Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[2.2.1] Problem z wysyłaniem e-maili z programu Mail - iPhone 3G

• Zamknięty Temat jest zamknięty
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Suchy3f

Suchy3f
  • 11 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 21:03

Mam skonfigurowane cztery konta poczty elektronicznej w programie Mail i wszystko byłoby ok, ale zadne z nich nie chce wysyłać maili. Odbierać moge pocztę z każdego konta, a wysyłać z zadnego. Przy próbie wysyłania pojawia się komunikat: "nieprawidłowy adres nadawcy".:-( Konta, które mam skonfigurowane to konta z Gazeta.pl, WP.PL i dwa konta o prywatnej domenie. Będę wdzięczny za pomoc.

#2 bsentkowski

bsentkowski
  • 140 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 21:36

Musisz sprawdzić ustawienia kont w Preferencjach. Zwłaszcza porty we/wy. Polskie konta typu Onet , WP itp. mają często nietypowe numery portów. Jeżeli Mail nie wykryje wszystkich ustawień w trakcie zakładania - daje komunikat, że nie może zsynchronizować się z sewerem. Utworzy nowe konto ale pojawia się informacja, że może nie być możliwe odbieranie lub wysyłanie poczty.
http://snipr.com/c8ak0-PRHDP0
http://snipr.com/c8bjk-UIX6HQ

#3 Suchy3f

Suchy3f
  • 11 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 21:48

Przy konfigurowaniu kont nie było żadnych problemów, dlatego dziwi mnie i nurtuje to że maile przychodzą, ale już wyjść nie chcą.

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 22:08

Musisz sprawdzić ustawienia kont w Preferencjach. Zwłaszcza porty we/wy. Polskie konta typu Onet , WP itp. mają często nietypowe numery portów.
]

Onet i WP? Nietypowe porty? Chyba nie wiesz o czym mowisz.... I Onet i WP uzywaja najbardziej typowych z typowych portow i na POPie i na SMTP.

Jesli nie mozesz wysylac, sprawdz ustawienia poczty wychodzacej (SMTP). Onet na pewno wymaga autoryzacji poczty wychodzacej ( WP nie wiem...). Czyli w ustawieniach SMTP musisz wpisac uzytkownika i haslo. Musisz kombinowac....

pzdrw
//T

#5 Suchy3f

Suchy3f
  • 11 postów

Napisano 19 lutego 2009 - 22:28

Wpisałem użytkownika i hasło w ustawieniach serwera smtp i teraz juz wszystko działa. Dzięki za pomoc

#6 krzyzak0

krzyzak0
  • 227 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2009 - 18:58

a ja mam pocztę na interia.pl i też mam ten problem, ktoś wie jak dokładnie skonfigurować Mail, żeby działało wysyłanie (ściągać ściąga), ale nie wysyła emaili z konta na INTERIA.PL

Pomocy...

---- Dodano 24-05-2009 o godzinie 21:23 ----
Dobra udalo sie jakos... Metoda prob i bledow... Ale dziala...

Mam za to pytanie czy da sie jakos zrobic, zeby np automatycznie co iles minut sprawdzal program poczte, lub np gdy tylko pokaze sie zasieg wifi.

Z gory dzieki za odpowiedz

#7 roback

roback
  • 109 postów
  • SkądPoznań

Napisano 17 listopada 2011 - 08:08

Witam, faktem jest, że pytanie było zadane kilka lat temu;) ale znam odpowiedź, trzeba w smtp wpisac nazwę konta i hasło. Koniec kropka.

#8 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 listopada 2011 - 08:50

Zgodnie z regulaminem forum nie odświeżamy wątków starszych niż 6 miesięcy.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych