No naprawdę coraz lepszych rewelacji się od ciebie dowiaduję Polecam lekturę konstytucji, konkretnie rozdział 1, artykuł 9.
W pale się nie mieści - czy ty masz w ogóle pojęcie, co to jest prawo międzynarodowe?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 24 lutego 2009 - 17:22
No naprawdę coraz lepszych rewelacji się od ciebie dowiaduję Polecam lekturę konstytucji, konkretnie rozdział 1, artykuł 9.
Napisano 24 lutego 2009 - 17:29
Napisano 24 lutego 2009 - 17:30
A ja napiszę jeszcze raz tym razem dużymi literami, TONY NIE PYTA W SONDZIE CZY TO LEGALNE CZY NIE, PYTA "Czy jesteś za Hackintoshem na forum".
Czytajcie ze zrozumieniem sondy, przekomarzać się można bez końca.
Napisano 24 lutego 2009 - 17:34
Napisano 24 lutego 2009 - 17:38
Wiem do czego zmierzasz ale nie jesteś w stanie tego udowodnić tak samo jak druga strona twierdząc że to legalne.
Koniec, kropka.
Napisano 24 lutego 2009 - 17:42
Jest rozwiązanie - niech właściciele forum poproszą o opinię prawnika - bo jak na razie, dominuje tu mniemanologia.
Napisano 24 lutego 2009 - 17:46
I sądzisz, że jesteś właścicielem tego oprogramowania?Zanim się wyda wyrok, trzeba sie najpierw zastanowić.
W USA sąd nie uznał tego za kradzież, w UE też nie jest to tak traktowane.
Kupiłem oprogramowanie, więc sam wybieram na jakim komputerze to zainstaluje.
Nie ukradłem go, tylko KUPIŁEM...
Napisano 24 lutego 2009 - 17:48
Rozumiem, ze kolega zna sie na prawie krajowym i nawet europejskim .. wspaniale !! Prosze zatem o podanie zapisu, ktory stoi ponad prawem wynikajacym z licencji na inaczej z praw autorskich ...
Co za paranoja !! Nie sadzilem, ze ten portal bedzie tolerowal lamanie prawa ! Takie dyskusje sa calkowicie bezcelowe. Prawa tworcy oprogramowania musza byc respektowane o ile uzna sie, ze stoja w sprzecznosci z lokalnym prawodawswtem a to nie mialo nigdy miejsca w w Polsce. Zarowno jailbreak i hackintosh to jawne lamanie prawa czy sie to komukolwiek podoba czy nie a wspieranie tego przez umozliwianie wymiany informacji tez jest lamaniem prawa. Ignorantia iuris nocet !!!!!
Napisano 24 lutego 2009 - 18:06
Napisano 24 lutego 2009 - 18:06
Napisano 24 lutego 2009 - 18:08
Dlatego, że to jest NEWS, o tym można pisać i g**no z tego wynika, ot co. Ktoś nie mający pojęcia wykrzyczał w mediach to co mu na rękę jest, a media to podchwyciły.
Jeśli faktycznie szwaby mają taką lukę w prawie to ich problem. Tu jest Polska i prawo obowiązuje polskie, oprócz oczywiście sachiba, jego obowiązuje prawo europejskie
Umowy międzynarodowe ... ? rany, ludzie potrafią skomplikować proste sprawy do granic absudru. To samo Iro, rozumiem go, że tak gorąco broni bezprawia, sam ma taki komputer i chcąc być legalnym musiałby oddać kompa i zrezygnować z OS X. punkt widzenia zależy jak zwykle od punktu siedzenia, nie mniej prawo to prawo. Specem nie jestem, ale przekonany jestem o tym, że gdyby się władza za nich wzięła to dopiero zobaczyli by legalność hackintosha pewnie wtedy byłby rwetes, że niewinnych biją !!!
Napisano 24 lutego 2009 - 18:15
Pewien jesteś ?Zdaje sobie sprawe, że nie dotrzymując jednego punktu umowy, tracę wsparcie techniczne.
I tyle. Nic innego nie są w stanie zrobić ludziom za to.
Napisano 24 lutego 2009 - 19:00
Napisano 24 lutego 2009 - 19:07
Napisano 24 lutego 2009 - 19:14
Napisano 24 lutego 2009 - 19:19
Czy jeżeli wynik w sondzie będzie wskazywał większość na TAK, to ukaże się taki dział na MyApple?
Napisano 24 lutego 2009 - 19:23
Napisano 24 lutego 2009 - 19:31
Pewien jesteś ?
Dobra to spodziewaj się, że Ci coś ukradnę i to tak, żebyś o tym wiedział. I co mi zrobisz ?
Napisano 24 lutego 2009 - 19:38
No to powiedz mi wreszcie, co ukradłem!
Zapłaciłem za system na 5 komputerów, a mam go tylko na razie na 2.
Kupiłem w sumie od Apple 2 systemy i jeden komputer.
Napisano 24 lutego 2009 - 19:39
Napisano 24 lutego 2009 - 19:40
No widzisz, pudło. Z obserwacji pała.witos - zainteresuj sie znaczeniem pojecia totalitaryzm.
Napisano 24 lutego 2009 - 19:41
Śnisz nasi szanowni admini i założyciel i tak postawi na swojeCzy jeżeli wynik w sondzie będzie wskazywał większość na TAK, to ukaże się taki dział na MyApple?
Napisano 24 lutego 2009 - 19:46
ihow: LOL, jaki upgrade? wersja BOX to nie jest upgrade, zrozumiesz to kiedyś czy nie? bo widzę kilkakrotnie to już Tobie pisano.
Napisano 24 lutego 2009 - 19:48
To forum o jabłkach. Jestem na NIE.
Napisano 24 lutego 2009 - 19:51
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych