Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z rozlanym(?) wyświetlaczem.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 AmeriCano

AmeriCano
  • 126 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 21:58

Witam!

Przykro, że mój pierwszy temat związany z iPhonem musi być w tym dziale i o tak groźnie brzmiącym temacie, no ale cóż.

Wczoraj doszedł mój iPhone (używak z allegro). Po otwarciu i włączeniu zauważyłem żółtą linię w górnym rogu wyświetlacza. Od razu napisałem do Sprzedawcy 'o co chodzi'. Odparł, że to wina poczty. I tu moje pytanie. Czy takie uszkodzenie może wyniknąć z niewłaściwego traktowania paczki? Telefon nie ma simlocka, a jest niby na gwarancji, istnieje taka możliwość (sieć bodajże AT&T)? I ostatnie pytanie, czy Apple może naprawić takie uszkodzenie w ramach rzekomej gwarancji?

Załączam zdjęcia uszkodzenia:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 JIN5

JIN5
  • 123 postów
  • SkądNamysłów

Napisano 14 lutego 2009 - 22:12

Niestety nie, jeden z moich iphonow mial to samo, u Ciebie jeszcze jest stan ok jak zaczna ie robic kropeczki a potem zaczna sie rozlewac linie to juz klapa, staraj sie nie naciskac na wyswietlacz za mocno ( dziwne zeby tego nie robic w IP ) Postrasz troche sprzedawce bo po 1 mogl zle zabezpieczyc paczke po 2 powienien tkaie paczki ubezpieczac lub co najmniej np nakleic nalepke szklo

#3 dair

dair
  • 67 postów
  • SkądGDSK

Napisano 14 lutego 2009 - 22:29

sprzedawca mogl tez sprzedac takiego iphon'a. dlatego ja nigdy nie kupuje uzywanego sprzetu.

#4 AmeriCano

AmeriCano
  • 126 postów

Napisano 14 lutego 2009 - 22:36

Mówisz o takich kropeczkach co jest np. pod napisem Plus na 3 i 4 zdjęciu? Mam już 3 takie :/. A w takim wypadku pomaga wymiana LCD? I czy to może być wina poczty? Odnośnie zabezpieczenia zapakowania. Telefon był b. dobrze zabezpieczony tj. pudełko, potem do kopert bąbelkowej, potem parę razy grubym papierem i następnie w papier do pakowania. A odnośnie kupowania używanego sprzętu, jakbym miał 1200zł to też bym kupił nowy : ). EDIT: Paczka jest ubezpieczona do 500zł, lecz mi się wydaje, że to od zaginięcia chyba?

#5 e-marketing

e-marketing
  • 580 postów
  • SkądCzęstochowa

Napisano 15 lutego 2009 - 00:24

na pocieszenie powiem Ci że wyswietlacze sa po ok 350 zł na allegro a wymiana jest w miare prosta - ale walcz z sprzedajacym . moze chociaż częsciowo pokryje koszty naprawy.

#6 chudyy

chudyy
  • 28 postów
  • Skądwarszawa

Napisano 15 lutego 2009 - 14:32

kurczaki mam ten sam problem,jakis czas temu zrobila mi sie taka linia,rzyznam sie ze nigdy mi iphon nie upadl.

#7 Smartek

Smartek
  • 114 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 14:55

(...)A odnośnie kupowania używanego sprzętu, jakbym miał 1200zł to też bym kupił nowy : ).(...)

Nie kupiłbyś za 1200zł nowego i tak ;-).

Poza tym, jeśli wcisnął Ci takiego to straszna z niego świnia.
Mam takie dwie kreski z obu stron wyświetlacza w moim 2G, dokładnie po środku ekranu.
Ale o wiele mniejsze i wyglądają (w sumie to od początku tak myślałem), że to "podświetlenie" LCDka.

#8 loreto

loreto
  • 65 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 15:11

moim zdaniem oszustwo.

#9 iPhone 25

iPhone 25
  • 1 030 postów
  • SkądKielce

Napisano 15 lutego 2009 - 15:19

ja też mam w swoim 2G takie 2 paski po obu stronach takie jasne ale też słabo widoczne i mam takie kropki ale to są chyba bad pixele...ale te kreski to chyba podświetlenie w iP...?

#10 boloney

boloney
  • 315 postów
  • SkądWalthamstow Central, Bochnia, Krakow

Napisano 15 lutego 2009 - 16:54

Zgłoś do allegroskoro wyszło to zaraz po otwarciu przesyłki wygląda jakby ci takiego sprzedał. ja bym tego tak nie zostawił.

#11 dudus8

dudus8
  • 116 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 17:56

Ja mialem taki sam przypadek z Iphonem z Allegro kupilem go bardzo tanio mialbyc sprawny,niestety przez zle zapakowana przesylke (koperta bąbelkowa) Zbila mi sie cala szybka gdy otwarlem paczke i rozlal sie LCD. Niestety nic nie wskuralem z Allegro, admin napisal ze to wina kupującego....

#12 AmeriCano

AmeriCano
  • 126 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 19:14

Heh. Na razie nie mam zamaiaru sięz nikim kłócić. Paczka była ubezpieczona do 500zł, a sprzedawca napisał, że pójdzie na pocztę i się dowie co w takiej sprawie zrobić. Ogólnie zadałem w 1 poście pytanie czy taka usterka może być wynikiem nieuwagi poczty i jak na razie nikt mi nie odpowiedziałał :]

#13 Polol

Polol
  • 100 postów

Napisano 15 lutego 2009 - 19:22

Moim zdaniem poczta to oleje :/... Myślę ze raczej musisz poszukac nowego wyswietlacza na allegro

#14 AmeriCano

AmeriCano
  • 126 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 20:28

Witam!

Postanowiłem wnikliwie przyjrzeć się zdjęciom z aukcji i zaintrygowało mnie jedno z nich. Mianowicie w miejscu usterki widoczna jest lekka biała poświata, której moim zdaniem nie powinno być w ''100% sprawnym telefonie". Jak ocenicie, jaką*mam szansę wygrania sprawy gdy zgłoszę to do serwisu allegro, bo koleżka zaczął mnie olewać, a ja znalazłem kolejną usterkę (cichy głośnik rozmowy; właśnie robię restore ale wątpie, że to coś pomoże). Oto zdjęcie z aukcji, pozostawiam do Waszej oceny:

Dołączona grafika

Eh i pomyśleć, że miałem 5 aukcji do wyboru i wybrałem tą bo sprzedawca miał +400 pozytywów.
:(

#15 jabłek

jabłek
  • 622 postów

Napisano 17 lutego 2009 - 20:49

Walcz! Na Policje z nim :P

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych