Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Dziwna sprawa POMOCY !!! iPod Touch 1G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 justine1210

justine1210
  • 2 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 13:35

Jakiś czas temu po przesłuchaniu kilkunastu utworów ipod wyłączał się -> muzyka przestawała grać, pokazywało się menu główne. Z czasem zaczęło dziać się to co raz częściej, teraz nie da się nawet odsłuchać jednego utworu, po kilku sekundach przestaje działać, wyświetla się menu... Bateria jest przy tym naładowana oczywiście... Co robić ?? Proszę o pomoc!!!!!!!!!!!!! :confused: :confused: :( :( :(

#2 MOLLAKA

MOLLAKA
  • 260 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 13:48

Nie chcę Cię dobijać, ale jedyne co mi przychodzi do głowy to fizyczne uszkodzenie dysku twardego w iPodzie, a na to jedyną radą jest odesłanie iPoda na gwarancji. Oczywiście możesz spróbować zrobić restore, ale wątpię, żeby taki błąd wystąpił w FW.

#3 justine1210

justine1210
  • 2 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 14:05

Fizyczne uszkodzenie?? Nigdy nigdzie nie spadł itp, od nowości był trzymany w dobrym case'ie... Nie posiadam gwarancji... :(:( Czy serwis jest tylko w Warszawie??? Jeśli rzeczywiście jest to uszkodzenie fizyczne to koszt naprawy pewnie będzie niemały....... PORAŻKA ! :(

#4 Shalatar PL

Shalatar PL
  • 67 postów
  • SkądOśw

Napisano 27 lutego 2009 - 14:35

Touch nie ma HDD tylko pamięć Flash. Żaden upadek jej nie zaszkodzi (no chyba żeby zmiażdzyło Ipoda). Próbowałeś restore? Masz nowy soft (2.xx)? A inne aplikacje działają? Spróbuj wgrać jakiś podcast lub film. Jeżeli będą działać to znaczy że problemem jest software.

#5 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 lutego 2009 - 18:33

A moze zaczniemy od pytania czy jest to iPod z Jailbreakiem

#6 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lutego 2009 - 20:56

1. z pamięcią flash raczej nic nie jest, bo wyświetla się menu. 2. podłącz go w dfu do komputera i zrób restore. 3. możesz też zresetować iPoda (home + power przytrzymaj aż się wyłączy, a potem go włącz przytrzymując power) - wydaje mi się, że raczej ta opcja nie pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych