Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa głośnik i mokrofon

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 lisu67

lisu67
  • 2 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 00:07

Witam! Mam taki problem. Przestał działać mi mikrofon i głośnik podczas rozmowy i nie wiem dlaczego jak daje na głośnomówiący czy na słuchawki to wszystko jest ok ale z tym to nie wiem co się dzieje wszystko było ok. Jest to iPhone 2G z softem 2.2 i odblokowany. Proszę o jakieś porady

#2 sllava

sllava
  • 18 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 09:08

Mam pytanie czy istnieje mozliwosc zwiekszenia glosnosci dzwonkow bo moje wszystkie sa bardzo ciche... nawet te ktore sa standartowe...

#3 eR

eR
  • 971 postów
  • SkądEuropa

Napisano 23 lutego 2009 - 09:16

lisu67, podlacz sluchawki, odpal iPod'a, wlacz jakakolwiek piosenke i wyciagnij sluchawki... jesli iP zacznie grac swoim glosniczkiem, zanczy ze wszystko wrocilo do normy :)

Czasem trzeba kilkakrotnie wykonac ten manewr...

-----

sllava Ustawienia -> Dzwieki -> tam masz "suwak" jesli jest ustawiony na max'a to oznacza ze wiecej niz fabryka dala nie osiagniesz.

#4 odra27

odra27
  • 549 postów
  • SkądBerlin/Szczecin

Napisano 23 lutego 2009 - 09:39

Mam pytanie czy istnieje mozliwosc zwiekszenia glosnosci dzwonkow bo moje wszystkie sa bardzo ciche... nawet te ktore sa standartowe...

Jeśli sam robiłeś dzwonki, to możesz przy pomocy np. programu QuickTime Pro ustawić w nich inny parametr głośności. Z poziomu iTunes nie da się tego zrobić (przynajmniej u mnie niie działa). Istnieje mnóstwo różnych edytorów audio (płatnych i bezpłatnych) dzięki którym możesz to zrobić.

#5 ed00c

ed00c
  • 2 404 postów
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Napisano 23 lutego 2009 - 09:54

Mozesz tez przebic sobie folie na glosniczku, zawsze troche glosniej ;] pozdro

#6 iWaweL

iWaweL
  • 31 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 23 lutego 2009 - 15:23

Witam, mam ten sam problem, jednak nie wchodzi tutaj także głośnik, ponieważ ten mam zrąbany już długo. Słuchajcie, zaczęło się od tego, że słuchałem muzyki. Wyciągnąłem niechcący słuchawki, bo ktoś zadzwonił i w taki sposób straciłem dźwięk w głośniku wewnętrznym. Nie słysze sygnału ani osoby, która do mnie dzwoni. Próbowałem już włożyć i wyciągnąć słuchawki, jednak to nic nie dało. Zainstalowałem nowy soft, naprawiłem sprzęt przez Itunes i nadal lipa. Czy możecie mi jakoś pomóc, co mogło się stać. Dodam, że używam słuchawek marki Sennheiser, Iphone 2G bez simlocka, aktualny soft. Prosze Was o pomoc, bo nie wytrzymam już długo z taką sytuacją. Pozdrawiam PS. Dziś po zajęciach jade do Apple'a i zasięgne informacji. Jakbym dowiedział się czegoś ciekawego to umieszcze to na forum. PS>2> Użyłem także słuchawek, które dostałem w zestawie i także nic nie pomogło. Przedmuchałem wejście do słuchawek i także nic. Dziwną sprawą jest to, że gdy wepnę słuchawki do Iphona, nie leci muzyka, muszę ją włączyć sam, ale gdy wypne słuchawki a przed tym wyłącze muzyke, po wypięciu telefon sam zaczyna grać pierwszy utwór alfabetycznie. Pojawia się na górze ikona "play" i igdy włożę słuchawki ponownie, muzyka gra na słuchawkach. Gdy podgłośnie na ekranie pokazują mi się ikony dźwięku (regulacji głośności) z napisem na dole (słuchawki) POMOCYYYY

#7 sllava

sllava
  • 18 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 17:44

lisu67, podlacz sluchawki, odpal iPod'a, wlacz jakakolwiek piosenke i wyciagnij sluchawki... jesli iP zacznie grac swoim glosniczkiem, zanczy ze wszystko wrocilo do normy :)

Czasem trzeba kilkakrotnie wykonac ten manewr...

Probowalem kilkakrotnie - bez oczekiwanego efektu :) tzn. iphone przez sluchawki dziala bardzo dobrze tak ze na max nie da sie sluchac bo az uszy puchna :) i calkowicie wystarczy kiedy suwak jest ustawiony do polowy skali... ale kiedy odlaczam sluchawki to iPod sie automatycznie wylacza, a kiedy slucham go bez sluchawek to chociaz glosnik jest na max to i tak jest cicho... :(
-----

sllava Ustawienia -> Dzwieki -> tam masz "suwak" jesli jest ustawiony na max'a to oznacza ze wiecej niz fabryka dala nie osiagniesz.

Suwak jest ustawiony oczywiscie na maxa :)

Dziekuje za odpowiedz :)

#8 lisu67

lisu67
  • 2 postów

Napisano 23 lutego 2009 - 20:58

ok dzieki:) działa

#9 iWaweL

iWaweL
  • 31 postów
  • SkądKędzierzyn-Koźle

Napisano 23 lutego 2009 - 22:10

Witam, napiszę coś do swojego postu powyżej. Byłem w Apple Store i tam nie bardzo energiczny pan, poradził mi abym kupił sprężone powietrze i przeczyścił nim wejście słuchawek. Rzeczywiście pomogło. Kupiłem sprężone powetrze i przeczyściłem i po jednej próbie ze słuchawkami problem minął. Koszt takiego sprężonego powietrza to 14 - 30 złotych w Saturnie, do nabycia na dziale fotografia/ akcesoria. Polecam

#10 samonat

samonat
  • 6 postów

Napisano 01 maja 2009 - 01:59

Witam. Miałem podobny problem , z tym że nie działał tylko mikrofon (2G). Dodam ze po włożeniu słuchawek działał poprawnie , po ich wyjęciu nieodblokowywał sie mikrofon. Fachowiec w Apple Store powiedział mi że oni się nie zajmują naprawą i zaproponował mi wymianę telefonu za 200$ lub kupno nowego (3G) za 199$ plus 2 lata umowy w at&t. Nic tylko sie pochlastać ze szczescia.do tego gościu oznajmił mi że mam sie nie przejmowac bo dużo ludzi ma podobny problem.Poprostu fachowość na najwyższym poziomie. Ale do rzeczy , czytajac post powyżej postanowiłem przedmuchac gniazdo słuchawkowe, z braku spreżonego powietrza wziołem pompkę do samochodu założyłem końcówke taką jak do materaców i przedmuchałem. I DZIAŁA.

#11 grazyna

grazyna
  • 3 postów

Napisano 13 maja 2009 - 20:39

Problem mam taki sam jak opisany powyżej, Iphone 2G z zablokowanym głośnikiem i mikrofonem, nie działa zaden dzwięk... Przedmuchałam az miło, włakładałam i wyjmowałam słuchawki i niestety NADAL NIE DZIAŁA. Czy macie jakies inne pomysły?

#12 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 09 czerwca 2010 - 17:32

Miałem ten sam problem z iPhone 3GS

próbowałem wszystkiego z tej strony iPhone: nie s

Pomogło dopiero wyzerowanie ustawień i przesunięcie głośności w ustawienia->dźwięki

* resetowanie telefonu nic nie dało lecz myślę że jest to prędzej wina sterownika dźwięku niż brudnego gniazda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych