Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

BeejiveIM i GG poprzez jabber

• Please log in to reply
96 replies to this topic

#51 Rafaello-z

Rafaello-z
  • 17 posts

Posted 25 June 2009 - 18:41

nazgul06 Dzieki wielkie za tutka.

Po wykonaniu wszystkich opisanych czynności moje kontaty z GG zostaly zaimportowane do Psi, ale wszystkie są przekreślone czerwonym X i są niedostępne nawet te które powinny być, jaka kolwiek próba kontaktu przez program Psi kończy się komunikatem : "Undefined condition.
The error condition is not one of those defined by the other conditions in this list.
Not logged in" Próbuje się zalogować przez Agents/Transports Ctrl + L nie przynosi żadnego efektu....
Ma ktoś jakiś pomysł na to?

Dzięki wielkie.

Na dzień dzisiejszy ten problem mam rozwiązany w Psi kontakty są online i generalnie przez ten program mogę się połączyć z wybraną osobą z listy kontaktów. Natomiast w IP po zalogowaniu się na konto jabbera jestem niby online tzn. mam zieloną kropeczkę przy koncie jabbera, jak również przeniosło mi moje kontakty do programu, natomiast problem polega na tym, że nie mogę się z nikim połączyć bo wszyscy są niedostępni na liście kontaktów nawet jak są online w programie na PC?

Może ktoś coś poradzi.
Pozdrawiam.

#52 amdsquad

amdsquad
  • 73 posts

Posted 25 June 2009 - 19:29

U mnie też na jabber.aster.pl działa.

#53 perzyk

perzyk
  • 302 posts
  • SkądWawa

Posted 25 June 2009 - 19:33

mi też działa, tylko że na iPhonie nie mam nikogo dostępnego... mam wylaczone gg itd

#54 Rafaello-z

Rafaello-z
  • 17 posts

Posted 25 June 2009 - 20:13

Potwierdzam działa na jabber.aster.pl
Według tutka nazgul06

Pozdrawiam.

#55 Vangerdahast

Vangerdahast
  • 3 posts

Posted 25 June 2009 - 20:17

mi też działa, tylko że na iPhonie nie mam nikogo dostępnego...
mam wylaczone gg itd

A zarejestrowałeś sobie GG transport? Jeśli tak to sprawdź jeszcze czy masz włączone autoryzowanie kontaktów...

Powiedzcie mi jeszcze jedno proszę...tutaj nie ma czegoś takiego jak wygasanie sesji prawda? BeeJive cały czas ma kontakt z serwerem PN i nie ważne czy wchodze do programu co jakiś czas czy nie to wiadomość do mnie dojdzie?

#56 ptrq

ptrq
  • 812 posts
  • SkądOpole

Posted 25 June 2009 - 22:24

nazgul06 - jestes Bogiem. (Uswiadom to sobie, sobie..)

W koncu ktos to jasno i klarownie wytlumaczyl. Dzieki

#57 kozzie

kozzie
  • 156 posts

Posted 29 June 2009 - 11:17

Mam małe pytanko, dlatego podpinam się nim też pod ten wątek, bo dotyczy tematu. Czy da się w Beejive ustawić minusowy priorytet jabbera, tak, żeby mając włączonego iChata, wiadomości pojawiały się w iChacie, a nie w Beejive? Naciąłem się na IM+, który nie ma tej opcji.

#58 nazgul06

nazgul06
  • 44 posts
  • SkądZabrze

Posted 29 June 2009 - 11:58

Minimalnym priorytetem jest 0. Nie używam iChata, ale nie można ustawić tam priorytetu >0, a w Beejive dać 0? Ciesze się, ze mój tutek pomógł ;)

#59 kozzie

kozzie
  • 156 posts

Posted 29 June 2009 - 14:32

Twój tutel nie pomógł, bo w iChacie nie da się ustawić priorytetu. Domyślnie jest ustawiony na 0 i nie można go zmienić.

#60 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 posts
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Posted 29 June 2009 - 14:58

Chyba tez juz jest Parlingo z push jakas wersja lite sie pojawila ale jeszcze nie testowalem

#61 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 29 June 2009 - 22:44

Używam komputerów od lat. Od czasu do czasu przypuszczam frontalny atak na temat "GG przez Jabbera", czytam różne instrukcje, zakładam konta, importuję, ustawiam transporty, autoryzuję aby po straconym czasie po raz kolejny stwierdzić że większego g... to jeszcze chyba nie widziałem.

#62 seker

seker
  • 192 posts
  • SkądToruń

Posted 30 June 2009 - 10:48

autoryzuję aby po straconym czasie po raz kolejny stwierdzić że większego g... to jeszcze chyba nie widziałem.

Czy mógłbyś rozwinąć tę myśl?

Na wybór odpowiedniego serwera dla jabbera i ustawienia komunikatora spędziłem pół dnia... uważam, że nie ma obecnie nic lepszego niż jabber jeśli chodzi o posiadanie kilku komunikatorów obsługujących protokół gg.
Dodam tylko, że na kompie zawsze używałem mirandy do łączenia się z GG i z jabberem nie miałem nigdy do czynienia. Nie wiedziałem w ogóle, że istnieje coś takiego jak transport do innych protokołów.

Tutek nazgula bardzo się tu przydał.
Dzięki chłopie, dobra robota

#63 biskup

biskup
  • 2479 posts
  • SkądKraków

Posted 30 June 2009 - 11:48

tutek nazgula bardzo pomocny, z tym, że u mnie zadziałał transport dopiero na jabber.aster.pl.. aha, jedna uwaga: na stronie chomika musimy zaimportować listę txt a nie xml

#64 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 30 June 2009 - 12:20

Ja polecam jeszcze serwer jabber.abp.pl Nie trzeba korzystać ze strony chomika, wystarczy wrzucić sam plik z kontaktami i wsio. Wszystko jest dosyć intuicyjne i proste. W razie problemów służę pomocą. Dodam, że nie miałem żadnych problemów ze stabilnością serwera.

#65 nazgul06

nazgul06
  • 44 posts
  • SkądZabrze

Posted 30 June 2009 - 13:16

kozzie przeczytaj to: techblog Blog Archive Setting jabber priority in iChat

#66 kozzie

kozzie
  • 156 posts

Posted 30 June 2009 - 14:56

kozzie przeczytaj to: techblog Blog Archive Setting jabber priority in iChat

Niestety to nie działa, ani zmiana preferencji poprzez Preference Panels

#67 Diwi

Diwi
  • 231 posts

Posted 30 June 2009 - 15:48

kozzie: spróbuj ustawić w beejive priorytet ujemny

#68 nazgul06

nazgul06
  • 44 posts
  • SkądZabrze

Posted 30 June 2009 - 19:31

Diwi: Ciekawe jak? ;)

#69 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 June 2009 - 21:26

Czy mógłbyś rozwinąć tę myśl?

...

Mój post należy traktować z lekkim, ale tylko lekkim przymrużeniem oka.
Jak ktoś poczyta ten wątek i zauważy ile czasu ludzie muszą stracić aby to uruchomić (jeśli w ogóle) to powinno stać się jasne co miałem na myśli.

#70 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 30 June 2009 - 21:55

Niestety jakby chcieli uwzględnić wszystkie sieci to strach pomyśleć ile by było protokołów.

#71 seker

seker
  • 192 posts
  • SkądToruń

Posted 30 June 2009 - 22:14

Olek4 Z takim podejściem jak Twoje to faktycznie odradzam. Dla osób, które nie lubią kombinować i nie muszą posiadać ulepszeń polecam zapłacenie po prostu za mobilne GG. Jabber na dłuższą metę oszczędza czas. Chwila poświęcona na ustawienia zwraca się przy powiedzmy przełączaniu między komunikatorem na kompie i na telefonie, sprawdzaniu co jakiś czas na telefonie czy przyszły jakieś wiadomości - to między innymi jeśli się nie mylę oszczędza również transfer, uaktualnieniach listy kontaktów itp. Nie mówiąc już o przyjemności korzystania z intuicyjnego i dopracowanego komunikatora jakim jest Beejive

#72 marsow79

marsow79
  • 1 posts

Posted 02 July 2009 - 07:27

beejiveIM problem z jezykiem witam zassalem wczoraj z appstore programik, ale mam problem wyswietla mi sie w jezyku ktory ciezko okreslić. chinski czy jakis tam gdzie moge zmienic ustawienia jezyka, bo nie potrafie go skonfigurowac mam iphone 2g z softem 3.0 pozdrawiam i dziekuje za podpowiedzi

#73 Olek4

Olek4
  • 592 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 July 2009 - 08:14

Olek4
Z takim podejściem jak Twoje to faktycznie odradzam. Dla osób, które nie lubią kombinować i nie muszą posiadać ulepszeń polecam zapłacenie po prostu za mobilne GG.
...

No chyba masz faktycznie rację, tak zrobię.
Wolę odpalić Palringo i mieć GG od razu.

#74 nielololek

nielololek
  • 706 posts
  • SkądPolska

Posted 04 July 2009 - 10:05

Po 30 min wszystko działa :) Próbowałem na jabber.aster.pl oraz jabber.cz - nie działało. Zrobiłem na jabber.abp.pl i wszystko działa. Push też jest jak narazie.

#75 michael.belfast

michael.belfast
  • 203 posts
  • SkądNY /Belfast/ W-wa

Posted 04 July 2009 - 10:10

Jak ustawic aby osoby dodane do kontaktow swiecily sie jako online (np te ktore maja gg ale korzystaja z ichata przez jabbera) i zebym ja byl dla nich byl widoczny online bo z tym mam problem

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users