Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Prawomyślne mac'i

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 centurion

centurion
  • 46 posts

Posted 21 February 2009 - 10:28

Psystar wins a battle, legal war just getting started - The Unofficial Apple Weblog (TUAW)

Powyższy link opisuje koniec (?) zmagań firmy Psystar z Apple.

I zastanawia mnie jedno - dlaczego ta informacja jest wycinana z tego forum?
Wg. jest to bardzo ważne wydarzenie, które może nie zapoczątkować wojnę, ale np. doprowadzić do przejęcia Psystar.

A co z opinią przedstawicieli Hackintosha z Niemiec?

Niedługo okaże się, że pół Europy pracuje na Leopardzie i to wcale nie ma komputerach Apple'a.
Może zamiast unikać tematu i dyskusji warto zastanowić się nad nie tylko zagrożeniami, ale też nad zaletami takich działań?

#2 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 21 February 2009 - 10:43

witamy nowego kolegę na forum i polecamy forumową szukajkę

#3 centurion

centurion
  • 46 posts

Posted 21 February 2009 - 23:19

Dziękuję za słowa powitania.
Z forumowej szukajki korzystałem i nie znalazłem swojego posta - czyli "ciach, ciach" :D
Ale na prawdę "nie mam żalu do nikogo..":confused:

salve

#4 _igi

_igi
  • 3154 posts

Posted 22 February 2009 - 10:33

Szczerze, to powoli patrząc na jakość wykonania sprzętów apple, sam zaczynam o tym myśleć. To żenujące, żeby sprzęt za tyle kasy tak dziadział.

#5 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 22 February 2009 - 11:11

Psystar wins a battle, legal war just getting started - The Unofficial Apple Weblog (TUAW)

Powyższy link opisuje koniec (?) zmagań firmy Psystar z Apple.

I zastanawia mnie jedno - dlaczego ta informacja jest wycinana z tego forum?
Wg. jest to bardzo ważne wydarzenie, które może nie zapoczątkować wojnę, ale np. doprowadzić do przejęcia Psystar.

A co z opinią przedstawicieli Hackintosha z Niemiec?

Niedługo okaże się, że pół Europy pracuje na Leopardzie i to wcale nie ma komputerach Apple'a.
Może zamiast unikać tematu i dyskusji warto zastanowić się nad nie tylko zagrożeniami, ale też nad zaletami takich działań?

Witam na forum.
Nie wiem, kim jesteś.
Może nowym użytkownikiem, może kimś, kto zarejestrował się pod innym nickiem.

Prawdopodobnie, mamy podobne poglądy w sprawach OSX.
Ale jak wynika z nazwy forum, to jest My Apple.
Nie My OSX.
My HackIntosh.
Jestem tu ze względu na to, że od lat mam styczność z komputerami Apple i OSX.
Niejednokrotnie moje posty były kasowane, modyfikowane. Dostawałem też ostrzeżenia od moderatorów.
Wszystko to było robione po to, żeby wynieść ponad wszystko firmę, dzięki której wszyscy tu jesteśmy.
Pamiętaj, że dla wielu ludzi na tym forum Apple, to styl życia.
Nie oczekuj, że ich poglądy się zmienią z dnia na dzień.

#6 Darrarski

Darrarski
  • 469 posts
  • SkądWarszawa / Piastów

Posted 22 February 2009 - 12:16

Iro, to o czym piszesz, przypomina mi pewną historię. Kiedyś zapytałem się na pewnym forum zrzeszającym miłośników pewnej marki samochodów, o kwestię czysto techniczną, chodziło o jakąś drobną naprawę, na temat której nie mogłem znaleźć informacji. W odpowiedzi otrzymałem kilkanaście postów, zarzucających mi, że nie opisałem jak zaczęła się moja przygoda z tą marką, jak się w niej zakochałem, co skłoniło mnie, że właśnie takim samochodem jeżdżę... na moje pytanie nie otrzymałem odpowiedzi do dziś :D Można to rozumieć właśnie jako styl życia, kult marki, coś więcej niż tylko techniczne rozmowy... ja jednak tego nie rozumiem, ale jednocześnie nie mam zamiaru krytykować, bo po co.

Żeby nie było zupełnie off-topic, dodam że cała historia z PyStar przyniesie moim zdaniem nam, użytkownikom, więcej dobrego niż złego. Apple ostatnimi czasy głównie zarabia na nas pieniądze, co wydaje się być głównym celem, ważniejszym niż utrzymanie przy sobie stałych klientów. Może za jakiś czas się to zmieni.

#7 giku

giku
  • 250 posts

Posted 22 February 2009 - 20:00

Zgadzam sie z przedmowcami. Administracja tego forum jest paranoiczna przypomina mi to czasy PRLu albo jeszcze wczesniej to co dzialo sie za zachodnia granica :). sic poprostu, mam nadzieje ze ktos to kiedys wykopie, bo technicznie myapple jest swietne.

#8 ex3v

ex3v

• 1884 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 February 2009 - 20:08

Może jeszcze nie ma takiego newsa, bo.. nikt go nie napisał? Niech ktoś z kłócących i wypominających napisze newsa w odpowiednim dziale, jeżeli będzie dobry to zostanie dodany ;)

#9 giku

giku
  • 250 posts

Posted 22 February 2009 - 20:11

autor sugeruje ze byl i byl wyciety, zreszta nie pierwszy i nie ostatni wyciety post. A prawda jest taka, ze jezeli psystar by przegral, news bylby na glownej... Zupelnie brak zdroworozsadkowego myslenia, jezeli cos rzuca cien na firme boga, jest usuwane, z drugiej strony na glownej pojawiaja sie czesto wrecz infantylne, pochwalne newsy.

#10 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 22 February 2009 - 20:14

Jest mnóstwo wątków o psystarze.
Szukanie nie boli.
psystar - Google Search
Zamykam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users