Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Budzik(alarm clock) na iphone'a ktory dziala na zew glosnikach

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 15 lutego 2009 - 20:38

Witam Chcialbym podlaczyc mojego ipoda touch do zew glosnikow i ustawic budzik. Szukam programu ktory by odtwarzal glosny dzwiek o danej godzinie ale nie przez ten maly glosniczek a przez wejscie sluchawkowe, znacie jakis dobry? Moze nie tylko ja mam problem z rannym wstawaniem... Pozdr.

#2 loreto

loreto
  • 65 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 20:46

polecam kupic za 10 zl budzik :) bedzie skuteczniej

#3 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 15 lutego 2009 - 21:02

może przez wyjście liniowe w stacji dokującej dałoby wyprowadzić na zewnętrzne głośniki,ale nie jestem pewien

#4 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 15 lutego 2009 - 22:26

hehe kupilem budzik w ikei wlasnie za 10zl i lipnie dziala, nie pika do skutku(i za cicho) a mi potrzeba takiego przetestowalem na szybko pare darmowych programow, jeden narazie dziala tak jak trzeba Waken Shake, ale jego dzwieki sa denne i niskiej jakosci, ale chociaz jak ustawie glosno glosniki to nie ma sposobu sie przy tym nie obudzic, pika/drynda caly pokoj ;D moze znacie jakis w ktorym mozna ustawic dowolny utwor i ma wiecej opcji typu budzenie do skutku, przypominanie co 5min itp, moze byc platny pozdrawiam

#5 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 17 lutego 2009 - 20:22

i jest kolejny problem bo o ile program budzi jak przelacze ipoda w standby po godzinie czy dwoch, o tyle jesli bedzie w standby cala noc to alarm nie zalapuje, wiecie dlaczego? ktos wogole uzywa budzika na ipodzie/iphonie?

#6 Smoczy

Smoczy
  • 4 066 postów
  • SkądPrzemyśl

Napisano 17 lutego 2009 - 20:32

ja na iPhone używam często budzika i o dziwo działa,kwestia raczej jakiego dzwonka używasz i jaki masz sen (mocny czy lekki)

#7 b4rt3k

b4rt3k
  • 357 postów
  • SkądWawa

Napisano 17 lutego 2009 - 21:17

ale jak juz napisalem budzik ktory odtwarza muze w sluchawkach/na zew glosnikach program musi dzialac w tle ale jak wlacze standby to po kilku godzinach sie jakby wylacza i nie dzwoni

#8 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 maja 2009 - 15:57

tez sie podpinam do tego. kupilem nawet specjalnie glosniki do tego, ale sie okazalo ze przez wejscie sluchawkowe nie lapie standartowy budzik w ipod'zie...

#9 Link9292

Link9292
  • 21 postów

Napisano 22 maja 2009 - 14:35

Program Rise and Shine (Rise n' Shine) + głośniki. Ma niesamowite dźwięki (np. ptaszki świergoczące w lesie :) ), lecz są bardziej uspokajające, niż pobudzające. Jest możliwość ustawienia syreny, która włącza się po 5 minutach w razie nie wybudzenia się z letargu ;). Poza tym iPhone pełni rolę nocnego zegarka wyświetlając godzinę na lekko wygaszonym ekranie. Minusem jest fakt, że program nie może działać "w tle".

#10 michasz

michasz

• 2 914 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 maja 2009 - 16:14

dzisiaj zauważyłem tą aplikację :) nie sprawdzałem jej, ale ma chyba podobne działanie do Rise n' Shine :)

#11 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 maja 2009 - 18:08

Program Rise and Shine (Rise n' Shine) + głośniki. Ma niesamowite dźwięki (np. ptaszki świergoczące w lesie :) ), lecz są bardziej uspokajające, niż pobudzające. Jest możliwość ustawienia syreny, która włącza się po 5 minutach w razie nie wybudzenia się z letargu ;). Poza tym iPhone pełni rolę nocnego zegarka wyświetlając godzinę na lekko wygaszonym ekranie. Minusem jest fakt, że program nie może działać "w tle".

czy na iPodzie tez bedzie to dzialac?

---- Dodano 22-05-2009 o godzinie 17:21 ----

czy na iPodzie tez bedzie to dzialac?

#12 Link9292

Link9292
  • 21 postów

Napisano 24 maja 2009 - 01:03

Hmm, nie jestem w stanie stwierdzić (nie mam/nie miałem iPoda) ale nie sądzę, żeby był jakiś problem. Chyba, że na iPodzie nie ma budzika ;).

#13 sercabit

sercabit
  • 313 postów
  • SkądKraków

Napisano 26 maja 2009 - 15:13

Hmm, nie jestem w stanie stwierdzić (nie mam/nie miałem iPoda) ale nie sądzę, żeby był jakiś problem. Chyba, że na iPodzie nie ma budzika ;).

testowalem kilka budzikow na ipodzie i program Rise n Shine jest do du*y. Waken Shake taki sobie ale juz lepszy.

Ja sie chyba poddaje z tym budzikiem na iPodzie. Niepotrzebnie kupilem glosniki specjalnie do tego za 90 zeta (glupota). Dla spiochow polecam sprawdzic te linki:
Inteligentny budzik dla śpiocha - TECH - nowe technologie - WP.PL

Budzik dla �piocha

Budzik Śpiocha - Sonic Bomb - prezenty z Toys4Boys.pl

Takich wynalazków jest wiecej a najbardziej do mnie przemawia ten:
Budzik Straşacki idealny na prezent dla �piocha! (593127201) - Aukcje internetowe Allegro

Jednak na razie daruje sobie eksperymenty i zamiast walczyc z powiekami rano i mniec zepsuty dzien do godziny 16.00 przez poranna pobudke wole sie zastosowac do tych zasad:
jak się dobrze wysypiać - Szukaj w Google

Jesli nie pomoze wtedy bede szukac czegos w rodzaju syreny tak zeby obudzic przy okazji pol bloku.

#14 baxboss

baxboss
  • 33 postów

Napisano 06 lipca 2009 - 11:41

a ja polecam Music Alarm Clock

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych