Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

System a oprogramowanie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 lutego 2009 - 15:42

Witam nosze sie z zakupem MacBooka wybrałem juz wersje wszystko cacy. Wiem ze do sprzetu dołaczony jest system orginalny spoko. Teraz moje pytanie czy znajde jakie kolwiek programy pirackie na to cudo czy wszystko trzeba posiadac w oryginale. Nie oszukujmy sie zyjemy w kraju biedy i rozpaczy i zwyklego studenta nie do konca stac na pełen full wypas:D. Takze jesli mozna to prosil bym o przyblizenie mi tego tematu zwiazanego z oprogramowaniem.

#2 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 24 lutego 2009 - 15:58

Witam nosze sie z zakupem MacBooka wybrałem juz wersje wszystko cacy. Wiem ze do sprzetu dołaczony jest system orginalny spoko. Teraz moje pytanie czy znajde jakie kolwiek programy pirackie na to cudo czy wszystko trzeba posiadac w oryginale. Nie oszukujmy sie zyjemy w kraju biedy i rozpaczy i zwyklego studenta nie do konca stac na pełen full wypas:D. Takze jesli mozna to prosil bym o przyblizenie mi tego tematu zwiazanego z oprogramowaniem.

Powiem tak: w dzisiejszej dobie Pana Google niemożliwe nie istnieje ;)
Po 2 piractwo jest nie tolerowane na forum MyApple.

#3 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 16:06

pewnie zaraz będzie w śmietniku ten temat... Odpowiedź miśkagrubego jest już i tak wyczerpana :)

#4 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 lutego 2009 - 16:08

Sory za temat a czy mogł by ktos mi chciarz napisac co znajde w tym systemie zaraz po instalacji

#5 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 16:11

...Teraz moje pytanie czy znajde jakie kolwiek programy pirackie na to cudo czy wszystko trzeba posiadac w oryginale.

Wszystko musisz posiadać w oryginale. Ale jest cała masa darmowych programów. Informacje o tym znajdziesz tu na forum.

Nie oszukujmy sie zyjemy w kraju biedy i rozpaczy i zwyklego studenta nie do konca stac na pełen full wypas....

Nie oszukujmy się - z takim podejściem kolego po prostu jest się złodziejem. Nie musisz kraść i nie musisz mieć od razu full wypasu.

Jeśli chcesz być dalej użytkownikiem forum myapple.pl, proponuję przeczytać Regulamin Forum przed umieszczeniem kolejnego wpisu.

#6 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 24 lutego 2009 - 16:54

@GHOST_NS A dlaczego nie ukradniesz po prostu dla siebie tego MacBooka? Nie rozumiem różnicy. Kradzież to kradzież i obojętnie czy to bułka, samochód, program, czy laptop. Przecież żyjemy w kraju "biedy i rozpaczy" jak to napisałeś. No nie? Ukradnij sobie MacBooka, po ci będziesz kasę wydawać, a za zaoszczędzone pieniądze kup sobie piwo.(albo ukradnij jak wolisz) Ręce opadają.

#7 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 lutego 2009 - 17:08

Nie oszukujmy sie zyjemy w kraju biedy i rozpaczy i zwyklego studenta nie do konca stac na pełen full wypas.

My się nie oszukujemy, mamy tylko to, na co nas stać.

#8 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 lutego 2009 - 17:50

Ja was rozumiem ze piractwo jest be i wogole. Ale to było tylko luźne ptanie czy ja wam kazałem podawać mi linki do jakis programow nie. Wiec po co te wypowiedzi. Byłem tylko ciekaw czy w tym systemie znajde wszystko to co na windowsie albo linuksie. Moze napisze to tak wiele programow pisanych na windowsa ma swoje odpowiedniki na napisane pod linuksa czy tak samo jest z tym OS'em. Miło było by czasem znaleśc jakis programik w wersji free typu gimp lub inne cudenko działajace bez problemu na tym systemie. Nie orientuje sie w Leopardzie ani w innym tego typu systemie i chcialem zeby ktos mi przyblizyl go po trochu

#9 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 18:03

6,

to polecam :

Mac OS 10.5 Leopard - MyApple.pl

oraz ;

Mac Szkoła

#10 vietcargo

vietcargo
  • 35 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 18:06

Istnieje naprawdę dużo darmowych aplikacji, do samego komputera masz dołączony pakiet iLife, który w wielu przypadkach doskonale się sprawdza. Poza tym proponuję popracować nad interpunkcją, przyda Ci się na studiach ;-)

#11 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 18:10

Oraz :

Przydatne programy za darmo - MyApple.pl

#12 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 24 lutego 2009 - 18:11

są nawet stronki z dedykowanymi pod OSX programami freewere,wystarczy pogooglować:)

#13 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 24 lutego 2009 - 18:11

Byłem tylko ciekaw czy w tym systemie znajde wszystko to co na windowsie albo linuksie.

To miales na mysli pisząc:

[...]Teraz moje pytanie czy znajde jakie kolwiek programy pirackie na to cudo czy wszystko trzeba posiadac w oryginale.

Bo jeśli o to, to chyba sam nie rozumiesz tego co sam napisałeś

#14 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 lutego 2009 - 19:32

Cytat:
Byłem tylko ciekaw czy w tym systemie znajde wszystko to co na windowsie albo linuksie.

na mysli mialem wora exela cos do grafiki jakis program do odtwarzania filmow ktory obsluzy kazdy format itp.

Nie chce byc nie grzeczny ale to ty chyba zle to zrozumiales :)

#15 Remik

Remik
  • 758 postów
  • SkądDortmund/Germany

Napisano 24 lutego 2009 - 20:49

Niegrzeczny to już byleś pisząc tego posta tutaj. Cytuje Twoje wypowiedzi i pytam ironicznie a ty wciskasz jeszcze nam kit w żywe oczy. Ehh... Szkoda mi czasu na odpowiadanie ci więcej.

#16 Piterson

Piterson
  • 224 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 24 lutego 2009 - 20:58

Jak mnie nie stać na mercedesa to nim nie jeżdżę. Jest całe multum darmowych aplikacji dzięki którym ze swojej maszyny zrobisz full wypas. Open/Neo Office do biura. iLife (płatny ale dostaniesz pełną wersję z komputerem) do wszystkich możliwych mediów. I jesteś ustawiony jeżeli chodzi o pracę na komputerze.

#17 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 24 lutego 2009 - 21:10

Nasz nowy kolega już pewnie zorientował się jakie tu panują zwyczaje.

Witamy serdecznie.

I prośba - nie chłoszczemy martwego konia.

#18 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 24 lutego 2009 - 21:25

[...] nie chłoszczemy martwego konia.

Massive!! No, poległem ze śmiechu! :lol:

#19 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 postów
  • SkądGdańsk, PL