Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[19.09.2006] WCK - bądźmy widoczni !!!!

• Zamknięty Temat jest zamknięty
57 odpowiedzi w tym temacie

#26 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 18 września 2006 - 21:48

Nie pamiętam, pejota trzeba by zapytać, chyba że pytasz o tę od nicków ... to nie wiem.

#27 db

db
  • 771 postów

Napisano 18 września 2006 - 22:03

Font w logotypie jest płatny i za free go nie uświadczysz :)

#28 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 18 września 2006 - 22:09

No, chodzi o tą od nicków, w pakiecie Adobe jest?

#29 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 19 września 2006 - 06:08

OK, wyjeżdżam :) Ciekawe czy trafię (GPS został w domu :( )

#30 Balbiś

Balbiś
  • 243 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2006 - 19:57

Byłem zobaczyłem. Najbardziej mimo wszystko podobał mi się ostatni "wykład" MacMuzyka który poprowadził Gorden Keppel. Pomijając fakt że muzyka mnie najbardziej interesowała to moim zdaniem człowiek nawiązał niezły kontakt z publicznością i jego prezentacja była naprawdę dobra. Jedyny mius imprezy był taki że nie wylosowali mnie ;/ :)

#31 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2006 - 20:41

Trochę się rozczarowałem. W porównaniu z zeszłoroczną imprezą niewiele nowego, generalnie tylko prezentacja nowego sprzętu. Nawet ten wykład muzyczny był kalką z zeszłorocznego występu Grahama Coopera. Zresztą na tym samym Garagebandowym kawałku :-) Ale jak kto był pierwszy raz to mogło się podobać... Za to piwo gratis :-)

#32 Mamut

Mamut
  • 295 postów
  • SkądSkatowni

Napisano 19 września 2006 - 22:24

ah oh bylem pierwszy raz przez co jak mniemam bardzo mi sie podobalo szczegolnie darmowe jadlo i napoj zloty :D no i nawet nie te warsztaty same w sobie (aczkolwiek ciekawe) ale poznanie wielu uzytkownikow z forum i tu pozdrowienia dla wszyyyyyyyyystkich :) ps kto mi obiecywal camera image :?:

#33 Samp

Samp
  • 228 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2006 - 22:31

Ja byłem pierwszy raz, troszkę rozczarowany. Prezentacje na dość elementarnym poziomie, część audio trochę się dłużyła (przecież wiadomo, że prezntowanych pluginów jest bez liku, jak ktoś się na jakiś zdecyduje - to go zgłębi). Zabrakło mi też informacji o publikacji stworzonych prac, zwłaszcza wideo (np. kompresja dla QT, iPoda). Niewiele dla mnie odkrywczego. Nie podobało mi się też powielanie tych samych informacji (hardware) w różnych prezentacjach - jakby nawzajem nie widzieli, co już zostało powiedziane. Trzeba przyznać jednak, że organizacja na bardzo wysokim poziomie, jakość Keynote'ów profesjonalna, a prezentujący (Apple) perfekcyjnie przygotowani. Miło było ich oglądać i słuchać. PS. brawa dla tego, kto wysłał Panu Millerowi Bluetoothem komunikat "hi hi hi" ;)

#34 Krzysiek

Krzysiek
  • 4 184 postów

Napisano 19 września 2006 - 22:35

Ja byłem pierwszy raz, troszkę rozczarowany.
Prezentacje na dość elementarnym poziomie, część audio trochę się dłużyła (przecież wiadomo, że prezntowanych pluginów jest bez liku, jak ktoś się na jakiś zdecyduje - to go zgłębi). Zabrakło mi też informacji o publikacji stworzonych prac, zwłaszcza wideo (np. kompresja dla QT, iPoda).
Niewiele dla mnie odkrywczego.
Nie podobało mi się też powielanie tych samych informacji (hardware) w różnych prezentacjach - jakby nawzajem nie widzieli, co już zostało powiedziane.
Trzeba przyznać jednak, że organizacja na bardzo wysokim poziomie, jakość Keynote'ów profesjonalna, a prezentujący (Apple) perfekcyjnie przygotowani. Miło było ich oglądać i słuchać.

PS. brawa dla tego, kto wysłał Panu Millerowi Bluetoothem komunikat "hi hi hi" ;)

to dopiero drugi raz jest organizowane. trzeba by zredagowac jakiegos maila do sadu co by mogli poprawic, do dodac nowego, co wywalic.

#35 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 września 2006 - 23:07

Trzeba było napisać w ankiecie... ;-) Ja napisałem: więcej grafiki 3D :-)

#36 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 września 2006 - 00:06

Nawet ten wykład muzyczny był kalką z zeszłorocznego występu Grahama Coopera. Zresztą na tym samym Garagebandowym kawałku :-)

Tutaj sie nie do końca z Tobą zgodzę gdyż w zeszłym roku było znaczniej mniej jeżeli chodzi o Logica pozatym Graham i Cooper nie mieli zbyt wielkiego pojęcia o Logicu - jedynie jakieś podstawy, a w tym roku jednak bardziej zagłębiliśmy się w ten soft.

#37 Samp

Samp
  • 228 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2006 - 00:08

Niestety coraz mniej mi się podobało już po wypełnieniu ankiety ;)

#38 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2006 - 07:35

to dopiero drugi raz jest organizowane.

Hę??? Dał bym głowę, że to były piąte warsztaty ;-)

trzeba by zredagowac jakiegos maila do sadu co by mogli poprawic, do dodac nowego, co wywalic.

Otóż to. Chwalić lub ganić - wszystko jedno, byle było widać odzew w środowisku. To znakomicie pomaga wyciągnąć kasę na następne edycje.

#39 Psychopulse

Psychopulse
  • 788 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 20 września 2006 - 08:27

Fajnie bylo, troche zabawnie momentami, bardzo smaczne jabluszka przy wejsciu - zjadlem chyba z 4 ;) Na Logicu juz nie zostalem ale chyba bylo dobrze, bo moi koledzy zdecydowali sie na zakup MacPro i Logic'a do studia nagran.

#40 pejot

pejot
  • 312 postów

Napisano 20 września 2006 - 09:04

byłem i trochę się wynudziłem. ile razy można powtarzać parametry nowych maków? wpadki Kevina zabawne :) Trzeba sobie zdać sprawę, że niejeden z nas spalił by się ze wstydu przy takiej akcji, a gość zachował się bardzo dobrze. Widziałem ekipę MyApple stojącą przed wejściem. Podszedłem nawet, ale nikt nie zwrócił na mnie uwagi :) Przywitałem się z Heidim, ale on chyba o tym nie wie :D

#41 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 września 2006 - 09:34

To trzeba było się przedstawić! Dostałbyś nawet identyfikator... :D A mnie zabrakło podstaw - prezentacji ogólnej OSXa - możliwości, cech, funkcji... powinni pokazać Expose, Spotlight, Dashboard - w końcu na WCK było wielu pecetowców...

#42 pejot

pejot
  • 312 postów

Napisano 20 września 2006 - 09:51

powinni pokazać Expose...

no bez przesaaaaaady :)

#43 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 20 września 2006 - 10:00

wiesz, chodzi mi ogólnie o system w akcji... nie samym softem żyje człowiek... ;)

#44 Jeremy

Jeremy
  • 378 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2006 - 10:02

Ja byłem krótko (praca wezwała), ale skorzystałem na dokładnych oględzinach tego blueconnectu, puknąłem w klawiaturkę midi, wypiłem kawę i pożarłem im z pięć jabłek... Szkoda, że nie było jakiegoś dostępnego wifi, bo bym pewnie został dłużej. Chyba powinien być na takiej imprezie? Tak czy siak miło wspominam.

#45 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 września 2006 - 10:57

w końcu na WCK było wielu pecetowców...

Z tego sprytnego testu przeprowadzonego już któryś raz przez Pana Bebaka winika że w Polsce jest 60% macuserów - więc tych piecetowców nie było wcale tak dużo ;)

#46 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 20 września 2006 - 11:34

Ja byłem pierwszy raz ale na pewno nie ostatni. Dobrze, że takie warsztaty są organizowane. Duży plus dla SAD. Pozdrowienia dla wszystkich, których wczoraj poznałem :)

#47 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2006 - 11:35

Przywitałem się z Heidim, ale on chyba o tym nie wie :D

O matko, przepraszam. Musiałeś trafić na jakąś gorącą wymianę opinii :-D

#48 iMark

iMark
  • 1 249 postów
  • SkądGlobalna wioska

Napisano 20 września 2006 - 11:37

Heidi - też mi przemknąłeś kilka razy przed oczami, ale nie podchidziłem bo nie wiedziałem jaki był Twój "poziom agresji" na tamten dzień ;)

#49 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 20 września 2006 - 11:37

Aha, kto ma fotki to wrzucajcie na flickr i dodajcie do grupy http://www.flickr.co...oups/myapplepl/

#50 Andrzej

Andrzej
  • 1 975 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 września 2006 - 11:55

Po południu dorzucę ile się da :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych