Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[HELP] MacBook a Test Drive Unlimited ?

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 18 February 2009 - 18:10

Mam MacBook'a White 13.3". 2GHz Intel Core 2 Duo 2GB RAM Zainstalowałem przez Boot Camp Windows'a Viste x64 (64 bit). Mam pytanie czy uda mi się odpalić na nim Test Drive Unlimited ? Teoretycznie gra nie zadziała ale może jednak komuś się udało ? Nie zależy mi za bardzo na wysokich detalach ważne żeby gra działała :) Z góry dzięki za pomoc.

#2 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 18 February 2009 - 18:22

ogólnie TDU nie jest za bardzo wymagający. Kiedyś miałem PC, który nawet nie spełniał minimalnych wymagań i działało na średnich detalach :D Na MB grałem tylko w Heroes V, który ma podobne wymagania co TDU i również działało :) Także śmiało możesz spróbować :)\ Można zainstalować Viste 64 bitową ? Jak czytałem instrukcję BC to było napisane, że nie obsługuje 64 bit tylko 32...

#3 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts

Posted 18 February 2009 - 18:26

można 64 bitową zainstalować bez problemu. potem jest tylko problem ze sterownikami i właśnie próbuję coś z tym zrobić :) napisze jak skończę ale myślę, że powinno się udać bo Boot Camp 2.1 wspiera 64 bitową viste. dzięki za odpowiedź bo trochę*martwiłem się*prockiem bo mam 2GHz a jest napisane, że powinien mieć 2.4GHz. jutro podjadę i kupię 37zł to nawet jak nie zadziała to jakoś przeżyje :)

#4 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 18 February 2009 - 18:37

prockiem bym się nie przejmował, tj mówiłem ja miałem starego kompa co miał 1,67,( coś koło tego ) C2D i chodziło na średnich. Bardziej bym się martwił o karte graficzną. Jaką masz ? GMA X3100 ? P.S TDU moim zdaniem jest najbardziej realną grą samochodową na rynku, mimo że jest już dosyć stara. Do tej gry kupiłem kierownicę Logitecha G25 i nie żałuję do dziś :) Nie mogę sie doczekać TDU 2..

#5 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts

Posted 18 February 2009 - 18:48

mam kurcze kartę Intel GMA 950. Wiesz może czy da się ją wymienić ? Bo jak tak to zaraz lecę do sklepu ^^ ja dla TDU prawie kupiłem XBoxa :D a co do TDU 2 to niedawno czytałem, że wstrzymali pracę.

#6 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 18 February 2009 - 21:00

mam kurcze kartę Intel GMA 950. Wiesz może czy da się ją wymienić ? Bo jak tak to zaraz lecę do sklepu ^^
ja dla TDU prawie kupiłem XBoxa :D a co do TDU 2 to niedawno czytałem, że wstrzymali pracę.

niestety tego nie wiem...

o TDU2 wiele ludzi mówi, a nie ma o tym pojęcia... to jest tak jakbym ja teraz napisał: jutro pewnie M$ kupi Apple... :lol:

#7 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts

Posted 18 February 2009 - 21:56

ja to chyba wyczytałem na gry-online.pl ale nie jestem pewien

#8 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 18 February 2009 - 22:19

mam kurcze kartę Intel GMA 950. Wiesz może czy da się ją wymienić ? Bo jak tak to zaraz lecę do sklepu ^^
ja dla TDU prawie kupiłem XBoxa :D a co do TDU 2 to niedawno czytałem, że wstrzymali pracę.

nie da się wymienić

zainstaluj 32 bitowy system to sobie pograsz :)

#9 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts

Posted 18 February 2009 - 22:23

jutro zamawiam XP bo nie chce mi się pie*rzyć z tymi sterownikami :D no i sobie pogram ^^ dzięki za pomoc, chociaż chętnie bym zmienił kartę graficzną :/

#10 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts

Posted 22 February 2009 - 20:50

no i niestety TDU nie chodzi, za słaba karta graficzna. pozostaje zdradzić Sony i obok PlayStation 3 zagości X-Kloc

#11 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 22 February 2009 - 20:57

a po co Tobie 2 konsola ? Przecież na PS i X są gry identyczne :D

#12 iMac(iek)

iMac(iek)
  • 46 posts

Posted 23 February 2009 - 16:31

no ale na ps3 nie ma TDU :D

#13 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 23 February 2009 - 19:42

są tylko musisz kupić gre na PS2 i włożyć ją do ps3 :) ale z tego co wiem to zależy od modelu PS3 - niektotre wersje odpalaja gry z ps2, a inne nie...

#14 matdys

matdys
  • 1253 posts
  • SkądRzeszów, PL

Posted 24 February 2009 - 20:17

P.S TDU moim zdaniem jest najbardziej realną grą samochodową na rynku, mimo że jest już dosyć stara.

Ja się w tej chwili nie czepiam, ale co rozumiesz przez to, że gra jest "realna"? :)

#15 bar-trek

bar-trek
  • 6159 posts

Posted 24 February 2009 - 20:24

hmmm mały błąd :P realistyczna :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users