filmów w sam raz. Można zdefiniować działanie przycisków samemu, oczywiście jeśli ktoś umie programować.
Działa na bluetooth na tel z symbianem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych