Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

brak łacznosci z winSCP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 22:50

witam zrobilem krok po kroku JB, OpenSSH w iPhone,WiiFi włączone i nic Ip nie moze sie połaczyć z winSCP.

#2 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 26 lutego 2009 - 23:54

Najpierw sprawdź czy w ogóle działa serwer SSH. Zainstaluj terminal (Cydia), wejdź i wpisz: "ssh root@localhost" i wpisz hasło alpine. Możesz się długo logować, bo generowana jest za pierwszym razem para kluczy szyfrujących. Jeżeli się połączysz zmień hasło na sobie znane (passwd). Sprawdź, czy iphone ma prawidłowo przydzielony IP, czy jest łączność po wifi (safari ładuje www). Użyj putty do zalogowania się do serwera na iphonie z kompa. Jak to nie zadziała to i WinSCP nie zadziała. WinSCP ustaw w tryb SFTP (File protocol = SFTP). Przy pierwszym połączeniu należy zaakceptować nowy dla SCP klucz sesji.

#3 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 00:01

przy robieniu Config Open SSH pokazuje sie unknow HTTP error - 2096 przegladarka safari działa elegancko dziś podłaczylem w domu AP i smiga jak zloto

#4 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 00:20

Co rozumiesz przez "robienie Config Open SSH"?

#5 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 00:29

wchodze w Cydie/ HOME / Open ssh Acess .. / daje Install / potem Confirm i powinienem sie logowac a on pokazuje mi bład

#6 japek

japek
  • 779 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 00:31

Sprawdz w manage w Cydi czy napewno masz zainstalowane OpenSSH

#7 Piotrex

Piotrex
  • 877 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 00:50

>ChangHemp Prawdopodobnie leży ten serwer repozytorium który hostuje OpenSSH i dlatego ten błąd HTTP. Skoro masz przycisk "install" a nie "Modify" przy OpenSSH to znaczy że nie masz zainstalowanego OpenSSH. Spróbuj go zainstalować za parę minut / godzin. Żadnego błędu HTTP nie powinno być.

#8 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 09:28

w manage nie ma OpenSHH jest doom którego zainstlowalem sciagajac go za free z neta jest Cydia Instaler Cydia Community Source I Spazio ModMyi.com Saurik's Source, Ste's Source, ZodTTD , Big Bos's Source, Iphone Firmware

---- Dodano 27-02-2009 o godzinie 14:41 ----
zainstalowalem Open SHH kozystajac z internetu przez blueconect, strony mi działają a widac wii fii jeszcze nie do konca jest dobrze skonfifurowane z moja siecią domową jak to wszystko prawidlowo powinno byc ?

#9 himan

himan
  • 149 postów

Napisano 27 lutego 2009 - 17:20

Chciałbym sie przylaczyc do wątku, poniewaz kiedys bezproblemu laczylem sie z WinSCP, natomiast ostatnio chcę sie podlaczyc, aby zgrac mapkę do xGPS, i wpisujac dane IP oraz root i alpine, czekając na połączenie po chwili wyskakuje okno z informacją "Błąd sieci: Koniec czasu połączenia" > dlaczego tak się dzieje?

#10 kalboy92

kalboy92
  • 458 postów
  • SkądKalisz

Napisano 28 lutego 2009 - 08:34

Jeśli Open SSH nie będzie się chciał ściągnąć z Cydii, to zobacz na jakim pliku Ci sie zatrzymuje ściąganie... Wtedy ten plik spróbuj ściągnąć oddzielnie. Tj. szukaj w wyszikiwarce Cydii. Ja tak mialem...

#11 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 17:08

połaczylem się wkoncu z WinSCP, teraz moim problemem jest to, aby pobrać jakas aplikacje z Cydii musze odpalic blueconnect bo przez wii fii mi sie nie sciagaja wyswietla się bład unknow HTTP error - 2096 a przegladarka safarii normalnie otwiera strony.

#12 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 28 lutego 2009 - 17:53

Zrob to: 1. Wejdz do opcji WiFi 2. Kliknij ta strzalke obok polaczenia 3. Wcisnij, odnow dierzawe czy jakos tak 4. Proxy powinno byc wylaczone Teraz musi dzialac ;] pozdro

#13 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 20:06

fajnie by było ale niestety nie działa. moze ma to zwiazek z tym ze mam siec zablokowaną. Posiadam Ap wi Fi wiec wpisalem adres Wi Fi Iphona i net działa tylko w safari.

#14 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 28 lutego 2009 - 20:19

To dziwne, poszukaj moze w necie cos o tym, na pewno ktos juz mial taki problem ;P pozdro

#15 ChangHemp

ChangHemp
  • 18 postów

Napisano 28 lutego 2009 - 20:39

pozmienialem cos w AP i dziala ;))

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych