Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jakie słuchawki Sennheisera? CX300, CX400 czy CX500?

• Please log in to reply
29 replies to this topic

#1 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 February 2009 - 02:38

Pytanie jak w temacie. Czy im wyżej numer, tym lepiej? Wiem, że cenowo idzie to w tym stylu... Ale czy jakościowo także? Z góry wielkie dzięki za wszelką pomoc. P.S. Głównie "czarna" muzyka (HH, Soul i R&B) na iPhone 3G. P.S. czy znacie może jakieś inne Sennheisery z mikrofonem i przyciskiem do odbierania/kończenia rozmowy na kablu ? Kojarzę, że jest taka przejściówka z takim bajerem, do której można podłączyć każde słuchawki, ale nie umiem jej znaleźć...

#2 MR1

MR1
  • 118 posts

Posted 15 February 2009 - 09:59

Shure ma taka przejsciowke w swojej ofercie i takze sluchawki z przyciskami do iPhona. Osobiscie to tymi bym sie na twoim miejscu zainteresowal ;)

#3 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 15 February 2009 - 10:23

Polecam gorąco model CX300. Dobrze tłumią hałas otoczenia, bassy i wszystkie inne tony są ładnie wyważone. Mam te słuchawki od 2 lat i nie mogę na nie narzekać.

#4 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 February 2009 - 12:58

Shure ma taka przejsciowke w swojej ofercie i takze sluchawki z przyciskami do iPhona. Osobiscie to tymi bym sie na twoim miejscu zainteresowal ;)

Trochę drogie...:)

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 14:59 ----
WYPRZEDAĹť sennheiser CX500 CX 500 GWARANCJA 6mcy (552395907) - Aukcje internetowe Allegro

CZY TO MOŻLIWE???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!

#5 Michu

Michu
  • 2614 posts
  • SkądSzczecin

Posted 15 February 2009 - 13:14

To podróby. cx300 zaczynają się od conajmniej 100zł, nie mówiąc o cx400 i 500. Podobno cx400 są najlepsze z tej trójki, ale mi cx300 w zupełności wystarczają ;)

#6 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 15 February 2009 - 13:17

Nie patrzcie na sprzeet Sennheisera na allegro poniewaz najwiecej podrubek jego jest wlasnie tam a ceny sie znacznie roznia z tymi sklepowymi dlatego polecam kupowac w sklepie gdzie sie ma pewna gwarancje. Co do modelu to osobiscie polecam to CX500 lub CX550 Styl II

#7 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 February 2009 - 13:19

Uważaj na tanie „podróbki” sprzedawane w innych opakowaniach - dobry tekst:) Ale pudełko oryginalne i wszystko wygląda niesamowicie realnie. Napisałem do sprzedawcy: "Witam, Czy aby na pewno te słuchawki są oryginalne? Cena takich w sklepie to prawie 400 zł... Czy pudełko jest nie otwierane? Pzdr." Oto odpowiedź: "Tak. słuchawki są w zgrzewanym blistrze. Pozdrawiam"

#8 mantis30

mantis30
  • 1386 posts

Posted 15 February 2009 - 13:35

Jedyny bodajże model Sennheisera zgodny w pełni z iPhone, tzn. z mikrofonem to MM-50iP. Niestety nie jest łatwo je zakupić w Polsce :/ A oficjalna cena też razej nie rozpieszcza... SENNHEISER SŁUCHAWKI DO UŻYTKU DOMOWEGO I PROFESJONALNEGO, SŁUCHAWKI DLA AUDIOFILI, SŁUCHAWKI MULTIMEDIALNE, SŁUCHAWKI DO ODTWARZACZY PRZENOŒNYCH MP3, IPOD, IPHONE, CD, DVD, STREET, TRAVEL, STYLE, CLASSIC

Generalnie nie jest łatwo z słuchawkami do iP. Sam zakupiłem MacAlly TunePal i powiem krótko: lipa straszna :( Wcześniej korzystałem z Griffin TuneBuds Mobile i dawały naprawdę satysfakcjonujący dzwięk, niestety uszkodził mi się kabelek przy wtyku, a że nigdzie nie mogę takiego wtyku zakupić to słuchawki leżą w szufladzie :|

Teraz zamówiłem NuForce NE-7M i czekam na przesyłkę :)

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 13:38 ----
PS. Mam też model Sennheiser LX90, i grają zacnie :) Niestety nie mają*mikrofonu, a wydłużanie kabla do ~3m przez użycie adapterka mnie nie bawi :>

#9 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 February 2009 - 13:52

Trochę się martwię w tych CX500 o ten wtyk w kształcie "elki"...:( Tak średnio z tym w kieszeni:/

#10 Meser

Meser
  • 68 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 15 February 2009 - 13:55

Uważaj na tanie „podróbki” sprzedawane w innych opakowaniach - dobry tekst:)

Ale pudełko oryginalne i wszystko wygląda niesamowicie realnie. Napisałem do sprzedawcy: "Witam,
Czy aby na pewno te słuchawki są oryginalne? Cena takich w sklepie to prawie 400 zł... Czy pudełko jest nie otwierane?
Pzdr."

Oto odpowiedź:

"Tak. słuchawki są w zgrzewanym blistrze.
Pozdrawiam"

Wiadomo, że sprzedawca tak odpisze, nie kupuj ich to na 100% podróbki!! Jeśli masz budżet do 400zł to moze sprawdź Produkty > Słuchawki > Słuchawki audio > Słuchawki Bose? in-ear - Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze polecam dobrze grają ale nie sa wytrzymale (rozwaliłem kabel na snowboarzie;/) jednak średnio tłumią dźwięki otoczenia

#11 misiekgruby

misiekgruby
  • 3212 posts
  • SkądKraków

Posted 15 February 2009 - 14:02

Polecam gorąco model CX300. Dobrze tłumią hałas otoczenia, bassy i wszystkie inne tony są ładnie wyważone. Mam te słuchawki od 2 lat i nie mogę na nie narzekać.

Również na nie nie narzekam, jednak radziłbym iść nieco dalej w stronę modelu CX400.
Otrzymałem takie w prezencie i grają nieco lepiej od niższego modelu.

Racja, na allegro nawet nie ma co patrzeć na słuchawki, najwięcej trefnego towaru tam jest.
Warto się z tym zapoznać: Sennheiser CX300 vs “Sennheiser CX300″ podróbki at KHRoN’z blog

Dodam tylko, że słuchawki najlepiej jest kupić w profesjonalnym sklepie Audio Hi Fi, bo w takich MM czy Saturnach w większości przypadków ceny są nieco wyższe.

#12 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 15 February 2009 - 14:05

Co do podrobek to powiem tyle roznia sie napisem na gornej czesci pałąka. Sam kupowałem mam model PX100 kupilem w sklepie najpierw wyprobowalem potem zaplacilem. Polecam ten model leciutkie bardzo dobre brzmienie do odtwarzaczy mp3 w sam raz

#13 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 February 2009 - 14:15

Co do podrobek to powiem tyle roznia sie napisem na gornej czesci pałąka. Sam kupowałem mam model PX100 kupilem w sklepie najpierw wyprobowalem potem zaplacilem. Polecam ten model leciutkie bardzo dobre brzmienie do odtwarzaczy mp3 w sam raz

"Co do podrobek to powiem tyle roznia sie napisem na gornej czesci pałąka." - możesz nieco dokładniej?

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 16:18 ----

Również na nie nie narzekam, jednak radziłbym iść nieco dalej w stronę modelu CX400.
Otrzymałem takie w prezencie i grają nieco lepiej od niższego modelu.

Racja, na allegro nawet nie ma co patrzeć na słuchawki, najwięcej trefnego towaru tam jest.
Warto się z tym zapoznać: Sennheiser CX300 vs “Sennheiser CX300″ podróbki at KHRoN’z blog

Dodam tylko, że słuchawki najlepiej jest kupić w profesjonalnym sklepie Audio Hi Fi, bo w takich MM czy Saturnach w większości przypadków ceny są nieco wyższe.

Dzięki za link. Bardzo pomocny, ale tam wyraźnie widać różnice w wyglądzie kabelka, wtyczki, itp..., a na tej aukcji wszystko jest tak jak w oryginałach... No i tu nie jest OEM, tylko BOX...

#14 GHOST_NS

GHOST_NS
  • 20 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 15 February 2009 - 14:28

No wiec napis na pałąku czyli tej czesci wygietej ktora trzyma sluchawki w kupie powinien byc na cała szerokość tego pałąka czyli od krawedzi do krawedzi to sie bardzo rzuca w oczy kiedy ja szukalem sluchawek an allegro wiekszosc odbiegala od orginalu a sprzedawca zarzekal sie ze sa to orginalne sluchawki sprowadzone z niemiec. porownaj kilka z orginalem. http://www.mp3store.pl polecam strone i forum

#15 sancruz3

sancruz3
  • 2436 posts

Posted 15 February 2009 - 15:05

Logiczne ze podrobki bo dziwne jest ze sluchawki ktore kosztuja prawie 400zeta kosztuja ponad 100zloty i mowia ze orginalne :) to co zamoil miliard sztuk ich ze dostal taki upust ze i tak sprzedaje je drozej niz kupil :) Co do kable w ksztalcie L to pamietaj ze zawsze masz zapas kabla ja uzywalem w swoim iP 3G roznych wtykow prosty i L i nie przeszkadzalo mi to wogole to tez kwestia przyzwyczajenia a dodam ze mialem tylko 1,5 metra kabla w tych z literka L bo to sluchawki Studyjne i dla DJ takze dalo rade :) Osobiscie sie zastanawialem nad sluchawkami Bose In Air tymi za 399 w iSpocie co sa dostepne oraz nad tymi nowymi od Apple za 367zloty ale i tak zostaje przy sennheiserze bo jest to firma ktora wylacznie specializuje sie tylko w sluchawkach a jest powiedzenie ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego...

#16 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 15 February 2009 - 15:11

To podróby. cx300 zaczynają się od conajmniej 100zł, nie mówiąc o cx400 i 500.
Podobno cx400 są najlepsze z tej trójki, ale mi cx300 w zupełności wystarczają ;)

CX400 najlepsze? Mógłbyś nieco szerzej? W czym przewyższają CX500, które katalogowo są z tej trójki najlepsze?

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 17:19 ----

Logiczne ze podrobki bo dziwne jest ze sluchawki ktore kosztuja prawie 400zeta kosztuja ponad 100zloty i mowia ze orginalne :) to co zamoil miliard sztuk ich ze dostal taki upust ze i tak sprzedaje je drozej niz kupil :)

Co do kable w ksztalcie L to pamietaj ze zawsze masz zapas kabla ja uzywalem w swoim iP 3G roznych wtykow prosty i L i nie przeszkadzalo mi to wogole to tez kwestia przyzwyczajenia a dodam ze mialem tylko 1,5 metra kabla w tych z literka L bo to sluchawki Studyjne i dla DJ takze dalo rade :)

Osobiscie sie zastanawialem nad sluchawkami Bose In Air tymi za 399 w iSpocie co sa dostepne oraz nad tymi nowymi od Apple za 367zloty ale i tak zostaje przy sennheiserze bo jest to firma ktora wylacznie specializuje sie tylko w sluchawkach a jest powiedzenie ze jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego...

Ten koleś jedyne co właściwie sprzedawał to te CX500:) Z kilkadziesiąt sztuk już puścił...

Te nowe Apple'a by mi się marzyły...:)

---- Dodano 15-02-2009 o godzinie 17:21 ----

Wiadomo, że sprzedawca tak odpisze, nie kupuj ich to na 100% podróbki!! Jeśli masz budżet do 400zł to moze sprawdź Produkty > Słuchawki > Słuchawki audio > Słuchawki Bose? in-ear - Kino domowe, głośniki, słuchawki, systemy nagłośnień, wzmacniacze polecam dobrze grają ale nie sa wytrzymale (rozwaliłem kabel na snowboarzie;/) jednak średnio tłumią dźwięki otoczenia

Nie wiadomo:) Jeden od CX300 za 40zł odpisał, że cena jest równa odpowedzi na moje pytanie...:) Za 40zł nie można mieć słuchawek wartych 150zł.
Cytat:
"nowiec cena odpowiada na pana pytanie wszystkie te sluchawki w tym
przedziale nie sa oryginalne"
Dobre...:-)

#17 jabba1

jabba1
  • 28 posts
  • SkądKraków

Posted 22 March 2009 - 10:55

Witam!
Powiedzcie mi czy to oryginał?
Promocja Sennheiser cx 300 2 lata GW (579531881) - Aukcje internetowe Allegro
No bo ta cena...:P ale z drugiej strony gwarancja jest 2 lata..

#18 alfagta

alfagta
  • 1635 posts
  • SkądKatowice

Posted 22 March 2009 - 15:20

fakeheadphones.com Sennheiser CX300: Fake vs Genuine

Polecam.

P.S. Cwaniak... Nigdzie nie napisał, że to oryginały... No i ta cena... Wątpliwa jest jakość tych słuchawek...

#19 delorjan

delorjan
  • 136 posts

Posted 23 March 2009 - 00:59

A ja powiem, że posiadam oryginalne Sennheisery CX300, kupione u polskiego dystrybutora - z tego co pamiętam Konsbud. Odradzam każdemu! gdybym nie kupował w ciemno, nie dałbym za nie nawet 40zł :) (mówię o oryginałach) Strasznie nierówne pasmo, ohydny bas (bijący strasznie w okolicach 150-250Hz), natomiast poniżej lichutko i bez "polotu", pływający i "pociachany" środek i beznadziejna góra kończąca się chyba na 12KHz (z jakąś normalną tolerancją), później już tylko spadek... Pasmo przenoszenia 18-21k? Chyba przy tolernacji -40db :) Moim zdaniem nie warto pchać się w Sennheisery w tym przedziale cenowym, polecam natomiast Beyerdynamic DTX-50 jeśli chodzi o słuchawki kanałowe. Troszkę droższe, ale o półkę czy nawet kilka wyższe :) Słuchałem również cx400 - również bez rewelacji moim zdaniem. Pozdrawiam :)

#20 tomekkos

tomekkos
  • 817 posts
  • SkądWarszawa

Posted 23 March 2009 - 03:37

jeśli chodzi o kanałowe to posłuchałbym Shure, nauszne Koss PORTA PRO NIE SPORTA (rozlatują się w mig) I sennheiser PX 100 lub nieco droższe ale trzeba lubić takie brzmienie PX 200 Przepraszam, że podałem modele nie z tematu ale waro spróbować te shure

#21 subs

subs
  • 860 posts
  • SkądPoznań

Posted 23 March 2009 - 21:35

podobno różnica między CX300 a CX400 jest bardzo niewielka, więc jak już dopłacać to do CX500. Generalnie z CX300 jestem bardzo zadowolony, grają jak grają jest ok, ale poniewieram je od 2lat i nadal działają, wcześniej zmieniałem słuchawki średnio co 6 miesięcy, padały jacki i kabelki.

#22 Plastik

Plastik
  • 539 posts
  • SkądŁódzkie

Posted 24 March 2009 - 18:40

CX300 to taka lepsza wersja EP-630 z lekko podbitym środkiem i nie tak mulistym dołem. Jak na słuchawki za 150zł są ok, CX400 są ciut lepsze, CX500 imho nieopłacalne. Za ich cenę można mieć np JBL Reference 220 a to już o klasę wyżej, i bardzo polecam te słuchawki.

#23 long013

long013
  • 2 posts

Posted 20 April 2009 - 22:19

Tutaj mam linka do aukcji:
[url=http://allegro.pl/item614716521_sennheiser_cx500_cx_500.html]Sennheiser CX500 CX 500 (614716521) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
Czy to są oryginały?? Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam

#24 Lachu

Lachu
  • 180 posts
  • SkądBukowno/Kraków

Posted 20 April 2009 - 22:46

Tutaj mam linka do aukcji:
Sennheiser CX500 CX 500 (614716521) - Aukcje internetowe Allegro
Czy to są oryginały?? Proszę o szybką odpowiedz. Pozdrawiam

Kupione na aukcji za 66 zł? Nie żartuj...

#25 long013

long013
  • 2 posts

Posted 21 April 2009 - 00:03

OK. Dzięki wielkie za pomoc. Po prostu kumpel się chciał dowiedzieć.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users