Zastrzezony numer orange
Posted 01 March 2009 - 17:47
Czytalem w wielu forach ze wystarczy taki kod jak #31#numer tel i numer sie ukrywa. Sprobowalem i zawsze komunikat "polaczenie nieudane"
Macie jakis inny sposob na ukrywanie numer orange z iP ? W ustawieniach nie da sie ustawic ;/
Posted 01 March 2009 - 18:21
Posted 01 March 2009 - 19:18
Macie jakis inny sposob na ukrywanie numer orange z iP ? W ustawieniach nie da sie ustawic ;/
Ustawienia > Telefon > Pokazywanie mojego numeru, wyłącz opcję „Pokaż mój numer”.
Sprawdziłem przed chwilą — działa. iPhone w sieci Orange.
Posted 01 March 2009 - 19:27
Posted 01 March 2009 - 19:28

Posted 01 March 2009 - 19:31
Posted 01 March 2009 - 20:25
Ustawienia > Telefon > Pokazywanie mojego numeru, wyłącz opcję „Pokaż mój numer”.
Sprawdziłem przed chwilą — działa. iPhone w sieci Orange.
nie u mnie zero reakcji. juz jest wylaczony i tak. A nie mozna go wlaczyc. Czytaj ze zrozumieniem co napisalem wyzej ze w ustawieniach u mnie tego nie dziala.
Posted 01 March 2009 - 20:51
Witam =). Mam numer w Orange. Aktywowalem usluge ukrywania numeru za pomoca *500.
Czytalem w wielu forach ze wystarczy taki kod jak #31#numer tel i numer sie ukrywa. Sprobowalem i zawsze komunikat "polaczenie nieudane"
Niewiem jak jest w Orange, ale w Erze pojawia się komunikat "Połączenie nieudane" gdy nie jest u operatora włączone ukrywanie numeru. Lepiej zadzwoń do biura obsługi klienta i zleć tam im włączenie ukrywania numeru, ale najlepiej takie manualne, że sam decydujesz kiedy chcesz mieć ukryty numer, a nie takie całkowite.
Posted 01 March 2009 - 21:02
Posted 01 March 2009 - 21:10
nie u mnie zero reakcji. juz jest wylaczony i tak.
Tak było u mnie, gdy nie miałem włączonej tej usługi u operatora. Zaloguj się na Orange On-line
i sprawdź, czy na pewno masz włączoną usługę „Blokada prezentacji numeru”.
Ja nie mam aktywowanej usługi ukrywanie numery, bo do wszystkich jak się dzwoni z tą usługą to masz numer zastrzeżony
Na Orange On-line można sobie wybrać sposób działania blokady, ja mam wybrane „Tymczasowa
prezentacja zastrzeżona” i numer jest ukrywany tylko wtedy, gdy włączę ukrywanie w iPhonie.
Kod przed numerem też działa.
Posted 01 March 2009 - 21:25
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users