Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jeśli nie MacBook to co zamiast ...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 01 marca 2009 - 12:14

Co byście wybrali zamiast maczka ja myślałem nad DELL Latitude E6500 DELL Precision M2400 Sony Vaio VGN-FW21M ale uparcie pozostałem przy macbook alu i mam nadzieje ze dobrze zrobilem

#2 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 12:31

[...]ale uparcie pozostałem przy macbook alu i mam nadzieje ze dobrze zrobilem

Jedyna słuszna droga :P

Zresztą takie pytania na forum MyApple to raczej z góry dana odpowiedź.

#3 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 01 marca 2009 - 12:34

Wiem ze ludzie z myapple beda stali murem za macbook'iem i cala reszta ale licze na szczere i obiektywne wypowiedzi na temat co jesli nie apple

#4 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 12:35

Zresztą takie pytania na forum MyApple to raczej z góry dana odpowiedź.

A niby czemu? :) To zalezy do czego jest Ci potrzebny komputer.Ja bym jeszcze myslal nad Dell XPS-b.dobry komputer.Jednak jak dla mnie,Mac Os jest juz na pierwszym miejscu i do niczego nie jest mi Windows potrzebny,wiec zostalbym przy Apple.

#5 nevoX

nevoX
  • 855 postów
  • SkądTorun, Poland

Napisano 01 marca 2009 - 12:52

Po pierwsze: postaw sobie pytanie jakiej wielkości notebook'a potrzebujesz (matryca). Podane przez Ciebie modele mają zupełnie inne wielkości matrycy: Macbook ALU - 13.3" DELL Precision M2400 - 14.1" DELL Latitude E6500 - 15.4" Sony Vaio VGN-FW21M - 16.4" Jeśli potrzebujesz laptopa, którego będziesz chciał gdzieś zabrać, pracować wygodnie to logiczne, że weźmiesz mniejszego. Jeśli natomiast ma to być bardziej sprzęt stacjonarny, ew. do "zadań specjalnych" gdzie potrzebny jest większy ekran wbudowany to wybierzesz większego. Naprawdę bez sensu jest męczyć się z 16-17" w podróży.

#6 brumek

brumek
  • 82 postów

Napisano 01 marca 2009 - 13:47

Wiem ze ludzie z myapple beda stali murem za macbook'iem i cala reszta ale licze na szczere i obiektywne wypowiedzi na temat co jesli nie apple

To ja Cię nie rozczaruję, bo jak najbardziej uważam, że dobrze zrobiłeś. Delle to dobre komputery, ale mają jedną zasadniczą wadę - Winde zamiast OS Xa ;)

#7 mekintosz

mekintosz
  • 964 postów

Napisano 01 marca 2009 - 13:53

A niekoniecznie Winde zamiast OSX'a :) Poza tym piszecie ze na takim forum to mu wiekszosc tylko o Macbookach bedzie pisala... A zapominacie o czym by Lack pisał... :)

#8 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 01 marca 2009 - 13:57

jak nie macbook to wybrał bym dell xps 1530 np lub wyższe modele xps może coś z sony vaio macbook mam już ponad 20 miesięcy i nie zamieniłbym go na te kompy podałem je tylko bo chciałeś

#9 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 01 marca 2009 - 14:26

No mi tez nie bardzo lezy jakis krowiasty notebook wole cos mniejszego i bardziej mobilnego ale zarazem mocnego zamowilem macbooka czekam na dostawe mam nadzieje ze bedzie sie spisywal bardzo dobrze i problemow z OS X nie bedzie bo jednak 9 lat na windzie sie pracowalo z malymi przerwami na linuxa :D

#10 brumek

brumek
  • 82 postów

Napisano 01 marca 2009 - 21:23

Nawet nie zauważysz, kiedy się przestawisz i nie będziesz w stanie sobie przypomnieć, jak w ogóle byłeś w stanie pracować kiedyś na czymś innym ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych