Iphone'a dostałem w prezencie byl kupowany w rumunskim orange wiec ma simlocka na wszystkie polskie sieci. Byl zapakowanu w pudelku calkowicie nowy. Upgradowalem go do wersji 2.2 a takze kilka razy probowalem z custom firmware z WinPwn 2.5 beta iphone dzialal mi tzn uslugi karty sim nie mialem cydie , instalatora sciagalem gry z itunes store muzyke z kompa itd majac wlozana polska karte orange.Niestety posiadam kod pin ktorego zadania nie da sie wylaczyc ale jus napisalem podanie do orange i najblizszym czasie to zrobia. Stanelo wiec na tym ze mialem wersje 2.0.2 z bootloaderem 02.28.00. wiec tym z ktorym dziala yellowsn0w , uzylem quickpwn'a i custom oprogramowania z winpwn 2.5 beta jak wczesniej mowilem telefon dzialal do tego pobralem i zainstalowalem yellowsn0w i wykonywalem takze reset network settings itd dalej nie moglem dzwonic ani nie pokazywalo sieci , ostatecznie sciagnalem 2.2 frimware i probujac je wgrac wyskakuje mi eror 1013 tzn robie restore z shiftem probowalem juz moze 30 raqzy i ciagle to samo a do tego winpwn przestal dzialac i jak chce stworzyc custom oprogramowanie to on szuka gotowego pliku na dysku ktorego juz nie ma bo go skasowalem zeby moc stworzyc nowe bez zawalania pulpitu. Nie mam pojecia co teraz zrobic probowalem wgrywac w obu trybach recovery i DFU ciagle ten sam error , w koncu to bym wolal chyba wrocic do tamtego stanu kiedy mi wszystko dzialalo mialem 2.0.2 firmware dobry bootloader do yellowsn0w tylko prawdopodobnie byl problem z tym pinem a tak utkwilem i ani 2.2 ani wrocic nie moge.Prosze pomozcie juz 3 dzien sie mecze.Jesli nie to chociaz poleccie kogos kto to moze zrobic tak zebym nie stracil telefonu i po rozsadnej cenie w Warszawie.
Acha nie pamietam jaki mial firmware podstawowy bo nie sprawdzalem.

Jailbreak iPhone 3g + kilka innych problemów
Rozpoczęty przez
Karol18
, 24 lut 2009 22:23
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 24 lutego 2009 - 22:23
Napisano 25 lutego 2009 - 13:35
blad 1013 oznacza ze nie mozesz odtowrzyc oprogramowania z niszszym baseband-em. Jedynie co pomoze to wgranie 2.2.1 ale wtedy simlocka bedziesz miec i bedziesz musial kupic nakladke na sim.
Napisano 25 lutego 2009 - 13:57
Spróbuj tak:
DFU -> restore 2.2 przez itunes -> jak wyskoczy 1013 naciśnij ok i włącz telefon, jak właczysz będziesz miał tryb recovery (kabel usb pokazany na ekranie), włacz teraz QuickPWN (oczywiście cały czas iphone podłaczony przez USB), wyskoczy okienko QuickPWN z informacją co trzeba zrobić (przytrzymać przez kilka sekund to i to), jak już zrobisz naciśnij OK -> prawdopodobnie włączy się telefon normalnie, aktywujesz przez iTunes, po czym wgrywasz JB przez QuickPWN...
Napisano 25 lutego 2009 - 15:54
No teraz juz dziala i mam version 2.2 ale modem firmware 02.30.03 ? Czyli o ile kojarze to z 2.2.1 tak ? Da sie cos jeszcze z tym zrobic ?
Napisano 25 lutego 2009 - 15:56
Nie, już nic nie zdziałasz.
Napisano 25 lutego 2009 - 16:11
zakladajac ze to dziala poprawnie [url=http://www.allegro.pl/item564562897_super_karta_iphone_3g_turbo_x_sim_unlock_2009_ss.html]SUPER KARTA IPHONE 3G TURBO X-SIM UNLOCK 2009, SS! (564562897) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
To czy bede mogl miec rownoczesnie zainstalowana cydie ? I pobierac z niej programy i instalowac ? I czy te karty nie maja jakis minusow jak szybsze schodzenie baterii itp ?
To czy bede mogl miec rownoczesnie zainstalowana cydie ? I pobierac z niej programy i instalowac ? I czy te karty nie maja jakis minusow jak szybsze schodzenie baterii itp ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych