Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

BeejiveIM i GG poprzez jabber

• Please log in to reply
96 replies to this topic

#76 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 07 July 2009 - 11:11

tutek nazgula bardzo pomocny, z tym, że u mnie zadziałał transport dopiero na jabber.aster.pl..

aha, jedna uwaga: na stronie chomika musimy zaimportować listę txt a nie xml

A skąd wziąć listę w formacie txt skoro program GG pod Windowsem exportuje tylko w formacie xml?

---- Dodano 07-07-2009 o godzinie 12:26 ----
Cofam pytanie, zainstalowałem stare GG, tam export odbywa się w formacie txt.

#77 kozzie

kozzie
  • 156 posts

Posted 07 July 2009 - 11:29

a możecie sprawdzić czy da się ustawić priorytet jabbera na minusie?

#78 stivii

stivii
  • 144 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 July 2009 - 12:40

kurde myslalem ze to wiecej roboty. na jabbim.cz zajelo mi to 15 min z transportem i strona chomika.. czad.

#79 robertgrzelewski

robertgrzelewski
  • 266 posts
  • SkądWrocław

Posted 12 July 2009 - 13:14

a gdzie w tym programie jest funkcja zeby zarejestrowac nowe konto bo nie moge znalezc. Probowalem na jabber,aster.pl ale wywala mi blad LICENSE.KEY.ERROR.INVALID

#80 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 12 July 2009 - 13:22

U Ciebie pojawia się komunikat, że masz pirata więc konta nie założysz.

#81 minh

minh
  • 2 posts

Posted 27 August 2009 - 12:03

A mi żaden serwer nie działa. Wszystkie kontakty offline.

#82 locsi

locsi
  • 374 posts

Posted 27 August 2009 - 12:20

A mi żaden serwer nie działa. Wszystkie kontakty offline.

przejdz na jabbim.pl

#83 duchian

duchian
  • 1224 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 August 2009 - 10:45

a ja mam pytanie związane z złączaniem kontaktów gg z kontaktami telefonicznymi: jak zapisać takie złączenie na stałe? Wybieram kontakt gg, dodaje do niego kontakt z iphona, wtedy kontakt ma już zdjęcie i jest ok. Zamykam beejive, wchodze ponownie i kontakt gg już nie jest złączony z żadnym z iphona. edit: chyba w końcu zaczęło zapamiętywać. Za to wyczytałem na stronie beejive, że można też zmieniać ikony kontaktów bez synchronizacji z kontaktami iphona przez kliknięcie w górnym lewym rogu kontaktu ich obrazka. problem w tym, że mogę tak klikać do us**nej śmierci i ikonka tylko mrugnie i nic się nie dzieje..

#84 marekgro

marekgro
  • 102 posts
  • SkądKraków, PL

Posted 16 October 2009 - 08:21

IP 3G OS 3.0 JB, wszystkie czynności wykonane wg tutorialu nazgul06'a, aplikacja ZAKUPIONA w AppStore, wszystko legalnie, problem, następujący:

Wszystkie dane wprowadzone poprawnie, nawet na sekundę łączy się z serwerem po czym wyskakuje takie oto okienko:
Posted Image
Co może być przyczyną tego problemu?
(Okienko powiadomienia o errorze ma normalny kolor, po prostu zrobiłem screena za szybko, w trakcie pojawiania się komunikatu)

miałem dokładnie ten sam problem, ale udało się go rozwiązać. myślałem, że problem dotyczy tylko mnie - ale szukając po necie, znalazłem sporo takich przypadków.

dwa czynnki powodują problem:

1. Problem z SSL Legacy i ejabberd. krótko; jeśli nie da się na serwerze jabberowym skorzystać z TLS, olewamy serwer (problem dotyczy tylko serwerów na ejabberd, nei ma tam rekordu SRV dla SSL Legacy). TLS działa pięknie.

2. problem z transportem - najczęstszy problem. Beejive będzie sypać błędem, jeśli korzystami z PSI przy tworzeniu konta jabberowego z transportem. Workaround: dodajemy w PSI do listy kontaktów transport gg (wcześniej oczywiście tworzymy go normalną metodą) z inną nazwą (domyślna to gg.cośtam.pl /registered, zmieniamy po prostu na np "gg"). stary usuwamy.

i - proszę państwa - działa pięknie.

PS: co do serwerów jabbera - polecam jabbima. ma najstabilniejszy transport gg.

#85 seker

seker
  • 192 posts
  • SkądToruń

Posted 16 October 2009 - 08:50

2. problem z transportem - najczęstszy problem. Beejive będzie sypać błędem, jeśli korzystami z PSI przy tworzeniu konta jabberowego z transportem. Workaround: dodajemy w PSI do listy kontaktów transport gg (wcześniej oczywiście tworzymy go normalną metodą) z inną nazwą (domyślna to gg.cośtam.pl /registered, zmieniamy po prostu na np "gg"). stary usuwamy.

PS: co do serwerów jabbera - polecam jabbima. ma najstabilniejszy transport gg.

ja używałem własnie PSI do tworzenia transportów. Obecnie na kompie korzystam z mirandy. Transport nazywa się jak nazywał itp. Obecnie występuje błąd jedynie w momencie podłączenia normalnego GG na kompie. Nazwy transportu również nie zmieniałem. Błąd natomiast wyskakiwał w zależności od serwera...

Obecnie mam na jabbim.com i zero wyskakujących błędów

#86 augustine

augustine
  • 220 posts
  • SkądRzeszów

Posted 23 December 2009 - 16:16

Bradzo dużo mi serwerów nie działa i nie moge znaleść odpowiedniego zeby się zarejestrować. Macie jakies inne ?

#87 seba2000

seba2000
  • 7 posts

Posted 08 January 2010 - 18:40

Przepraszam, jeśli to pytanie już było, szukałem ale nie umiem znaleźć... BeejiveIM po jakiejś godzinie nieużywania zmienia mi status na niewidoczny (widać mnie jako niedostępnego). Wiadomości przez push dochodzą do mnie. Jak ustawić, żebym zawsze był widoczny jako dostępny/zaraz wracam?

#88 seba2000

seba2000
  • 7 posts

Posted 20 January 2010 - 13:43

Hallo... Odświeżam pytanie ponieważ dalej nie znalazłem odpowiedzi... :( Wiem, że w opcjach jest coś takiego jak SESSION TIMEOUT, mam ustawione na 3 dni, a i tak po około godzinie widać mnie jako niedostępnego... (chciałbym być cały czas widoczny jako zaraz wracam). Czy nikt nie może mi pomóc:confused:

#89 anonimejko

anonimejko
  • 56 posts
  • Skądponoć w kapuście znaleziony

Posted 10 May 2010 - 17:11

Hej, zrobiłem wszystko tak jak w tutku i w prgoramie Beejive wszystkie kontakty gg czekają na autoryzacje... co mam zmienić?

#90 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 posts
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Posted 29 July 2010 - 20:30

Przepraszam, jeśli to pytanie już było, szukałem ale nie umiem znaleźć...
BeejiveIM po jakiejś godzinie nieużywania zmienia mi status na niewidoczny (widać mnie jako niedostępnego).
Wiadomości przez push dochodzą do mnie. Jak ustawić, żebym zawsze był widoczny jako dostępny/zaraz wracam?

Settings -> BeejiveIM -> Auto Away -> Off

#91 Moher

Moher
  • 158 posts

Posted 09 August 2010 - 01:28

Witam.
Wybrałem serwer jabbim.com, teoretycznie wszystko działa, w PSI mogę swobodnie prowadzić konwersacje z innymi, jednak w Beejive nadal wszystkie kontakty czekają na autoryzację... Czym to może być spowodowane?
Dodam jeszcze, iż mogę swobodnie prowadzić rozmowy przez iP, o czym przekonałem się przez przypadek, niemniej nadal nie widzę statusów osób na mojej liście...

Edit. problem rozwiązany. Postępowałem krok po kroku wg tego i tym razem zadziałało, sam do końca nie wiem czemu, ale ważne, że zadziałało ^^

Pozdrawiam,
M

#92 troxter

troxter
  • 283 posts
  • SkądKingston UK

Posted 14 March 2011 - 21:45

Witam. I ja zrobilem wszystko wg. poradnika. Kontakty zaimportowaly sie do Beejive, niestety wszystkie sa offline. Ma ktos rade na to? pozdrawiam

#93 mxcxax

mxcxax
  • 51 posts

Posted 14 June 2011 - 17:50

Hejka, komuś udało się poprawnie skofigurować notyfikacje push dla gg?

#94 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 June 2011 - 18:33

niczego nie trzeba konfigurować :)

#95 swiety74

swiety74
  • 773 posts
  • SkądKatowice

Posted 14 June 2011 - 20:17

A ja ma taki problem: używam serwera chrome.pl i od pewnego czasu wszytskie wiadomości dostaje po 2 razy. Czy ktoś wie jaki jest tego powód?

#96 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 12 August 2011 - 10:36

Proszę, powiedzcie mi - jak skonfigurować właśnie Jabber'a pod GaduGadu? Chcę używać IM+ na iPadzie, lecz nic a nic nie wiem, jak to wszystko skonfigurować, a w necie są poradniki do starych wersji. Jakby ktoś mógł krok, po kroku. ;)

#97 Cintulek

Cintulek
  • 2128 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 13 August 2011 - 18:26

Witam. I ja zrobilem wszystko wg. poradnika. Kontakty zaimportowaly sie do Beejive, niestety wszystkie sa offline. Ma ktos rade na to?
pozdrawiam

Dokładnie, wszystkie kontakty są offline- co poradzicie na to? :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users